Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7811 tot 7815
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

Zilver verkopen Amerikaanse Eagles blijven op recordniveau

Over de maand januari 2011 heeft de Amerikaanse munt 6.422.000 Silver Eagles verkocht. Ondanks de gedaalde zilverprijs blijft de vraag naar deze munten onverminderd hoog zoals blijkt uit de record verkopen in januari die bijna de helft meer zijn dan in de vorige record maand november 2010. Keer op keer blijkt dat de fysieke vraag naar GOUD en zilver onverminderd hoog blijft, ondanks te schommelingen van de GOUD- en zilverprijs.

Bron: Blik op de Beurs
Geplaatst: donderdag 3 februari 2011

FED bezit nu meer T-bonds dan China

De Federal Reserve heeft sinds januari meer Amerikaanse staatsobligaties in bezit dan China. En uitgerekend centrale bank 'havik' Thomas Hoenig praat al over QE3. De Chinezen lijken te kiezen voor de zekerheid van GOUD en zilver.

Uit cijfers van de FED, gepubliceerd door de Financial Times, blijkt dat er nu voor 1,1 biljoen dollar aan Amerikaans staatspapier op de balans staat. China bezit voor 896 miljard dollar aan T-bonds, Japan volgt met 877 miljard. De tweede ronde van het kwantitatieve geldverruimingsprogramma (QE2) loopt nog tot juni, waardoor het uiteindelijke aandeel van de FED zal oplopen naar ca. 1,6 biljoen dollar.

Bron: VK blog
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Zwarte zwanen duiken op in Egypte, Tunesie, Sirie, Jordanie

Revolutie's staan nooit alleen en ontstaan in de tijdsgeest met vaste ingredienten als voedselinflatie, hoge werkloosheid en corruptie in een instortende economie.

Er zijn ook al berichten van lege pinapparaten in Egypte en vluchtgeld -in de hoogte van 150 miljoen per dag- die Egypte verlaten en zeer bevordelijk voor staak en protest gedrag.

Vluchtgedrag van mensen uit bedrijfsleven (Shell) werkt averechts. Beursen storten verder in, olieprijs gaat verder de hoogte in.

De internationale spelers verlaten laf het zinkende woestijnschip en vergeten even dat de internationale geldwereld met sterke ankers en kettingen onderling verweven is en de Black Swan komt vanuit zijn GOUDen kooi omhoog vliegen om zichtbaar te worden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 februari 2011

Chinese GOUDproductie naar nieuw record

De Chinese GOUDproductie is in 2010 naar een nieuw record gestegen. Met een stijging van 8,57% is de productie naar 340,88 ton gestegen. China was in 2009 al het grootste GOUD producerende land en blijft dat na de stijging van 2010. China importeerde naast deze productie ook een recordhoeveelheid GOUD over 2010. Hiermee komt China in de buurt van India als grootste GOUD consument ter wereld.

Het sterke vermoeden bestaat dat een groot deel van zowel het geproduceerde alsook het geïmporteerde GOUD naar de kluizen vloeit van de Peoples Bank of China, de Chinese centrale bank. Dit ligt binnen de trend die China de afgelopen 10 jaar heeft in gezet en waarin zij haar GOUDreserves al vergrootte van 395 ton GOUD naar 1054.1 ton volgens de laatste officiële gegevens.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 februari 2011

Evaluatie van de GOUDprijs in 2010

De GOUDprijs is voor het tiende opeenvolgende jaar gestegen, dit door onder andere de wereldwijde onzekerheid over de economie. Wat opvalt over het afgelopen jaar is niet alleen de stijging van de GOUDprijs maar vooral ook dat de prijs niet erg volatiel was.

[...]

De GOUDprijs is uiteraard niet alleen gestegen door de situatie op de economische markt. Ook de investeringsvraag heeft hier een grote invloed op. De levering van fysiek GOUD is alleen in het vierde kwartaal al gestegen met 33%, voornamelijk door Chinese investeerders die enkel een fysieke levering accepteren. In China heeft de “Bank of China” een plan gelanceerd voor haar klanten om fysiek GOUD in handen te krijgen. Dit plan is uiterst succesvol met meer dan 1 miljoen nieuwe klanten en 11,5 ton aan GOUD dat hiermee is binnengehaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$