Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7816 tot 7820
Bron: Beurz.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Rentestijging drukt GOUDprijs

De GOUDprijs kreeg een gevoelige klap nadat de Braziliaanse overheid een renteverhoging van een half procent aankondigde.   Als de Chinese overheid ook de rente gaat verhogen, zou de GOUDprijs nog zo’n gevoelige klap krijgen.

Beide landen hebben te maken met een oplopende inflatie; een hogere rente is dan meestal het  monetaire instrument van keuze voor de centrale bank. Mensen die edelmetaal hebben als belegging moeten zich hier tegen indekken.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

De GOUDprijs aan de top?

Nog niet eerder heeft een fiat geldsysteem zich zo lang weten te handhaven.

De vraag of de GOUDprijs aan haar top zit, is dat serieus een Technische Analyse vraag, of moeten we naar heel de economie kijken? Daarbij ga ik er overigens vanuit dat GOUD wel degelijk een rol binnen het geldsysteem heeft, al is die rol de laatste veertig jaar (tijdelijk) enorm teruggebracht.

Het zwakke punt aan de Technische Analyse op de GOUD/Dollar of GOUD/Euro, is het feit dat het kijkt naar een koersverloop in een verzonnen munt. Als die munt qua hoeveelheid in omloop alsmede haar waarde verzonnen is, hoe kan daar dan een serieuze grafiek uit komen?

Waarom is GOUD de laatste jaren zo in prijs gestegen?
Allereerst was dat in mijn ogen door onrust over waarde van de Dollar en de Euro. De eerder zo vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Arabische regimes verder in het nauw

Zijn de massale demonstraties in Egypte tegen het Mubarak-regime, na Tunesië, een opmaat tot een volksopstand in het Midden-Oosten? Armoede, hoge voedselprijzen en corruptie zorgen voor groeiende onrust, met geopolitieke gevolgen.

Tienduizenden mensen gingen dinsdag de straat op om het vertrek te eisen van president Hosni Mubarak, die het land al 30 jaar regeert. De protesten zijn nog gaande, waar inmiddels doden bij zijn gevallen. De situatie in Egypte heeft parallellen met landen als Tunesië, Algerije, Jordanië en Libië. Het gros van de bevolking leeft in armoede, terwijl een kleine (familie)kliek de politieke en economische macht heeft.

[...]

Volgens onbevestigde geruchten is een deel van de familie Mubarak al naar het buitenland gevlucht. Website Zerohedge berichtte afgelopen weekend dat 59 pakketten met GOUD zijn onderschept op de luchthaven van Cairo. De waarde zou tientallen miljoenen dollars bedragen. De Tunesische oud-president Ben Ali wordt ook verdacht van GOUDdiefstal tijdens zijn gedwongen vertrek.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

GOUD is fout?

GOUD, het beleggingslievelingetje van de hedge funds en particuliere beleggers, heeft sinds het begin van dit jaar 5% verloren. Alle ‘klassieke’ correlaties zijn verdwenen… Een tijdelijke ontregeling of een plotselinge koerswijziging?

Inflatie, daling van de dollar, economisch herstel
Als men u deze drie tendensen voorschotelt en u vraagt op welke markt u wilt spelen, dan is het antwoord dat bij u zal opkomen vrijwel zeker GOUD!

En toch daalt GOUD sinds het begin van dit jaar. Die daling heeft zich gisteren zelfs versneld, terwijl de euro steeg. De correlatie lagere dollar / stijging van GOUD werkt niet langer. En hetzelfde geldt voor de correlatie inflatie / stijging van GOUD.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

Rusland vergroot GOUDreserves met 13 procent

Vice-hoofd van de centrale bank van Rusland Georgy Luntovsky verklaarde in een persconferentie dat de Russische centrale bank 100 ton GOUD per jaar gaat kopen om de GOUDreserve van het land te verhogen. Volgens de centrale bank nam de Russische GOUDreserve in 2010 met 152,4 ton GOUD toe, oftewel 23,9%. In 2009 namen de reserve al met 127,5 ton toe. In totaal bezit Rusland 790 ton GOUD en is daarmee nummer 8 op de ranglijst van landen met de meeste GOUDreserve. Opvallend is dat de GOUDreserve minder dan 8% van de totale monetaire reserves van Rusland zijn, terwijl de meeste Westerse landen meer dan 60% van hun reserves in GOUD aanhouden. Dit geldt voor de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland en Italië.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$