Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 7786 tot 7790
Bron: 925
Geplaatst: woensdag 9 februari 2011

JPMorgan: betaal maar met GOUD

Hoewel beetje bij beetje, zien we dat GOUD steeds meer op de voorgrond treedt als rol in ons huidig monetair stelsel:

Een hedgefonds dat even snel geld wil lenen geeft doorgaans aandelen of obligaties terug als onderpand. JPMorgan accepteert als eerste bank in zijn soort nu ook GOUD als garantie. GOUD is bijna weer een betaalmiddel.

Een repurchase agreement (of kortweg repo) kun je alleen afsluiten met een keiharde garantie, zoals treasury bonds. Pandjeshuis JPMorgan vindt GOUD inmiddels zo betrouwbaar dat ze grote leningen durven uit te geven met alleen de garantie van wat metaal.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

Eric Sprott: Zilver investering van het decennium

Eric Sprott, oprichter en directeur van het beleggingsbedrijf Sprott Asset Management, verwacht dat dit decennium zilver beter gaat presteren dan GOUD en hij ziet de prijs voor een troy ounce zilver dit jaar stijgen naar $50.

 

Edelmetalen maken een groot deel uit van de portefeuille van Sprott Asset Management en zijn beleggingsmaarschappij kan over de afgelopen tien jaar terugkijken op een (geannualiseerd) gemiddeld jaarlijks rendement van 23%.

Volgens Sprott begint de sterke vraag naar zilver zwaar te drukken op bestaande zilvervoorraden. Zilvermijnen produceren jaarlijks ongeveer 800 ton zilver en volgens Sprott is het aanbod uit mijnproductie niet makkelijk te verhogen. Bovendien is er sprake van een exponentieel toenemende beleggingsvraag naar zilver. Zo stelt Sprott dat steeds meer kleine beleggers kiezen voor zilverbaren, zilveren munten en belegginsfondsen om zich te beschermen tegen de sterk afnemende waarde van de dollar en andere valuta.

Bron: IEX
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

GOUD is weer politiek correct

Met enige regelmaat geef ik in deze grondstoffensectie een kleine bloemlezing van de interessantste artikelen die de laatste tijd op de GOUD-website Gata.org zijn verschenen. Vandaag zijn dat:

Mike Kosares: “Hoe GOUD weer politiek correct is”
Auteur en oprichter van USA Gold, Mike Kosares, schreef welke hoge Amerikaanse beleidsmakers GOUD een centrale rol in het wereldwijde monetaire stelsel toekennen. Ben Steil (Council of Foreign Relations), Robert Zoellick (president Wereldbank), Thomas Hoenig (Kansas City Fed president) en Alan Greenspan (voormalig Chairman Federal Reserve) hebben zich allen uitgesproken voor een monetaire rol van GOUD.

Greenspan was in 2007 misschien wel het meest duidelijk toen hij de vraag voorgelegd kreeg of er überhaupt wel een noodzaak bestaat voor een centrale bank: We have at this particular stage a fiat money which is essentially money printed by a government and its usually a central bank which is authorized to do so. Some mechanism has got to be in place that restricts the amount of money which is produced, either a gold standard or a currency board, because unless you do that all of history suggest that inflation will take hold with very deleterious effects on economic activity. There are numbers of us, myself included, who strongly believe that we did very well in the 1870 to 1914 period with an international gold standard.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

De vloek van de farao

Stijgen de prijzen voor de commodities de pan uit, GOUD en zilver blijven momenteel achter.

Dit kan gezien worden als een afname van koopkracht van GOUD en zilver.

De prijsontwikkeling van de commodities, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek, geven duidelijk weer wat de combinatie van tegenvallende oogsten en een aantrekkende inflatie voor gevolg kan hebben voor de prijzen van allerlei metalen, grondstoffen en levensmiddelen. De prijsstijging van basale levensmiddelen wordt uiteraard het meest voelbaar in die gebieden waar de helft van het schamele inkomen wordt uitgegeven aan levensmiddelen.

Bron: Aziatische Tijger
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

De Chinezen produceren het meeste GOUD

Ondanks de stijgende productie, importeert China ook nog jaarlijks vele tonnen GOUD.

China heeft in 2010 opnieuw het meeste GOUD geproduceerd. Dat zegt in ieder geval de China Gold Association (CGA). Volgens de CGA produceerde het land vorig jaar 340,88 ton GOUD, een productiestijging van ruim acht procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$