Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7776 tot 7780
Bron: Crijspreker
Geplaatst: zaterdag 5 februari 2011

Bankiers en dictatoren uit hetzelfde hout gesneden

De wereld staat weer een beetje meer in brand.

[...]

Mensen schreeuwen om vrijheid en vragen om onderdrukking met het label democratie. GOUD, het geld van het verleden en de toekomst, wordt geroofd uit kluizen in Noord-Afrika. Bernanke en Trichet jagen de voedselprijzen op door geld bij te drukken en weten het zo te spinnen dat zombie-journalisten en politici speculanten de schuld geven. De wereld staat weer een beetje meer in brand.

Bron: SlimBeleggen
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

CEO Newmont Mining:“GOUD gaat $1500 dit jaar

De topman van Newmont Mining, een van de belangrijkste GOUDproducenten ter wereld, verwacht dat de GOUDprijs richting 1.500 dollar/ounce zal koersen dit jaar, alhoewel het verloop volatiel zal zijn.

For me this is a year where we see gold trade between $1300 – $1500 trading range. It will be volatile, but I see continued upside from there over the next couple years. This super cycle mentality, creating a middle class in China, demand for gold as an investment….The worry point for us would be if the economy really slows down and we don’t see growth, particularly in China and India. If that forecast is wrong, then gold goes down. Otherwise we’re in a great spot. I think there’s a lot of shine in this metal.

Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Chinese GOUDconsumptie groeit hard

De Chinezen zijn hard op weg India in te halen als de grootste consument van GOUD.

De GOUDimport is meer dan verdubbeld het afgelopen jaar en handelaren verwachten dat China nog dit jaar India voorbijgaat als grootste consument.

De Chinese vraag naar GOUD wordt vooral gestuwd door Chinese families die elkaar steeds vaker GOUD kado geven in de aanloop naar het nieuw jaar, in plaats van de traditionele envelopjes met papiergeld.

Vrees voor inflatie heeft de vraag onder Chinese spaarders en beleggers verder aangewakkerd.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Zilver verkopen Amerikaanse Eagles blijven op recordniveau

Over de maand januari 2011 heeft de Amerikaanse munt 6.422.000 Silver Eagles verkocht. Ondanks de gedaalde zilverprijs blijft de vraag naar deze munten onverminderd hoog zoals blijkt uit de record verkopen in januari die bijna de helft meer zijn dan in de vorige record maand november 2010. Keer op keer blijkt dat de fysieke vraag naar GOUD en zilver onverminderd hoog blijft, ondanks te schommelingen van de GOUD- en zilverprijs.

Bron: Blik op de Beurs
Geplaatst: donderdag 3 februari 2011

FED bezit nu meer T-bonds dan China

De Federal Reserve heeft sinds januari meer Amerikaanse staatsobligaties in bezit dan China. En uitgerekend centrale bank 'havik' Thomas Hoenig praat al over QE3. De Chinezen lijken te kiezen voor de zekerheid van GOUD en zilver.

Uit cijfers van de FED, gepubliceerd door de Financial Times, blijkt dat er nu voor 1,1 biljoen dollar aan Amerikaans staatspapier op de balans staat. China bezit voor 896 miljard dollar aan T-bonds, Japan volgt met 877 miljard. De tweede ronde van het kwantitatieve geldverruimingsprogramma (QE2) loopt nog tot juni, waardoor het uiteindelijke aandeel van de FED zal oplopen naar ca. 1,6 biljoen dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$