Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 7806 tot 7810
Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zaterdag 23 oktober 2010

Koopsignaal: AFM waarschuwt tegen GOUD

Diverse media (hier en hier) berichtten vandaag over de boodschap van AFM om voorzichtig met GOUD te zijn. Een goed koopsignaal lijkt me. Vergelijkbaar met de adviezen van The Economist, die je ook doorgaans tegenovergesteld moet uitvoeren. Is de AFM ineens verworden tot beleggingsadviseur?

Als liefhebber van vrijheid ben ik tegen welke autoriteit dan ook wier onnodige werkzaamheden ik gedwongen moet financieren. Maar nu ik er toch voor betaal, wil ik graag weten wat haar missie is:

[...]

Ah, de AFM is er zodat wij vertrouwen hebben in de financiële markten. Misschien is dat wel de reden, mijnheer Hoogervorst, dat ik GOUD koop. Omdat ik, en een groeiend aantal anderen, geen vertrouwen meer heb in de financiële markt. GOUD koop ik niet als investering, maar als verzekering. Voor wanneer stront de spreekwoordelijke ventilator raakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 oktober 2010

Bezit van GOUD nog steeds op een laag pitje

We kunnen het niet voldoende benadrukken: de grote massa heeft (nog steeds) weinig tot geen GOUD in portefeuille! Dit is voor ons een van de belangrijkste drijfveren om GOUD naar voren te schuiven.

Met de recente aandacht in de media voor de nieuwe prijsrecords van het gele edelmetaal, zou men denken dat de professionals (institutionele beleggers) inmiddels flink wat GOUD hebben ingeslagen. Maar niets is minder waar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 oktober 2010

Export van zilver uit China krimpt met 40 procent!

De Chinese honger naar edelmetalen wordt steeds groter. Het is inmiddels al geen geheim meer dat China een actieve koper is van GOUD op de internationale handelsmarkten. Daarenboven verlaat er geen gram GOUD meer het Aziatische groeiland.

Maar ook hun vraag naar het witte edelmetaal – zilver -  schiet de lucht in. Volgens Beijing Antaike Information Development kan de Chinese export van zilver dit jaar met -40% dalen! In 2009 werd er nog 3500 ton zilver geëxporteerd uit China.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

Middelkoop: Geen GOUD voor Gilissen

In juli 2009, bij een GOUDprijs onder de $1000, verscheen voor het eerst sinds jaren een GOUDrapport van de hand van analist Peter Heijen van Theodoor Gilissen onder de titel Bergen van GOUD? In het rapport van maar liefst 18 pagina’s werd het beleggen in GOUD bijna tot op het bot afgekraakt.

Ondanks het feit dat fysiek GOUD in euros de afgelopen 10 jaar gemiddeld met meer dan 10 % per jaar in waarde steeg was er geen bank of vermogensbeheerder in ons land die openlijk het bezit van GOUD promootte. Nog sterker, tijdens elke presentatie vraag ik mijn zaal wie er de afgelopen tien jaar door zijn bank of adviseur is getipt over de sterkste bullmarkt sinds 2000. Nul, nada, zero, niemand werd getipt.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 18 oktober 2010

GOUDprijs stijgt 38 procent in 1 jaar

Het afgelopen jaar (van oktober 2009 tot oktober 2010) is de GOUDprijs gestegen van € 710 naar € 980. Dit is een stijging van 38% in 1 jaar. Recent is de GOUDprijs in dollars sterk gestegen en heeft een nieuw record neergezet van $ 1380. In euro’s is de GOUDprijs recent niet sterk gestegen en beweegt zich tussen het € 950 en € 1.000 niveau. De belangrijkste oorzaak van het achterblijven van de GOUDprijs in euro’s is de sterk gedaalde dollar/euro koers. Sinds juni is de euro 16% duurder geworden t.o.v. van de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$