Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7756 tot 7760
Bron: the Street.com
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Palladium en Platina in vrije val

De afgelopen dagen zijn de koersen van Palladium, Platina en enkele andere metalen in een vrije val terecht gekomen. Oorzaak is de hoge olieprijs dat zorgen wekt over de verkoop van nieuwe auto's in vooral opkomende economien.

Des te opmerkelijker zijn de prijsontwikkelingen van GOUD en zilver die niet alleen stand hielden, maar zelfs extreme prijsstijgingen lieten zien.

Palladium, Other Metals Fall On Inflation Fears

Palladium and other metals fell Wednesday as skyrocketing oil prices renewed worries about inflation hurting sales of automobiles and other products in fast-growing countries.

China, India and other nations are trying to rein in inflation that has been caused in part by higher prices for commodities such as food and oil.

Bron: Beurs Prognoses.com
Geplaatst: vrijdag 25 februari 2011

Geef de voorkeur aan zilver boven GOUD, zilverprijs stijgt sneller

GOUD en zilver zijn op beleggingsfora hét gespreksonderwerp nummer één...

Terecht volgens David Lohman van www.beursvisie.eu. Het potentieel van beide edelmetalen lijkt nog aanzienlijk. Zilver lijkt bovendien over betere troeven te beschikken dan GOUD. Lohman zocht uit waarom.

De zilverprijs is afgelopen week door het plafond geschoten, waarbij gisteren in Tokio het niveau van $ 33 voor een troy ounce werd doorbroken. Het zilver heeft nu momentum en zal nog wel even verder stijgen. Op weekbasis werd een troy ounce zilver 8% duurder, zodat het iShares Silver Trust (een ETF-fonds) een stijging van 2,40% liet optekenen. Dit beleggingsfonds koopt futures op het zilver.

Bron: Kijk
Geplaatst: donderdag 24 februari 2011

Wat als alles straks op is?

Als we sommige deskundigen mogen geloven, zijn we bezig aan de laatste restjes belangrijke grondstoffen:

China werkt zich in economisch opzicht razendsnel omhoog. En dat zorgt voor een wereldwijd tekort aan belangrijke grondstoffen, die we gebruiken in allerhande technologische apparatuur. Zitten we straks allemaal zonder mobiele telefoons, auto’s en computers?

Eindelijk kwam er eens goed nieuws uit het land. In een interview liet generaal David H. Petraeus, commandant van het United States Central Command in Afghanistan weten: “Het potentieel is ongelooflijk. Er zijn uiteraard nog een hoop onzekerheden, maar ik denk dat dit van groot belang is.” Petraeus doelde daarmee op het nieuws dat een klein team van Pentagonmedewerkers en Amerikaanse geologen in de Afghaanse bodem enorme hoeveelheden ijzer, koper, GOUD, kobalt, lithium en nog veel meer kostbaarheden hadden gevonden.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 24 februari 2011

Over contracten en opmerkelijk nieuws

Zoals u wellicht zult weten worden op de Comex, de beurs waarin onder andere in zilver en GOUD wordt gehandeld, gewerkt met contracten waarin staat dat op een bepaald moment GOUD of zilver geleverd moet worden. De open interest is de maat voor het aantal uitstaande contracten.

De open interest van GOUD steeg 23 februari met 14.000 contracten naar de 502.000, maar ondanks deze grote toename in één dag van 7 % steeg de prijs van GOUD boven de $1400.

De open interest van zilver daalde die dag 5000 contracten naar 145.000, waardoor zilver de $34 niet kon doorbreken. Op die dag zijn er ruim 89.000 duizend contracten verhandeld , wat ruim twee keer zo veel is dan het aantal uitstaande contracten. Dit wijst op grote activiteit en manipulatie, maar ondanks dat steeg de zilverprijs toch netjes.

Overigens doen de prijzen voor GOUD en zilver het erg goed, gezien de prijsval van onder andere koper en stoffen als palladium en platina.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 24 februari 2011

Ligt er GOUD in Fort Knox?

Mike Maloney, oprichter van GoldSilver.com, en David Morgan, oprichter van Silver-Investor.com discussiëren over het GOUD dat in Fort Knox zou moeten liggen. Sinds de bouw in 1937 is Fort Knox de militaire basis waar de Amerikaanse overheid al haar waardenvolle eigendommen opslaat. De kluis van Fort Knox wordt beveiligd door een 22-ton zware kluisdeur, militairen, tanks en apaches en bevat naast de onafhankelijkheidsverklaring van de Verenigde Staten meer dan 8000 ton GOUD. Er is echter sinds de jaren 50 van de twintigste eeuw geen telling van de fysieke hoeveelheid aanwezig GOUD geweest. Maloney en Morgan stellen hun vraagtekens bij de aanwezigheid van het GOUD en wie de daadwerkelijke eigenaar van het aanwezige GOUD is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$