EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7786 tot 7790 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 18 april 2011

Finnen bedreiging voor euro-bailouts; Bloedbad risico index Zuid Europese landen; VS krijgt negatieve rating SnP

De Grieken staan er financieel zó slecht voor, dat een herstructurering van de schuldenlast onvermijdelijk is.

De Grieken staan er financieel zó slecht voor, dat een herstructurering van de schuldenlast onvermijdelijk is.

Belangrijke financieel-economische ontwikkelingen sinds het afgelopen weekend: de Finse anti-EU partij Ware Finnen is de winnaar geworden bij de Finse verkiezingen en zal waarschijnlijk als één van de grootste partijen in een nieuwe coalitie worden opgenomen. Als dat gebeurt dan dreigt Finland een veto uit te spreken over de bailout van Portugal en andere Zuid Europese landen, wat de eurozone in al zijn voegen zal doen kraken - zo niet zal doen barsten, wat zich nu al vertaalt in een ware slachting op de Zuid Europese staatsschulden markten.

De kosten voor de financiering van de staatsschulden van de officieel reeds bankroete landen Griekenland, Ierland en Portugal stegen vandaag opnieuw fors, en ze slepen Spanje en Italië achter zich aan. Van de overkant van de oceaan komt eveneens sensationeel nieuws: het ratingsbureau S&P heeft de vooruitzichten voor de VS van stabiel naar negatief bijgesteld, wat de GOUDkoers vanmiddag onmiddellijk tot bijna $ 1500 deed stijgen. Reden voor de negatieve vooruitzichten voor de VS is het feit dat het volgens S&P nog een behoorlijk aantal jaren kan gaan duren voordat het land zijn schuldenlast heeft weten te stabiliseren.

Lees verder op Xander Nieuws
Geplaatst op: maandag 18 april 2011

GOUD naar nieuw record

Zilver naar hoogste niveau in 31 jaar

GOUD stijgt voor de derde dag op rij naar recordhoogte als gevolg van stijgende inflatie wereldwijd en zorgen over de schulden in de eurozone.

Zilver naar hoogste niveau in 31 jaar

GOUD stijgt voor de derde dag op rij naar recordhoogte als gevolg van stijgende inflatie wereldwijd en zorgen over de schulden in de eurozone.

China
De spotprijs voor GOUD stijgt 0,1% naar $1.488,68 per ounce in Singapore. De prijs voor levering van GOUD in juni steeg naar $ 1.489,70 per ounce. China verhoogde de kapitaaleisen voor banken om de inflatie af te koelen. De president van de Chinese centrale bank gaf aan dat het verkrappende beleid enige tijd zal doorgaan. De consumentenprijsinflatie steeg in maart naar het hoogste niveau sinds 2008. Daarmee werd voor de derde mand op rij de doelstelling van de overheid overschreden.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: maandag 18 april 2011

Stop metaal in uw portefeuille

De GOUDprijs lijkt goed op weg om binnenkort ook de kaap van 1.500 dollar per ounce te nemen. Amper 10 jaar geleden kon u het gele metaal nog op de kop tikken voor minder dan 300 dollar per ounce. In het zog van GOUD doen ook de andere edele metalen het uitstekend. Zo bereikte de zilverprijs onlangs haar hoogste niveau in 31 jaar en doorbreken ook platinum en palladium hun grenzen.

Zilver, platinum en palladium
Als beleggingscategorie zijn die 3 edele metalen veel minder bekend. Terwijl er voor GOUD heel wat beleggingsvormen zijn, kunnen de andere edele metalen nauwelijks als aparte belegging gekocht worden. En dat terwijl zilver, palladium en platinum naast hun status van edelmetaal zelfs meer industriële toepassingen hebben dan GOUD.

Lees verder op de Tijd.be
Geplaatst op: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver opnieuw naar recordprijzen

Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van GOUD en zilver.

Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van GOUD en zilver.

Vrijdag is opnieuw een goede dag voor de GOUD- en zilverprijs. Nadat vorige week vrijdag de GOUDprijs een nieuwe record liet zien en de zilverprijs naar het hoogste niveau in 31 jaar steeg is het vandaag opnieuw raak. De GOUDprijs brak door de grens van $1.480 per troy ounce en is daarmee op het hoogste nominale punt ooit. Zilver bevindt zich met een prijs van boven $42.60 per troy ounce op het hoogste punt van de afgelopen 31 jaar. Daarmme is de zilverprijs nog minder dan $10 verwijderd van de hoogste intra-day high ooit.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver : De houding van de hefboomfondsen

Hefboomfondsen of hedgefunds zijn marktspelers die met miljarden tegelijk in of uit de markt zitten. Specifiek aan dit type van fondsen is dat ze zowel long als short kunnen gaan, wat in de regel betekent dat ze voor gewin op korte termijn gaan. Het voordeel van het engagement van deze hefboomfondsen in de GOUD- en zilvermarkt voor ons is dat zij een van de hoofdspelers zijn geworden : omdat zij beslissen voor GOUD te gaan (en zilver), kunnen ze de koersen in de praktijk fel opdrijven. Logisch omdat ze, letterlijk, hun trades met miljarden dollars en euro’s tegelijk uitvoeren.

Momenteel zitten de participerende hefboomfondsen long en er komen er almaar bij. De beheerders en technici werken met computergestuurde handelsprogramma’s : automatisch kopen op bepaalde niveau’s en verkopen op andere. Dit kan in het laatste geval werken als een domino effect : eens er enkele uitstappen en de markt aldus in beweging zetten naar beneden, willen ze er allemaal uit, op hetzelfde ogenblik.

Lees verder op Goudkrant.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs