EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7781 tot 7785 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 5 mei 2011

Is de GOUD en zilver boom voorbij?

Een groot fonds van George Soros is GOUD en zilver aan het dumpen, aldus Wall Street Journal woensdag. Tegelijkertijd voorspelt John Paulson een GOUDprijs van 4.000 dollar, dankzij de draaiende geldpers in de VS en inflatiedruk.

Lees verder op Blik op de Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2011

Portuguese Gold Sale Urged By Senior German Lawmakers As Mexican Central Bank Buys 100 Tonnes

Het Soros Fund doet mogelijk afstand van een aantal posities in GOUD en zilver. Daarnaast is bekend geworden dat Mexico 100 ton aan GOUD heeft ingekocht.

Mogelijk doet het Soros Fund iets van haar papieren posities weg om er fysieke metalen mee aan te kunnen schaffen. Dit zal op langere termijn nog bullisher voor GOUD en zilver zijn.

Het Soros Fund doet mogelijk afstand van een aantal posities in GOUD en zilver. Daarnaast is bekend geworden dat Mexico 100 ton aan GOUD heeft ingekocht.

Mogelijk doet het Soros Fund iets van haar papieren posities weg om er fysieke metalen mee aan te kunnen schaffen. Dit zal op langere termijn nog bullisher voor GOUD en zilver zijn.

Gold is mixed while silver is down some 1.5% again today. Weakness is being attributed to profit taking , momentum driven traders and rumours regarding selling of gold and silver by George Soros’s fund.

The Soros rumours came from unidentified sources (“people close to the matter” - see news), are unsubstantiated at this stage and should be viewed cautiously until there is official confirmation and or we see the SEC filings showing Soros Fund Management has been selling their gold and silver ETF holdings .

Lees verder op Zerohedge
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2011

Warren Buffett en GOUD

Ook afgelopen weekend heeft Warren Buffett wederom aangegeven dat hij GOUD niet als beleggingsobject ziet. In zijn ogen zijn aandelen van goedlopende winstgevende (Amerikaanse) bedrijven met een internationaal signatuur een betere belegging.

Waarom heb ik dan toch heel veel GOUD?

Lees verder op Beurs Box
Geplaatst op: woensdag 4 mei 2011

Zilvercorrectie grootste van allen

Hoewel de zilverprijs gister nog een stabiele indruk maakte, kreeg deze alsnog een paar extra klappen te verduren. Van alle correcties die zilver de afgelopen jaren is tegengekomen, is de correctie waar zilver momenteel mee te kampen heeft, de meest heftige van allen (zomer 2008 uitgezonderd). Niet alleen het percentage (inmiddels ruim 16 procent in waarde afgenomen vanaf de top) waarin zilver is gedaald is opmerkelijk te noemen. Ook de korte periode waarin dit zich heeft voltrokken is opmerkelijk kort. In onderstaande afbeelding is dit goed te zien. Opgemerkt moet daarbij worden dat de stijging voorafgaand aan deze correctie nog nooit zo stijl geweest is.

Een ander opmerkelijk punt is de GOUD/zilver ratio die weer helemaal opgelopen is van 32 naar ruim 37.

Voor degene die nu denken dat het gedaan is met de stijgende lijn van zilver heb ik slecht nieuws. We hebben hier te maken met een "correctie", en niet met een leeglopende bubbel. De fundamenten voor zilver liggen als rotsen en de nijging van zilver is enkel omhoog. Een samenloop van omstandigheden heeft een opmerkelijke correctie teweeg gebracht. Dit zijn doorgaans hele mooie instapmomenten. Omstandigheden zoals deze zijn zeldzaam en kunnen beschouwd worden als cadeautjes. Een sneltrein stopt niet vaak, en gaat al helemaal niet in zijn achteruit om enkele passagiers nogmaals de mogelijkheid te bieden om voordelig in te stappen.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2011

GOUD en zilver op hol geslagen

Gisteren daalde zilver overnight in Azië met 11%. Ook GOUD zakte weg, nadat het ’s ochtends de $ 1575 had bereikt.

Beide edelmetalen zijn, net als alle andere grondstoffen, het favoriete speelveld geworden voor de speculanten. Wie durft ze aan te raken?

Gisteren daalde zilver overnight in Azië met 11%. Ook GOUD zakte weg, nadat het ’s ochtends de $ 1575 had bereikt.

Beide edelmetalen zijn, net als alle andere grondstoffen, het favoriete speelveld geworden voor de speculanten. Wie durft ze aan te raken?

Sinds enkele dagen een zeer sterke volatiliteit van de edelmetalen, in het bijzonder GOUD en zilver
Voor degenen die nog twijfelden over de vraag in hoeverre de speculatie een rol speelt in de stijgingen van de grondstoffen en in het bijzonder van GOUD en zilver, hebben de afgelopen twee handelsdagen een bijzonder licht op de zaak geworpen.

Gisterochtend behaalde GOUD in Azië een nieuw record van $ 1575, na een spectaculaire stijging net voor het weekend. Daarna daalde het weer tot $ 1550. En gisteren daalde zilver overnight in één klap met 11%, van $ 48 tot net boven $ 42.

Het geval van zilver is interessant en leerzaam. De zilverprijs is maar om één reden ingestort: de verhoging van wat men de margin voor de traders noemt. Dat betekent dat de zilverbeurs eist dat degenen die met zilver willen speculeren, meer contant geld als onderpand op tafel leggen.

Lees verder op Inveztor
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs