Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 7791 tot 7795
Bron: Cash.be
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Chinese GOUDmarkt kan gaan verdubbelen

De Chinese GOUDmarkt kan in de komende 10 jaar gaan verdubbelen, zo meent de World Gold Council. De overkoepelende organisatie verwacht een sterke vraag zowel van de juwelenproducenten als vanuit de beleggershoek.

De consumptie van GOUD in China kan in het volgende decennium oplopen tot 800 à 900 ton per jaar. Wang Lixin, bij de World Gold Council general manager voor China, zei dit gisteren op een persconferentie in Shanghai.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 4 november 2010

China gaat meer GOUD en olie aankopen

De Chinese foreign-exchange reserves, de grootste in de wereld, zijn eind september toegenomen tot een recordniveau van 2650 miljard dollar. De cijfers zijn afkomstig van de People’s Bank of China.

China gaat meer GOUD en olie aankopen als diversificatie van de reserves. Dat is de mening van Shao Fenggao, één van de topmannen van China Construction Bank Corporation.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 3 november 2010

Willem Middelkoop: Dubieuze GOUDvoorraad

Een groot deel van onze nationale GOUDvooraad ligt helemaal niet onder het Frederiksplein maar in de kluizen van de Federal Reserve in New York. Dat wisten we al jaren. Daar ligt het samen met GOUD uit 36 andere landen.

Bron: Middelkoop Goud
Geplaatst: woensdag 3 november 2010

Ook Iran vlucht in GOUD

Steeds meer landen beginnen het nut en belang van GOUD in te zien. Zou er iets op komst zijn?

Na China, Rusland, India heeft nu ook Iran bekendgemaakt dat ze de afgelopen twee jaar maar liefst $15 miljard van de nationale reserves heeft gebruikt om GOUD bij te kopen.

Saillant detail, Iran heeft hiervoor Europese banktegoeden gebruikt, om zodoende onkwetsbaar te worden voor eventuele westerse sancties.

Volgens analisten gaat het hierbij om minimaal 345 ton GOUD. Dat is iets meer dan de helft van de totale Nederlandse GOUDvoorraad. In de statistieken van de World Gold Council (WGC) is Iran tot nog toe niet terug te vinden op de lijst van landen met GOUDreserves. Met deze aankoop is de Iran goed voor een plek bij de top 20.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 november 2010

Aziaten torpederen de zilvermanipulators

Een contactpersoon van King World News uit de fysieke GOUD en zilvermarkt in Londen heeft ons bevestigd dat er een “enorme aankoopgolf uit Azië op komst is die de eigenaars van de zilvershortcontracten gaan dwingen hun contracten na te leven en fysiek zilver op te leveren. Alle tijdelijke correcties van de zilverprijs zullen agressief gekocht worden, deze spelers willen boter bij de vis en zullen de levering van het fysiek zilver eisen.” De bron – die anoniem wenst te blijven – volgt daarmee Eric Sprott dat deze ’squeeze’ in de zilvermarkt de prijs van het witte edelmetaal wel eens naar $ 50 zou kunnen duwen in een amper paar weken tijd.

En hoewel de belegger zich op korte termijn aan flinke fluctuaties aan de prijs van zilver kan verwachten, blijft het belangrijk vandaag te onthouden dat grote spelers in Azië bloed hebben geroken. Er valt niet aan te twijfelen dat de intentie van de Aziaten om de zilvershorts fijn te knijpen haar effect niet zal missen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$