Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7826 tot 7830
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Zilver is het nieuwe GOUD

Ryan Jordan, historicus en verbonden aan de universiteit van San Diego, schreef een interessant artikel dat verscheen op www.financialsense.com.

Ten tijden van de kredietcrisis golden voor beleggers GOUD en staatsobligaties als veilige vluchthavens. Zilver ontbrak. Dit paste in het dogma van vele GOUDaanhangers dat zilver alleen een industrieel metaal is en bij een tegenvallende economie sterk in prijs zal dalen. Dit werd in 2008 bevestigd toen de prijs van zilver werd gehalveerd van boven de $20 naar beneden de $10.

Een ander voorbeeld hiervan is de rol van zilver in de jaren ’30 van de vorige eeuw in de Verenigde staten. Tijdens de depressie werden GOUD en staatsobligaties gebruikt om welvaart te beschermen. In 2008 werd met ditzelfde sentiment zilver benaderd, maar het aanbod van zilver was in de jaren ‘30 vijf keer groter dan de Amerikaanse vraag naar zilver, voor zowel de industrie en munten tezamen. Het beeld van zilver als industriële grondstof werd maar al te graag bevestigd en ondersteund door de belangrijkste termijnmarkt voor zilver, de COMEX. De COMEX is onderdeel van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en is in New York gevestigd.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Rentestijging drukt GOUDprijs

De GOUDprijs kreeg een gevoelige klap nadat de Braziliaanse overheid een renteverhoging van een half procent aankondigde.   Als de Chinese overheid ook de rente gaat verhogen, zou de GOUDprijs nog zo’n gevoelige klap krijgen.

Beide landen hebben te maken met een oplopende inflatie; een hogere rente is dan meestal het  monetaire instrument van keuze voor de centrale bank. Mensen die edelmetaal hebben als belegging moeten zich hier tegen indekken.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

De GOUDprijs aan de top?

Nog niet eerder heeft een fiat geldsysteem zich zo lang weten te handhaven.

De vraag of de GOUDprijs aan haar top zit, is dat serieus een Technische Analyse vraag, of moeten we naar heel de economie kijken? Daarbij ga ik er overigens vanuit dat GOUD wel degelijk een rol binnen het geldsysteem heeft, al is die rol de laatste veertig jaar (tijdelijk) enorm teruggebracht.

Het zwakke punt aan de Technische Analyse op de GOUD/Dollar of GOUD/Euro, is het feit dat het kijkt naar een koersverloop in een verzonnen munt. Als die munt qua hoeveelheid in omloop alsmede haar waarde verzonnen is, hoe kan daar dan een serieuze grafiek uit komen?

Waarom is GOUD de laatste jaren zo in prijs gestegen?
Allereerst was dat in mijn ogen door onrust over waarde van de Dollar en de Euro. De eerder zo vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Arabische regimes verder in het nauw

Zijn de massale demonstraties in Egypte tegen het Mubarak-regime, na Tunesië, een opmaat tot een volksopstand in het Midden-Oosten? Armoede, hoge voedselprijzen en corruptie zorgen voor groeiende onrust, met geopolitieke gevolgen.

Tienduizenden mensen gingen dinsdag de straat op om het vertrek te eisen van president Hosni Mubarak, die het land al 30 jaar regeert. De protesten zijn nog gaande, waar inmiddels doden bij zijn gevallen. De situatie in Egypte heeft parallellen met landen als Tunesië, Algerije, Jordanië en Libië. Het gros van de bevolking leeft in armoede, terwijl een kleine (familie)kliek de politieke en economische macht heeft.

[...]

Volgens onbevestigde geruchten is een deel van de familie Mubarak al naar het buitenland gevlucht. Website Zerohedge berichtte afgelopen weekend dat 59 pakketten met GOUD zijn onderschept op de luchthaven van Cairo. De waarde zou tientallen miljoenen dollars bedragen. De Tunesische oud-president Ben Ali wordt ook verdacht van GOUDdiefstal tijdens zijn gedwongen vertrek.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

GOUD is fout?

GOUD, het beleggingslievelingetje van de hedge funds en particuliere beleggers, heeft sinds het begin van dit jaar 5% verloren. Alle ‘klassieke’ correlaties zijn verdwenen… Een tijdelijke ontregeling of een plotselinge koerswijziging?

Inflatie, daling van de dollar, economisch herstel
Als men u deze drie tendensen voorschotelt en u vraagt op welke markt u wilt spelen, dan is het antwoord dat bij u zal opkomen vrijwel zeker GOUD!

En toch daalt GOUD sinds het begin van dit jaar. Die daling heeft zich gisteren zelfs versneld, terwijl de euro steeg. De correlatie lagere dollar / stijging van GOUD werkt niet langer. En hetzelfde geldt voor de correlatie inflatie / stijging van GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$