EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7756 tot 7760 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2011

Zilverkoers gedraagt zich als een seismograaf

Zilver laat de laatste tijd enorme pieken en dalen zien. De prijs is enorm volatiel, iets dat bekend is voor zilver. Voor de afgelopen koersdaling zijn verschillende oorzaken te noemen. Ten eerste de dood van Osama Bin Laden wat positief uitpakte voor de dollar – en dus negatief is voor edelmetalen, ten tweede de mega verkoop van $35 miljoen aan zilver door Eric Sprott en ten derde de opnieuw aangescherpte margin verplichtingen.

Ondanks deze valkuilen die zilver op zijn weg naar boven tegenkomt noteert de zilverprijs inmiddels een solide 45 dollar per troy ounce. Volgens Inveztor.nl kan zilver nog rustig doorrallyen naar de $55 per troy ounce alvorens de correctie ingezet gaat worden.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: maandag 2 mei 2011

Warren Buffett over GOUD en andere (Zilver) bevindingen

Afgelopen weekend vond de hoogmis voor beleggers plaats in de VS, namelijk de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway – het beleggingsvehikel van Warren Buffett en Charlie Munger – dat ieder jaar tienduizenden investeerders aantrekt.

Afgelopen weekend vond de hoogmis voor beleggers plaats in de VS, namelijk de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway – het beleggingsvehikel van Warren Buffett en Charlie Munger – dat ieder jaar tienduizenden investeerders aantrekt.

Het jaarlijkse ‘Woodstock’ voor beleggers is voor ons telkens een interessant moment om na te gaan hoe de beleggingsgoeroes denken over onze favoriete activa, grondstoffen, en dan meer specifiek GOUD en zilver. Beide heren krijgen daar de jongste jaren namelijk nogal wat vragen over.

Zowel Buffett als Munger zijn nooit grote liefhebbers geweest van GOUD (en dan drukken we ons nog zacht uit), simpelweg omdat ‘ze het niet begrijpen’. Een bekende verklaring die Warren Buffett er graag aan geeft: “GOUD wordt opgegraven, gesmolten en terug opgeborgen met een groep bewakers eromheen”.

Als vaste lezer van Slim Beleggen zal u inmiddels begrijpen dat dit klinkklare onzin is: GOUD is een onmisbaar onderdeel van een monetair systeem! Net door het ontbreken van GOUD in het huidige valutasysteem, zitten we vandaag in een gigantische financiële ‘Catch 22’.

Lees verder op Slim Beleggen.net
Geplaatst op: maandag 2 mei 2011

Bob Chapman over de Amerikaanse huizenmarkt

GOUDportal.nl en Biflatie.nl vragen Bob Chapman of hij verwacht dat er een second mortgage meltdown in Amerika zal gaan plaatsvinden.

Lees verder op Biflatie
Geplaatst op: maandag 2 mei 2011

Dollar raakt verder in verval

Op basis van de voor inflatie gecorrigeerde Broad Trade-Weighted Dollar Index stelt Deutsche Bank dat de dollar zich op het laagste punt bevindt sinds de Verenigde Staten van de GOUDstandaard afstapte. De Broad Trade-Weighted Dollar Index zet de dollar op basis van handelsvolumes af tegen 26 buitenlandse valuta. Volgens Deutsche Bank geeft deze index de echte waarde van de dollar weer.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: maandag 2 mei 2011

Krachtenbundeling Edelmetaal Centrum Amsterdam

Per heden slaan Amsterdamgold en The Silver Mountain, toonaangevende spelers in de handel in fysiek GOUD en zilver, de handen in één. Door deze krachtenbundeling zijn we in staat onze marktpositie te versterken en de Nederlandse edelmetaalmarkt verder te professionaliseren.

Lees verder op Edelmetaal Blog
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs