Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7791 tot 7795
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 10 februari 2011

Zilver terug aan de top

Het kleine broertje van GOUD blijft goed presteren. Nadat in januari zowel de GOUD- en zilverprijs een neerwaartse correctie kenden, hebben beide edelmetalen zich hersteld.

De GOUDprijs daalde op 28 januari naar een laagste punt van de afgelopen maanden van $1.313 per troy ounce terwijl GOUD in december nog recordprijzen van boven de $1.420 liet zien. Momenteel is de GOUDprijs gestegen naar een prijs van $1.363 en is daarmee sinds het lage punt van 28 januari met 3,8% gestegen.

Toch blijft het herstel van GOUD achter bij het herstel van zilver.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 februari 2011

Voedsel duur? Belachelijk idee

Voedsel is in historisch perspectief nog steeds spotgoedkoop.

Tarwe bijvoorbeeld is vandaag goedkoper dan ooit. Tenminste, indien je de prijs afzet in GOUD. Het enige echte geld.

Althans, dat is de mening van Nathan Lewis. Hij heeft in ieder geval een interessante kijk op de zaak. Lewis schreef in 2007 het boek “Gold: the once and future money”.

Het is één van de betere boeken over het onderwerp. In het boek leer je hoe GOUD doorheen de geschiedenis steeds een belangrijke rol bleef spelen.

Nu en dan werd er wel eens wat geëxperimenteerd met “fiat currencies” . Geld dat losgekoppeld wordt van GOUD, zeg maar. We zitten vandaag overigens in een dergelijke periode.

Bron: 925
Geplaatst: woensdag 9 februari 2011

JPMorgan: betaal maar met GOUD

Hoewel beetje bij beetje, zien we dat GOUD steeds meer op de voorgrond treedt als rol in ons huidig monetair stelsel:

Een hedgefonds dat even snel geld wil lenen geeft doorgaans aandelen of obligaties terug als onderpand. JPMorgan accepteert als eerste bank in zijn soort nu ook GOUD als garantie. GOUD is bijna weer een betaalmiddel.

Een repurchase agreement (of kortweg repo) kun je alleen afsluiten met een keiharde garantie, zoals treasury bonds. Pandjeshuis JPMorgan vindt GOUD inmiddels zo betrouwbaar dat ze grote leningen durven uit te geven met alleen de garantie van wat metaal.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

Eric Sprott: Zilver investering van het decennium

Eric Sprott, oprichter en directeur van het beleggingsbedrijf Sprott Asset Management, verwacht dat dit decennium zilver beter gaat presteren dan GOUD en hij ziet de prijs voor een troy ounce zilver dit jaar stijgen naar $50.

 

Edelmetalen maken een groot deel uit van de portefeuille van Sprott Asset Management en zijn beleggingsmaarschappij kan over de afgelopen tien jaar terugkijken op een (geannualiseerd) gemiddeld jaarlijks rendement van 23%.

Volgens Sprott begint de sterke vraag naar zilver zwaar te drukken op bestaande zilvervoorraden. Zilvermijnen produceren jaarlijks ongeveer 800 ton zilver en volgens Sprott is het aanbod uit mijnproductie niet makkelijk te verhogen. Bovendien is er sprake van een exponentieel toenemende beleggingsvraag naar zilver. Zo stelt Sprott dat steeds meer kleine beleggers kiezen voor zilverbaren, zilveren munten en belegginsfondsen om zich te beschermen tegen de sterk afnemende waarde van de dollar en andere valuta.

Bron: IEX
Geplaatst: dinsdag 8 februari 2011

GOUD is weer politiek correct

Met enige regelmaat geef ik in deze grondstoffensectie een kleine bloemlezing van de interessantste artikelen die de laatste tijd op de GOUD-website Gata.org zijn verschenen. Vandaag zijn dat:

Mike Kosares: “Hoe GOUD weer politiek correct is”
Auteur en oprichter van USA Gold, Mike Kosares, schreef welke hoge Amerikaanse beleidsmakers GOUD een centrale rol in het wereldwijde monetaire stelsel toekennen. Ben Steil (Council of Foreign Relations), Robert Zoellick (president Wereldbank), Thomas Hoenig (Kansas City Fed president) en Alan Greenspan (voormalig Chairman Federal Reserve) hebben zich allen uitgesproken voor een monetaire rol van GOUD.

Greenspan was in 2007 misschien wel het meest duidelijk toen hij de vraag voorgelegd kreeg of er überhaupt wel een noodzaak bestaat voor een centrale bank: We have at this particular stage a fiat money which is essentially money printed by a government and its usually a central bank which is authorized to do so. Some mechanism has got to be in place that restricts the amount of money which is produced, either a gold standard or a currency board, because unless you do that all of history suggest that inflation will take hold with very deleterious effects on economic activity. There are numbers of us, myself included, who strongly believe that we did very well in the 1870 to 1914 period with an international gold standard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$