Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7766 tot 7770
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2011

Beleggingen in GOUD in India drijven GOUDprijs op gedurende 2010

Vergeet de vraag naar GOUD van Centrale banken en vergeet de zoektocht naar “veilige” havens vanuit het Westen. Juist de huishoudens uit China en India hebben de GOUDprijs aangedreven in 2010.

Tien jaar geleden, misschien zelfs vijf jaar, dachten analisten dat GOUD in Azië vervangen zou worden voor andere financiële diensten en consumptiegoederen door de stijgende inkomens. Niets is minder waar. De particuliere vraag naar GOUD in China is meer dan verdubbeld als percentage van de bruto huishoudelijke besparingen. In India steeg de particuliere consumptie in India in 2010 zelfs naar een nieuw record van meer dan 963 ton!

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

Gids voor gelovigen

Hoe vaak hoort u niet, wanneer u met de beste bedoelingen uw vrienden en bekenden wilt vertellen over de stand van de economie en de rol van GOUD en zilver, een keur aan argumenten voorbij komen die er voor zorgen dat u aan het eind van het gesprek vaak lamgeslagen huiswaarts keert.

Om u van dienst te zijn hierbij een aantal veelgebruikte tegenwerpingen, met daarbij een passend antwoord.

Bron: NOS
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

GOUD, zilver en olie blijven stijgen

De onrust in de Arabische wereld blijft grote invloed houden op de financiële markten. De GOUDprijs is vandaag naar een nieuw record gestegen.

Voor een ounce, ruim 31 gram, moest vandaag 1435 dollar worden betaald. Dat is zon 200 dollar meer dan vorig jaar.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

Utah wil alternatief voor papieren dollar

In de Amerikaanse staat Utah is de eerste stap gezet om een wet aan te nemen die van GOUDen en zilveren munten weer wettige betaalmiddelen maakt. Voorstanders zeggen dat het wetsvoorstel bedoelt is om een inflatie-robuust alternatief voor de papieren dollar te creëren.

Larry Hilton, een lokale advocaat en voorstander van de wet, zegt dat het ongefundeerde geld van de Federal Reserve als een zwaard van Damocles boven hun hoofden hangt.

Bron: Goldonomic
Geplaatst: donderdag 3 maart 2011

GOUD is geen belegging, het is geld

Als we teruggaan naar de GOUDstandaard en banken verplichten voor elke euro deposito’s maar 1 euro krediet te verstrekken, dan kunnen we centrale banken afschaffen. Niemand zou zijn bank bestormen, want je hebt de garantie dat je geld er ligt. Monetair beleid overlaten aan een paar centrale bankiers is geen vrijemarktfilosofie. Het is socialisme.’Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$