Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7776 tot 7780
Bron: Beleggers Belangen
Geplaatst: zondag 19 december 2010

Drijfveren van edelmetalen

GOUD bereikte met $1430 vorige week weer een nieuwe hoogste koers ooit; zilver noteerde met $31 op de hoogste stand sinds dertig jaar. De drijfveren deden weer hun werk.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: vrijdag 17 december 2010

Willem Middelkoop: Kopercomplot

De Financial Times bracht dinsdag het nieuws dat JP Morgan zijn zilverpositie in alle stilte aan het verkleinen is. De bron van de FT die “bekend is met de situatie”, vertelde dat JP Morgan vanwege de controverse over hun rol in de zilvertermijnmarkt hun positie substantieel aan het verkleinen is.

[...]

De Telegraph berichtte laatst dat JP Morgan de tot dan toe onbekende partij was die tussen de 50-80% van de kopervoorraad op de Londense termijnmarkt had opgekocht. Reuters vroeg JP Morgan over hun positie in koper.

Zij vroegen of het klopte dat zij 90% van de voorraad van koper op de Londense termijnmarkt hebben opgekocht. JP Morgan liet weten dat dit niet klopt, maar weigerde elk commentaar hoe groot deze positie wel is.

Daar waar JP Morgan met hun posities op de termijnmarkt voor zilver lange tijd speculeerde op lagere prijzen, speculeert het op de kopermarkt op hogere prijzen.

[...]

Met de toenemende vraag naar zilver, met name door de instroom van beleggers, probeert JP Morgan nu de financiële schade te beperken. De vooruitzichten voor zilver blijven onverminderd positief en worden zelfs verbeterd door het nieuws dat JP Morgan de short-positie verkleind.

De vraag vanuit Azië, zeer waarschijnlijk gefinancierd met overtollige Chinese dollars, verhoogt de druk op de fysieke voorraden GOUD en zilver op de termijnbeurzen in London en New York.

Het risico dat die voorraad niet toereikend is om daadwerkelijk fysiek te kunnen leveren, is een risico dat ook JP Morgan kennelijk niet durft te nemen.

Bron: Beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 december 2010

GOUD en zilver in 2011

2010 zal alvast de geschiedenisboeken ingaan als een ‘aardsverschuiving’ voor GOUD en zilver. GOUD kreeg steeds meer erkenning als monetair actief. Het hoogtepunt voor ons was toen de president van de Worldbank, Robert Zoellick, een oproep lanceerde voor een nieuw soort GOUDstandaard: wereldschokkend!

Maar ook bij zilver gingen enkele belangrijke figuurlijke bommen af. Zo waren er de verklaringen van enkele traders over de manipulatie van de prijs van zilver op de futuremarkten. Ook werd de gigantische shortpositie van JP Morgan onder vuur genomen. Het een en ander zorgde ervoor dat GOUD en zilver een stijging konden voorleggen van respectievelijk 25 procent en 65 procent in 2010!

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 13 december 2010

Op naar 2011

Fysiek GOUD en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.

[...]

Toch hebben de FED en de grote banken hier een klein probleempje mee: De vraag naar fysiek GOUD en zilver is vanuit Azië al een tijd zo groot, dat elke gefabriceerde dip in de GOUD- en zilverprijs in het Oosten aangegrepen wordt om extra fysiek in te gaan kopen. En daar zit hem nou net de kneep voor de Westerse banken, want fysiek GOUD en zilver is dat waar men een tekort aan heeft.

Vanwege die Oosterse druk zijn de koersbewegingen naar beneden weliswaar steil, maar ook kort. Te verwachten valt dan ook, dat binnen zeer korte termijn de oude recordhoogtes voor GOUD en zilver verbroken zullen gaan worden.

Bron: Beursbrief.be
Geplaatst: zondag 12 december 2010

China wordt steeds belangrijkere factor bij bepalen GOUDprijs

China zal GOUD bijkopen om yuan als wereldmunt te ondersteunen

China beschikt voorlopig over voldoende GOUD om de yuan als wereldmunt te ondersteunen, zo stelt Adrian Ash. Ash is bij BullionVault head of research, hij is van mening dat het land zich niet zomaar de wet zal laten opleggen door de Verenigde Staten. De stijging van de GOUDprijs gisteren tot een nieuw recordslotniveau is volgens Ash onder andere te danken aan Chinese aankopen.

Washington gaat China ongetwijfeld bestempelen als een manipulator van de valutamarkten, maar daar ligt Beijing ongetwijfeld niet wakker van. De Chinezen geloven namelijk in de kracht van de eigen munt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$