Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 781 tot 785
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 mei 2016

Papieren GOUD blaast fysiek GOUD weg

Visual Capitalist, dat graag financiële en economische gegevens visueel voorstelt, geeft in enkele illustraties weer hoe de papieren GOUDmarkt in Londen is scheefgegroeid.

Elke dag wordt er 5500 ton GOUD ($212 miljard) verhandeld in London, waarmee het de grootste markt is voor GOUD ter wereld. In 2015 was London goed voor 88% van de GOUDhandel. In Fort Knox in de VS ligt er in vergelijking 4176 ton GOUD opgeslagen terwijl de Amerikaanse GOUDreserves 8133.5 ton bedragen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

Rusland koopt 15,6 ton GOUD en investeert in GOUDmijnsector

Rusland heeft in april 15,6 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers van de Russische centrale bank. Daarnaast wil het land de komende jaren veel meer investeren in de GOUDmijnsector. Het land heeft sinds 2006 meer dan 1.000 ton GOUD gekocht.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

GOUDprijs weer onder druk door Federal Reserve

De GOUDprijs is deze week gezakt naar het laagste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich opnieuw zorgen beginnen te maken over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Verschillende bronnen binnen de centrale bank verklaarden de afgelopen dagen dat een renteverhoging dit jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Correctie GOUDprijs mooi instapmoment volgens Saxo Bank

De daling in de GOUDprijs is een mooi instapmoment voor beleggers volgans Saxo Bank. Met name het niveau van $1228 is volgens de bank een.......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Pensioenfondsen weigeren richting GOUD te kijken

Wel schuldig, maar niet verantwoordelijk voor de schade. Zo vat hoogleraar Pensioenrecht Erik Lutjens de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in de zogeheten ‘GOUDzaak’ samen.

Het College bepaalde dat toezichthouder De Nederlandsche Bank geen 4,8 miljoen euro schadevergoeding hoeft te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken (PVG) voor misgelopen rendement door verplichte verkoop van haar beleggingen in GOUD. De rechtbank Rotterdam oordeelde eerder nog dat DNB het pensioenfonds 4,8 miljoen euro schadevergoeding moest betalen vanwege een foutieve aanwijzing.

Volgens het CBb heeft het fonds niet aannemelijk kunnen maken dat het daadwerkelijk schade heeft geleden als gevolg van het handelen van DNB. In hoger beroep werd het besluit tot schadevergoeding teruggedraaid. Lutjens, die het PVG in deze zaak vertegenwoordigde:

“Het CBb volgt de redenatie dat de GOUDprijs op de voorgenomen verkoopmomenten lager lag dan ten tijde van de gedwongen verkoop. Langs die redenatie is er geen schade, terwijl de schade daadwerkelijk is ontstaan op het moment van de aanwijzing van DNB. Inmiddels is de waarde namelijk wel weer op het oude hoge niveau”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$