Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7811 tot 7815
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 24 november 2010

George Soros: Alles op GOUD

GOUD is dit jaar ongeveer een kwart in prijs gestegen en voltooit daarmee een reeks van tien jaar van prijsstijgingen. En grote namen in de financiële industrie lijken er rekening mee te houden dat het einde van de steile klim nog niet in zicht is. Uit data van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat topbeleggers George Soros en John Paulson nu GOUD als grootste positie hebben voor hun beleggingsvehikels Soros Fund Management LLC en Paulson & Co.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 21 november 2010

Verkopen GOUD en zilver munten door US Mint onverminderd hoog

De Amerikaanse munt (US Mint) is de producent van de officiële GOUDen en zilveren troy ounce munten van de Amerikaanse overheid. De populairste munten die worden geproduceerd zijn de American Silver Eagle, de American Gold Eagle en de American Gold Buffalo. De US Mint rapporteert wekelijks de verkopen van haar GOUD en zilver programma. Uit de meest recente statistieken blijkt dat ondanks te gestegen prijs van GOUD en zilver, de verkopen op een record hoog niveau blijven. In oktober 2010 verkocht de US Mint 3.150.000 Silver Eagles en over november 2010 staat de verkoop tot nu toe op 3.775.000 Silver Eagles. Over november 2010 zijn tot nu toe 72.500 Gold Eagles verkocht, eveneens een record.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 19 november 2010

China overweegt GOUDreserves geleidelijk te laten groeien

Op dit moment bedragen de officiële GOUDreserves van China 1.064 ton hetgeen gelijk is aan 1,6 procent van haar totale valutareserves. Diverse Chinese deskundigen verklaren dat China zijn GOUDreserves geleidelijk verder moet laten stijgen om zich hiermee in te dekken tegen de dalende dollar. Het is voor China echter niet mogelijk om zijn GOUDvoorraad snel te verhogen omdat dit de prijs van GOUD nog sneller zal laten stijgen aldus Men Qinfa een onderzoeken van de Chinese Internationale kamer van koophandel. De verwachting is dat de interne Chinese GOUDmarkt zal stijgen van 428 ton in 2009 naar 800 tot 900 ton in 2020.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 17 november 2010

75 analisten: GOUD stijgt boven de $5.000

GOUD is een zeepbel? Voorlopig zeker niet. Zoveel blijkt wel uit een overzicht op de website van de International Business Times.

Lorimer Wilson van de IB Times heeft een indrukwekkende lijst van s werelds bekendste analisten samengesteld: 75 van hen hebben een prijsdoel van boven $5.000 per troy ounce GOUD uitgesproken. Naast deze analisten zijn er nog eens 46 analisten die allen een prijsstijging naar minimaal $2.500 en hoger zien.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 17 november 2010

Slagveld Europa, deel 2

Zoals in Slagveld Europa al voorspeld, is het nu de beurt aan Europa om de aandacht af te leiden van QE2 Amerika door òf te imploderen òf akkoord te gaan met de Europese versie van QE2.

Opmerkelijk zijn vooral de rol van Oostenrijk en Finland. Van Finland is het te begrijpen, want zij zijn het enige land onder de Europese vlag met een enigszins gezonde economie. Opmerkelijker is de rol van Oostenrijk. Zou het land als verlengde arm van grote buur Duitsland nu de knuppel in het Europese hoenderhok hebben gegooid?

Het worden uitermate interessante en turbulente weken in Europa. Haalt de euro 2011? En als de euro het nieuwe jaar haalt, hoe zal het zich verhouden tot de dollar, en nog belangrijker, met zilver en GOUD?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$