Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7806 tot 7810
Bron: Zerohedge
Geplaatst: zondag 13 februari 2011

The Reason For Mubaraks Power Hand Off Delay: Plundering The Gold

Mubarak gebruikte tijd tijdens demonstraties om zijn geld en GOUD te verplaatsen.

Its official: as Egypt was burning, Mubarak was stealing the gold. When we reported, presumably jokingly, two weeks ago that the Egyptian Central Bank may have been plundered, it turns out we were pretty much accurate once again. For all those wondering why Mubarak was refusing to hand over power for the past two weeks as hundreds of people were dying, we now have the answer - it was all just to make sure he transferred his assets, especially gold.

Bron: Z24! Business Nieuws
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Politie waarschuwt voor nepGOUD via twitter

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwt mensen voor het eerst via Twitter voor nepGOUDverkopers, die volgens het KLPD weer actief beginnen te worden.

Het korps kreeg onlangs de eerste melding van het jaar van een gedupeerde binnen, aldus het KLPD vrijdag.

,,Elk jaar is het raak: als de krokussen uit de grond komen, dan schieten zij als paddestoelen uit de grond, aldus een woordvoerder van het korps.

Bron: Edelmetaal Plaza
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

GOUD maakt een draai naar boven

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd.

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd. Op de hele korte termijn slaagt het edelmetaal er weer in om hogere toppen en bodems te vormen. Dit geeft aan dat het sentiment momenteel positief is. Hogere niveaus mogen verwacht worden zolang eerste steun 1343.72 op basis van een slotkoers intact blijft. Begeeft dit niveau het, dan maakt de positieve bias plaats voor een meer neutrale visie.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

In Gold We Trust

Recente cijfers maken onmiskenbaar duidelijk dat de drijvende krachten achter de bull market voor GOUD en zilver, India en China zijn. De vraag naar de edelmetalen in het Verre Oosten is onverzadigbaar. Dit is al een tijd bekend onder beleggers in deze kostbare grondstoffen. Wat nieuw is, is de enorme schaal en het tempo waarop edelmetalen door beleggers worden geaccumuleerd.

Fundamentals zilver
China importeert sinds 2007 zilver terwijl het s werelds grootste producent is. Zo bedroeg het totale aanbod van zilver uit China in 2009 ruim 10.000 ton. In 2010 steeg dit naar boven de 11.500 ton; 40% van het wereldwijde aanbod van 29.000 ton. Bovendien was in 2010 sprake van bijna een verviervoudiging in de Chinese import van zilver. Die kwam uit op een slordige 3.500 ton.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Nederlands pensioenfonds SPVG moet GOUDstaven verkopen van de centrale bank DNB

Het Nederlandse pensioenfonds voor de glasfabrieken, kortweg SPVG, moet van de Nederlandse centrale bank (DNB), zijn voorraad GOUDstaven verder afbouwen! We vingen de berichten op via Zerohedge.

De rechter besloot de DNB gelijk te geven in z’n advies om aandeel ‘GOUD’ binnen de portefeuille van SPVG verder af te bouwen van 13% naar amper 1 à 3%.

Het oordeel is des te opmerkelijker als u weet dat de fondsen en centrale banken uit de groeimarkten hun GOUDreserves verder blijven uitbouwen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$