Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7761 tot 7765
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Welkom in Waldolala

Welkom in Waldolala, Nout Wellink strikes again

De Nederlandse Bank, onder aanvoering van Nout Wellink, heeft het voor de rechter gedaan gekregen om het pensioenfonds voor de glasfabrieken te dwingen het grootste deel van zijn GOUDbelegging af te blazen.

Nout Wellink, die niet heeft ingegrepen tijdens de Icesave affaire, die pas heeft ingegrepen bij de DSB perikelen toen het hem goed uitkwam, die alle bevindingen van de commissie de Wit ter zijde heeft geschoven, heeft de ongehoorde lef het enige slimme pensioenfonds in de wielen te rijden.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Pensioenfonds moet uit fysiek GOUD

De DSB Bank en Icesave konden hun gang gaan en pensioenfondsen mogen miljarden euro's beleggen in 'Club Med'-staatspapier. Maar de Nederlandsche Bank eist wel dat het pensioenfonds voor de Glasfabrieken haar GOUDpositie verkoopt.

De voorzieningenrechter oordeelde woensdag dat de Nederlandsche Bank terecht een aanwijzig gaf aan het pensioenfonds om haar belang in fysiek GOUD ten grootte van 13 procent van het belegd vermogen terug te brengen tot onder de 3 procent. Het pensioenfonds voor de Glasfabrieken bezat eind 2009 voor 34,6 miljoen euro aan fysiek GOUD dat is opgeslagen in Australië , goed voor 1.400 kilogram.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Pensioenfonds moet GOUD verkopen

Het Financieele Dagblad berichtte vanochtend dat De Nederlandsche Bank (DNB) het pensioenfonds voor glasfabrieken wil dwingen om 1400 kg GOUD te verkopen. Het pensioenfonds voor de glasfabrieken (SPVG) heeft momenteel 13% van haar totale beleggingen in GOUD belegd. DNB eist dat het pensioenfonds dit belang naar 3% van de totale beleggingen verlaagt. 

 

DNB is van mening dat de hoge concentratie van GOUD in de beleggingsportefeuille niet voldoet aan de voorzichtigheid die bij een pensioenfonds geboden is. DNB is van mening dat de hoge concentratie GOUD in de beleggingen het fonds afhankelijk maakt van de prijsontwikkeling van één grondstof en voegt hier aan toe dat GOUD onderhevig is aan grote prijsvolatiliteit. Het pensioenfonds verdedigde zich door te stellen dat GOUD niet als grondstof maar als ruilmiddel gezien moet worden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

China meer GOUD dan Fort Knox

Op de website www.miningweekly.com werd gemeld dat China haar GOUDreserves wel eens boven het niveau van de huidige grootste opslagplaats voor fysiek GOUD zou kunnen laten stijgen. Momenteel is  Fort Knox in de Verenigde Staten met meer dan 8.100 ton de grootste opslagplaats voor fysiek GOUD in de wereld. China heeft daarentegen maar iets meer dan 1.050 ton GOUD in de reserves. De waarde van dit GOUD bedraagt ongeveer 45 miljard dollar en is maar een fractie van de totale Chinese reserves van 2,8 biljoen dollar.

Meerdere Chinese officials hebben voorgesteld dat China haar reserves naar 10.000 ton GOUD moet vergroten. Dit zou betekenen dat China meer GOUDreserves zou hebben dan Fort Knox momenteel in opslag heeft. De GOUDmarkt heeft een jaarlijkse productie van 2.500 ton en logischerwijs zou een Chinese accumulatie van GOUD een sterk stuwend effect op de GOUDprijs hebben.

 

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

GOUD-Zilver ratio valt naar laagste niveau sinds december 2006

Door de groeiende economie op globaal niveau dat te danken is aan het succes van de BRIC-landen neemt de industriele vraag naar zilver toe:

Over naar de GOUD- en zilversector dan. Zoals u al hebt kunnen vaststellen, zit GOUD al een tijdje in een correctiefase. Ook zilver corrigeerde, wat normaal is na een stijging van meer dan 80% in 2010. Een rustpauze dringt zich dus op. Interessanter nog is dat de GOUD/Zilver ratio is gedaald naar het laagste peil sinds december 2006!

Hoewel de inflatievrees is toegenomen, zijn beleggers minder angstig dan een tijd geleden, wat de relatieve vraag van GOUD doet afnemen aangezien het een puur monetair metaal is. Zilver daarentegen heeft zowel monetaire, maar vooral industriële kenmerken. Bij een herstel van de wereldeconomie is het duidelijk dat beleggers in het meer ‘agressieve’ zilver zullen beleggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$