Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7831 tot 7835
Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 8 november 2010

Topman Wereldbank wil GOUD als wisselanker

Robert Zoellick, de voorzitter van de Wereldbank, vindt dat de grote wereldeconomieën moeten overwegen of ze niet beter weer een - weliswaar aangepaste - GOUDstandaard invoeren om de wisselkoersschommelingen te kanaliseren. Hij is van oordeel dat er een opvolger moet komen voor het systeem van vlottende wisselkoersen dat standhoudt sinds het einde van het Bretton Woods-systeem van vaste wisselkoersen in 1971.

Bron: Complotje.nl
Geplaatst: maandag 8 november 2010

Wereldbank wil GOUDstandaard weer invoeren

Leidende economiën in de wereld moeten overwegen een soort GOUDstandaard weer in te voeren, dit om valuabewegingen in goede banen te leiden.

Bretton Woods
Dat zegt president Robert Zoellick van de Wereldbank in de Financial Times. Volgens hem is een opvolger nodig voor wat hij het Bretton Woods II systeem noemt. Dit is de huidige situatie van schommelende wisselkoersen. Dit was de opvolger van het Bretton Woods systeem uit 1944, waarin sprake was van vaste wisselkoersen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Aangekondigde FED maatregelingen stuwen de prijs van GOUD en zilver omhoog

Op woensdag 3 november heeft de Amerikaanse centrale bank (FED) aangekondigd opnieuw 600 miljard nieuwe dollars te creëren en deze aan te wenden om de Amerikaanse economie te stimuleren. Deze quantitative easing (QE) of monetaire kwantitatieve verruiming is een experiment dat nog nooit op deze schaal is toegepast in de geschiedenis. Een van de eerste effecten is een sterke stijging van de prijzen van grondstoffen en specifiek GOUD en zilver. Zowel GOUD als zilver eindigde de handelsdag van vrijdag 5 november met een nieuw hoogste niveau. GOUD sloot op $ 1.394,- en zilver sloot op $ 26,76.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Zilver en GOUD niet geintimideerd: zilver +13 procent

Op 3 november, de dag van de aankondiging van de langverwachte Kwantitatieve Verruiming II, toen voorzitter Ben Bernanke aankondigde dat de Amerikaanse Centrale bank in de maanden die komen iedere maand 75 miljard dollar geld uit het niets zal creëren en in de economie zal pompen, was het belangrijk dat niet het edelmetaal, maar wel het papiergeld zou schitteren.

Daarom werd op het traditionele moment, de tweede price fix van de London Bullion Market, een papieren uppercut aan GOUD en zilver gegeven (voor hoe dat werkt, zie ons zilverdossier en het te verschijnen GOUDdossier). Echter de fysieke markt was niet geïntimideerd en vastbesloten afstand te nemen van de dollar in het voordeel van GOUD en zilver:

Bron: Middelkoops GOUD
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Eurazië koopt GOUD

Een zeer interessante ontwikkeling:

Volgens Alisdair Macleod, econoom en oud-bankier is de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de Euraziatische tegenhanger van de EU en NAFTA, bezig met de opbouw van een nieuwe economische wereldorde. Terwijl de oude economische orde bestaande uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Japan geen waarde hecht aan de betekenis van GOUD, ziet Macleod bij de deelnemende landen van het SCO, met Rusland en China als drijvende kracht, het tegenovergestelde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$