Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7781 tot 7785
Bron: VK blog
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Zwarte zwanen duiken op in Egypte, Tunesie, Sirie, Jordanie

Revolutie's staan nooit alleen en ontstaan in de tijdsgeest met vaste ingredienten als voedselinflatie, hoge werkloosheid en corruptie in een instortende economie.

Er zijn ook al berichten van lege pinapparaten in Egypte en vluchtgeld -in de hoogte van 150 miljoen per dag- die Egypte verlaten en zeer bevordelijk voor staak en protest gedrag.

Vluchtgedrag van mensen uit bedrijfsleven (Shell) werkt averechts. Beursen storten verder in, olieprijs gaat verder de hoogte in.

De internationale spelers verlaten laf het zinkende woestijnschip en vergeten even dat de internationale geldwereld met sterke ankers en kettingen onderling verweven is en de Black Swan komt vanuit zijn GOUDen kooi omhoog vliegen om zichtbaar te worden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Chinese GOUDproductie naar nieuw record

De Chinese GOUDproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste GOUD producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China importeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid GOUD over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste GOUD consument ter wereld.

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde GOUD naar de kluizen vloeit van de Peoples Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar GOUDreserves al vergrootte van 395 ton GOUD naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Evaluatie van de GOUDprijs in 2010

De GOUDprijs is voor het tiende opeenvolgende jaar gestegen, dit door onder andere de wereldwijde onzekerheid over de economie. Wat opvalt over het afgelopen jaar is niet alleen de stijging van de GOUDprijs maar vooral ook dat de prijs niet erg volatiel was.

[...]

De GOUDprijs is uiteraard niet alleen gestegen door de situatie op de economische markt. Ook de investeringsvraag heeft hier een grote invloed op. De levering van fysiek GOUD is alleen in het vierde kwartaal al gestegen met 33%, voornamelijk door Chinese investeerders die enkel een fysieke levering accepteren. In China heeft de “Bank of China” een plan gelanceerd voor haar klanten om fysiek GOUD in handen te krijgen. Dit plan is uiterst succesvol met meer dan 1 miljoen nieuwe klanten en 11,5 ton aan GOUD dat hiermee is binnengehaald.

Bron: Radio1
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Willem Middelkoop over een nog grotere crisis die ons te wachten staat

Deze week voorspelde Willem Middelkoop in Vrij Nederland de volgende financiële crisis. Met de zwaarste monetaire medicijnen is de dood van het financiële systeem volgens hem alleen maar uitgesteld en kunnen we maar beter nu al wat extra geld pinnen.

Aan bod komt de kredietcrisis die al vanaf 2007 aan de gang is en de stijging van grondstofprijzen met allerlei maatschappelijke gevolgen van dien zoals voedselrellen in landen als Egypte en Tunesië. Er komt een kettingreactie zoals we dat in het verleden ook hebben gezien bij revoluties.

De werkelijke oorzaak dat er in Egypte werd gestaakt waren de hoge brandstof en voedselprijzen. De geopolitieke consequenties zullen enorm zijn. Deze crisis is permanent en krijgt steeds nieuwere gezichten. China speelt daarin een grote rol.

Verder is Willem geen doemdenker, maar een realist. Omdat iedereen te optimistisch is lijkt een realist vaak op een doemdenker. Verder haalt Willem zijn nieuwe boek aan dat binnenkort zal verschijnen: 'GOUD en het Geheim van Geld'.

Bron: Goldonomic
Geplaatst: maandag 31 januari 2011

Cash is geen oplossing

Het belang van GOUD in een portfolio wordt ook algemeen onderschat vandaag de dag.

[...]

Grondstoffen zijn reële activa en hun prijs gaat omhoog en omlaag afhankelijk van vraag en aanbod. GOUD is geen uitzondering, en papier of digitaal geld is dat ook niet. Het verschil tussen GOUD en papiergeld is dat het aanbod van het eerste niet door de autoriteiten of de bankiers kan vermeerderd worden, terwijl fiat geld kan bijgemaakt worden met een druk op een enter-knop van een computer.

Als we de GOUDreserves in de wereld delen door de hoeveelheid Amerikaanse schuld van 14 biljoen, dan komen we uit bij een GOUDprijs van $16.000 per ounce. Als we daarbij nog eens de Europese schulden optellen, komen we makkelijk aan een cijfer van $32.000 per ounce. Het is duidelijk dat er geen sprake is van een zeepbel in GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$