Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7801 tot 7805
Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Boek Willem Middelkoop: GOUDboek

Willem Middelkoop komt met zijn vierde boek: GOUDboek. Verwacht wordt dat deze in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

Er is nog heel weinig over bekend, maar Willem Middelkoop heeft al door laten schemeren dat hij binnenkort een nieuw boek zal uitgeven: GOUDboek.

Willem Middelkoop eindigde een artikel dat hij plaatste op rt[z] als volgt:

Dit betreft een voorpublicatie van GOUD en het geheim van geld dat in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

We zijn heel benieuwd en hopen hier binnenkort meer over te mogen vernemen.

Willem Middelkoop is ook schrijver van het boek Als de dollar valt, Overleef de kredietcrisis en De permanente oliecrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Een mania in GOUD en zilver?

Hoe ver kan deze bull market nog gaan?

Niet enkel in de VS wankelde het systeem, het probleem verspreidde zich op wereldschaal, waardoor meteen het seculaire aspect in voege trad. Een seculaire cyclus wordt namelijk gekenmerkt door een meerjarige trend op globaal vlak! Gaandeweg de jaren stegen de prijzen van GOUD en zilver naar steeds hogere niveaus, waarbij de historische topkoersen (opgetekend eind jaren ’70) ondertussen werden verpulverd. Ook zilver lijkt inmiddels goed op weg om de recordprijzen binnen afzienbare termijn achter zich te laten.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Is GOUD een bubbel?

Het artikel van Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:

Als we naar de grafiek van GOUD genoteerd in dollars kijken, dan vrees ik dat het alle kenmerken van een bubbel te zien geeft. De vraag is echter, wat laat die grafiek ons eigenlijk zien? De grafiek van de GOUDkoers, is dat om te zeggen dat GOUD meer waard is geworden?

Echt waar? Of is het om te zeggen dat de dollar veel minder waard is geworden omdat er veel meer dollars bijgekomen zijn?

Mag ik de stelling droppen dat iemand die de waarde van GOUD wil weten eerder naar de dollar grafiek en hoeveelheid dollars moet kijken, dan naar de GOUDgrafiek?

Ja, in dollars gemeten is GOUD fors duurder geworden de laatste tien jaar. Het is echter niet omdat het volume in GOUD zo extreem omhoog is gegaan.

Eerder is duidelijk dat de hoeveelheid dollars zo extreem is toegenomen, dat in feite GOUD in waarde is achtergebleven!

Bron: blogs.z24.nl
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011

Willem Middelkoop: Er zijn in deze wereld 30.000 economen die GOUDinvesteringen economisch onzinnig vinden. Helaas voor hen zijn er 6.6 miljard mensen die er nooit genoeg van kunnen bezitten

Verkoop je GOUD voor april volgend jaar. Want dan (of in een van de twee volgende maanden) loopt de lucht uit de GOUDmarkt. De prijs van GOUD gaat kelderen. De GOUDen bubbel knapt.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

GOUDreserves Rusland opnieuw vergroot

Fysiek GOUD is de enige monetaire grondstof die op de balans van de centrale banken staat vermeld. Dit feit impliceert dus dat GOUD nog steeds geld is in onze moderne economische systemen.

Rusland heeft in november 2010 opnieuw haar officiële GOUDreserves vergroot. De Russische GOUDreserves zijn met 300.000 troy ounces gestegen naar in totaal 25,2 miljoen troy ounce. Rusland zet hiermee het ingeslagen beleid door van het structureel verhogen van haar GOUDreserves ten koste van de dollar en euro reserves. De gehele productie van de Russische GOUDmijnen blijft in Rusland zelf en wordt niet geëxporteerd. China hanteert eenzelfde beleid en zorgt er tevens voor dat de GOUDproductie van de GOUDmijnen binnen China blijft. De totale hoeveelheid nieuw GOUD dat voor de wereldmarkt beschikbaar komt, wordt hierdoor aanzienlijk beperkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$