Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7766 tot 7770
Bron: BeursBox
Geplaatst: donderdag 17 februari 2011

Te weinig GOUD voor een terugkeer naar de GOUDstandaard

Dit is één van de redenen waarom volgens sommige economen we nooit meer terug kunnen naar de GOUDstandaard. Er is immers te veel geld in de wereld gekomen...

In mijn ogen complete onzin. Ze verzinnen uit het niets dollars en euros en deze verzonnen munten zou je dan moeten vergelijken met GOUD en zilver?

Waarom? Als we stoppen met dollars en euros uit lucht bij te drukken en een GOUDen dollar en euro zouden introduceren, dan zijn er twee mogelijkheden.

We brengen het aantal uitgebrachte dollars en euros fors terug. GOUD en zilver worden heel veel GOUDdollars en GOUDeuros waard.

Het is namelijk niet gezegd dat de huidige waarde van GOUD ten opzichte van de waarde van de in omloop gebrachte dollars en euros juist is...

Het zou voor een goede overstap naar de GOUDstandaard goed zijn als we blijven werken met munten die ongeveer zoveel waard zijn als nu. We weten immers hoeveel moeite het kost om het omrekenen naar de oude munt af te leren.

Bron: Finance.Yahoo
Geplaatst: donderdag 17 februari 2011

Tips to Protect Yourself From a Worthless Dollar

Peter Gorenstein legt uit hoe men zich kan voorbereiden op de instortende economie in de States. Hij raadt onder andere aan om een bankrekening in het buitenland te openen nu het nog kan. Er is een nieuwe wet in de maak die het ernstig bemoeilijkt om in de toekomst buitenlandse rekeningen te openen. Tevens raadt hij iedereen aan om GOUD te kopen als bescherming tegen de alsmaar in waarde dalende dollar.

Enkele quotes:

There are already laws on the books that go into effect in 2013 that will make it much more difficult for Americans to open overseas bank accounts.

Its just about getting your money outside the U.S. dollar as a currency and getting it to a place where the government cant seize it.

Stansberry recommends buying gold bullion and storing it somewhere that isnt a bank.

Food prices could absolutely go to the moon if the dollar collapses like I think its going to.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: woensdag 16 februari 2011

Chinese Demand For Gold Explosive

Vraag en aanbod van GOUD staan totaal niet inverhouding met de de waarderingen / prijs van GOUD. De balans hiertussen is compleet uit het lood geslagen door metaalprijs onderdrukkers zoals JP Morgan. Zolang het nog kan maakt China hier gretig gebruik van:

According to an executive of Industrial and Commercial Bank of China, the worlds largest bank by market value, demand in China for physical gold and gold-related investments is growing at an explosive pace and its appetite for the yellow metal is poised to remain robust amid inflation concerns, reports Reuters. In other words, what was previously repeatedly reported on Zero Hedge, and by the World Gold Council, is starting to be appreciated by everyone else. Yet in a market in which supply and demand are completely disconnected from price discovery thanks to global central planning, and courtesy of precious metal price suppression by JPM, China investors are able to accumulate gold and other non-dilutable metals at prices that no longer reflect surging global demand.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 16 februari 2011

Update: Pensioenfonds Moet GOUD Verkopen

Donderdag 10 februari werd bekend dat het pensioenfonds voor glasfabrieken door De Nederlandsche Bank werd gedwongen om 1400 kg GOUD te verkopen. De rechter stelde DNB in het gelijk en verplichtte het pensioenfonds het GOUD binnen twee maanden te verkopen.

Amsterdamgold heeft hierop direct contact opgenomen met het pensioenfonds voor de glasfabrieken. Als marktleider in fysiek edelmetaal zou in twee maanden tijd een substantieel deel van de 1400 kg tegen spotprijs gekocht kunnen worden. Toen we belden om even te informeren bleek dat het pensioenfonds diezelfde ochtend nog tegen spotprijs het teveel aan GOUD verkocht had aan een zeer grote en bekende GOUDproducent. Het pensioenfonds bevestigde wat wij al tijden weten én vertellen. GOUD is geld en GOUD is liquide.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 februari 2011

Overnamekoorts in GOUDsector

De prijzen voor GOUD en zilver zijn momenteel op weg om nieuwe records te vestigen. Op het moment van schrijven noteert GOUD weer boven 1370 USD/ounce en tikt zilver bijna 31 USD/ounce aan.

Met al dit prijsgeweld bij de edelmetalen, hoeft het niet te verbazen dat de overname- en fusiekoorts in de sector weer oplaait.

De Braziliaanse miljardair Eike Batista bracht een bod uit op Ventana Gold Corp. voor een bedrag van 1 miljard Canadese dollar.

Het betreft hier een overnamepremie van maar liefst +32% op de gemiddelde koers van Ventana Gold in de afgelopen 20 handelsdagen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$