EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7806 tot 7810 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 28 april 2011

Tekort op de fysieke zilvermarkt

Begin maart berichtte GOUD.com al dat de US Mint tijdelijk de productie van de US Silver Eagle munt had stopgezet; de US Mint kon niet aan de grote vraag naar de zilveren munten voldoen. In navolging van de US Mint blijkt nu ook een andere grote Amerikaanse zilververkoper, APMEX, moeilijk aan zilver te kunnen komen. Eerst meldde APMEX op hun website dat de Silver Eagles niet voor 13 mei geleverd kunnen worden en moet er bij aankoop een premium boven op de spotprijs betaald worden van $4.99 per munt.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 27 april 2011

Marc Fiorentino: Dow Jones wist Lehman-crisis uit

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Gisteren is de Dow Jones teruggekeerd op z’n niveau van juni 2008
Een grappige dag gisteren. Op het moment dat de fondsen en banken die van de crisis geprofiteerd hebben bij de Faillissementsrechtbank vechten voor de overblijfselen van de Lehman Brothers, hervindt de Dow Jones z’n niveau van juni 2008 en wist daarmee de Lehman-crisis uit.

Dat is een spectaculaire prestatie, die niettemin zeer onverwacht was, gezien de gebeurtenissen die in de Verenigde Staten en op de gehele aarde plaatsvinden. Een Dow Jones op z’n hoogst, in een land dat een downgrade van z’n staatsschuld dreigt te krijgen, met de prijzen van olie, GOUD en grondstoffen op of in de buurt van recordniveaus – dat is werkelijk spectaculair.

Lees verder op Inveztor
Geplaatst op: woensdag 27 april 2011

Zilver: noodweer lijkt even voorbij

Het ergste noodweer voor zilver lijkt even over te zijn. Weken lang konden we een solide stijging waarnemen totdat Goede vrijdag aanbrak. Op de achtergrond gingen de markten gewoon door en onevenwichtigheden hebben de trend gebroken.

De markten zijn momenteel onrustig, mede door de toespraak die gehouden zal worden door Ben Bernanke over de toekomstige koers die de FED zal gaan varen.

De zomermaanden, beginnend bij de maand mei zijn traditiegetrouw geen GOUDen maanden voor de edelmetalen. Hoewel het bijna al zo ver is, zou de toespraak van Bernanke misschien nog kunnen zorgen voor een stunt in op de zilvermarkt.

Echter is het onwaarschijnlijk dat Ben Bernanke gaat aankondigen dat de FED een QE3 programma gaat draaien. Mogelijk kan hij suggereren de rente te willen verhogen, wat positief kan uitpakken voor de dollar dat momenteel in een zware onweersbui verkeert. Een dergelijke toespraak in de vorm van een persconferentie is opvallend omdat deze nog nooit eerder door Ben Bernanke is voorgedragen. Iedereen verwacht dus verzachtende woorden die de dollar wonden moeten gaan helen. Dit kan zilver richting een nieuwe waterval sturen om zodoende verder af te koelen richting de 40 dollar per troy ounce.

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: woensdag 27 april 2011

Is de zilvermarkt nog wel gezond?

When interest rates are low we have conditions for asset bubbles to develop, and they are developing at the moment. The ultimate asset bubble is gold.’, aldus Soros, die momenteel bezig is om een wereldmunt te creëren met een nieuwe economische orde, genaamd de INET.

When interest rates are low we have conditions for asset bubbles to develop, and they are developing at the moment. The ultimate asset bubble is gold.’, aldus Soros, die momenteel bezig is om een wereldmunt te creëren met een nieuwe economische orde, genaamd de INET.

Spreken is zilver. Dus dan doen we dat ook maar. Want het lijkt erop dat zilver het nieuwe GOUD is geworden. In de afgelopen 12 maanden is de prijs van een ounce (31,1 gram) zilver met maar liefst 150% gestegen. Afgelopen weken zette de opmars van het grijze edelmetaal voort. In april alleen al steeg de prijs van zilver met bijna $10,-. Even ter vergelijking, begin 2009 kostte een ounce zilver nog $10,-. Sinds 2001 steeg het ‘GOUD van de armen’ al met bijna 1200%!!

De markt van zilver is nog nooit zo volatiel geweest. Vroeger werd zilver, als het kleine zusje van GOUD, vrijwel alleen als veilige haven gezien. Vandaag de dag, of eigenlijk afgelopen maanden, blijken steeds meer partijen speculatief geld te willen verdienen aan zilver. Op tweede paasdag vloog de prijs van zilver naar het noorden. Het edelmetaal steeg bijna 10% richting de $50,-. De mei zilver future op de Comex bereikte een record van $49,82 en dat maakte beleggers toch ook weer een beetje nerveus. Zo bleek, want de zilverprijs zakte snel terug tot onder de $46 en sloot de dag op $47,15. Over volatiliteit gesproken.

Lees verder op Biflatie
Geplaatst op: dinsdag 26 april 2011

Signaleert de Dow/GOUD ratio een crash voor aandelen?

Beleggers wereldwijd zitten momenteel op ‘t puntje van hun stoel aangaande de verdere ontwikkelingen (lees: richting) van de markten voor onder meer aandelen, grondstoffen, valuta, …

Vorige week gaven we reeds tekst en uitleg over onze visie aangaande de vooruitzicht voor valuta’s. Deze week wilden we onze gedachten voor het verdere verloop van grondstoffen en aandelen eens toelichten.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs