Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7796 tot 7800
Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Arabische regimes verder in het nauw

Zijn de massale demonstraties in Egypte tegen het Mubarak-regime, na Tunesië, een opmaat tot een volksopstand in het Midden-Oosten? Armoede, hoge voedselprijzen en corruptie zorgen voor groeiende onrust, met geopolitieke gevolgen.

Tienduizenden mensen gingen dinsdag de straat op om het vertrek te eisen van president Hosni Mubarak, die het land al 30 jaar regeert. De protesten zijn nog gaande, waar inmiddels doden bij zijn gevallen. De situatie in Egypte heeft parallellen met landen als Tunesië, Algerije, Jordanië en Libië. Het gros van de bevolking leeft in armoede, terwijl een kleine (familie)kliek de politieke en economische macht heeft.

[...]

Volgens onbevestigde geruchten is een deel van de familie Mubarak al naar het buitenland gevlucht. Website Zerohedge berichtte afgelopen weekend dat 59 pakketten met GOUD zijn onderschept op de luchthaven van Cairo. De waarde zou tientallen miljoenen dollars bedragen. De Tunesische oud-president Ben Ali wordt ook verdacht van GOUDdiefstal tijdens zijn gedwongen vertrek.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

GOUD is fout?

GOUD, het beleggingslievelingetje van de hedge funds en particuliere beleggers, heeft sinds het begin van dit jaar 5% verloren. Alle ‘klassieke’ correlaties zijn verdwenen… Een tijdelijke ontregeling of een plotselinge koerswijziging?

Inflatie, daling van de dollar, economisch herstel
Als men u deze drie tendensen voorschotelt en u vraagt op welke markt u wilt spelen, dan is het antwoord dat bij u zal opkomen vrijwel zeker GOUD!

En toch daalt GOUD sinds het begin van dit jaar. Die daling heeft zich gisteren zelfs versneld, terwijl de euro steeg. De correlatie lagere dollar / stijging van GOUD werkt niet langer. En hetzelfde geldt voor de correlatie inflatie / stijging van GOUD.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

Rusland vergroot GOUDreserves met 13 procent

Vice-hoofd van de centrale bank van Rusland Georgy Luntovsky verklaarde in een persconferentie dat de Russische centrale bank 100 ton GOUD per jaar gaat kopen om de GOUDreserve van het land te verhogen. Volgens de centrale bank nam de Russische GOUDreserve in 2010 met 152,4 ton GOUD toe, oftewel 23,9%. In 2009 namen de reserve al met 127,5 ton toe. In totaal bezit Rusland 790 ton GOUD en is daarmee nummer 8 op de ranglijst van landen met de meeste GOUDreserve. Opvallend is dat de GOUDreserve minder dan 8% van de totale monetaire reserves van Rusland zijn, terwijl de meeste Westerse landen meer dan 60% van hun reserves in GOUD aanhouden. Dit geldt voor de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

Rusland verhoogt GOUDreserve met 13 procent in 2011

Een kort maar belangrijk bericht van de centrale bank van Rusland. De CBR zal zijn GOUDreserves verder optrekken met 13% in 2011!

Rusland zal zo’n 100 ton GOUD kopen in 2011. De Russische GOUDreserve bedroeg in 2010 790 ton, waardoor de GOUDvoorraad van de Russische centrale bank met bijna 24% werd opgetrokken over 2010.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 24 januari 2011

Chinezen zijn gretige kopers van GOUD

De vraag naar GOUD kan in de komende jaren gaan exploderen, dit dankzij een enorme vraag naar China. Adrian Ash, head of research bij BullionVault.com, merkt op dat de Chinese GOUDmarkt aan een razendsnel tempo groeit.

De afgelopen jaren is vanaf midden december, de periode wanneer de feestdagen op komst is, een sterke vraag naar fysiek GOUD vastgesteld. China moet namelijk een grote achterstand ophalen.

Tijdens het grootste deel van de 20ste eeuw mochten de Chinezen namelijk geen GOUD kopen. Met een spaarquotum van 30% is er veel geld beschikbaar om GOUD te kopen, wat dan ook op grote schaal gebeurt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$