Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 7801 tot 7805
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 februari 2011

Overnamekoorts in GOUDsector

De prijzen voor GOUD en zilver zijn momenteel op weg om nieuwe records te vestigen. Op het moment van schrijven noteert GOUD weer boven 1370 USD/ounce en tikt zilver bijna 31 USD/ounce aan.

Met al dit prijsgeweld bij de edelmetalen, hoeft het niet te verbazen dat de overname- en fusiekoorts in de sector weer oplaait.

De Braziliaanse miljardair Eike Batista bracht een bod uit op Ventana Gold Corp. voor een bedrag van 1 miljard Canadese dollar.

Het betreft hier een overnamepremie van maar liefst +32% op de gemiddelde koers van Ventana Gold in de afgelopen 20 handelsdagen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 februari 2011

Zilver in backwardation tot 2015

We hebben het al enkele malen aangehaald de jongste weken: zilver zit in backwardation

In het kort komt het er op neer dat indien een grondstof op de futuremarkt in backwardation zit, er een urgente en stevige vraag naar het product is. Hierdoor zijn de eerste futurereeksen duurder dan de toekomstige futurecontracten.

Het is een situatie die niet vaak voorkomt op de futuremarkten en zeer zelden bij GOUD en zilver.

Bron: Bloomberg
Geplaatst: dinsdag 15 februari 2011

Gold Advances to Four-Week High in New York on Inflation Concern

Verdere koers-stijgingen van GOUD en zilver zijn in de maak door opnieuw grote zorgen over inflatie.

Onlangs maakte China bekend dat de consumer prijsindex is gestegen met 4.9 procent ten opzichte van de prijzen van het jaar ervoor. Dit overschreed het niveau dat de Chinese overheid voor ogen hield.

Gold gained to the highest level in almost four weeks in New York on speculation rising inflation will spur demand for the metal as an alternative asset.

China’s consumer prices rose 4.9 percent in January from a year earlier, the nation’s statistics bureau said, exceeding the government’s 2011 target for four months. Billionaire investor George Soros increased his SPDR Gold Trust exchange-traded product holdings by 0.5 percent in the fourth quarter and John Paulson kept his investment unchanged, filings showed.

“With inflation concerns heating up and the metals underpinned by a mix of physical and investment demand it looks as if further gains are in the pipeline,” James Moore, an analyst at TheBullionDesk.com in London, said in a report.

Bron: MineWeb
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

Weekend Top Story: Silver to reach $50 by 2011, and gold at $8,000 by 2015 conservative - Turk

GoldMoney CEO, James Turk laat weten dat GOUD dit jaar de $2.000 gaat aantikken en dat GOUD zelfs in de staat "backwardation" zal gaan verkeren wat wil zeggen dat verkopers geen GOUD van de hand zullen doen.

Speaking at the Mining Indaba in Cape Town, Turk reiterated his view that gold will get to around $8,000 an ounce by perhaps 2015 adding, I would say though, having seen QE2, that my predictions will turn out to be on the conservative side.

What drives the gold price at the end of the day is the demand for physical gold.  Were seeing that clearly now in silver which is in backwardation going out to 2015. Money never goes into backwardation unless you reach a position where you have extreme conditions - and thats what we see in silver now - the demand for physical metal is so much higher that people dont want paper any more, they want the real thing.

Turk believes this backwardation, the situation where the price of a commodity for future delivery is lower than the price for immediate delivery, could happen to the gold market.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

Overdenkingen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de recente actie van de Nederlandse Bank om het pensioen fonds van de glasblazers te dwingen hun GOUD positie af te bouwen is bij mij ingeslagen als een bom.

Hoe vreemd kan de menselijke geest werken: natuurlijk, ik weet dat de schuldenpositie in ons financieel systeem onhoudbaar is, ik weet dat de dollar en euro in feite weinig meer waard zijn dan het papier waarop ze zijn gedrukt, ik weet dat het systeem van centrale banken de feitelijke macht heeft, ik weet dat we wereldwijd afstevenen op een economische en sociale crisis die zijn weerga niet kent...

maar toch… op het moment dat het dichterbij komt, zoals nu met de actie van de DNB, voel ik mij geschokt tot in mijn vezels. Blijkbaar kan de Nederlandse Bank, een private onderneming, de rechtsspraak zo beïnvloeden dat het mensen verbiedt zich in te dekken tegen de komende storm.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$