Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7836 tot 7840
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 december 2010

GOUDkopers uit het oosten

China maakte onlangs bekend dat de GOUDimporten met bijna 500% zijn gestegen ten opzichte van 2009. Chinese huishoudens zijn, naast de aankopen van de Chinese centrale bank, daarmee verantwoordelijk voor 16% van de wereldwijde vraag. Ook in de India stegen de importen ondanks dat de GOUDprijs met 23% steeg.

Nu de koopkracht van Indiërs en Chinezen toeneemt, wordt de verleiding om GOUD en zilver te kopen steeds groter. Daarnaast wordt het beleggen in GOUD in China een stuk eenvoudiger door de beursintroductie van het Chinese Lion Global Gold Fund dat in GOUD en GOUDgedekte ETFs gaat beleggen.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: maandag 6 december 2010

GOUD eindejaarsknaller

Het einde van het jaar met vuurwerk afsluiten. Dat is het doel van de hedge funds, die indrukwekkende GOUDposities bij elkaar hebben vergaard. En alle economische en monetaire nieuwsberichten lijken hen gelijk te geven.

Na enkele weken van rust lijkt GOUD weer op weg naar nieuwe records
De neerwaartse correctie was van korte duur. De drempel van 1300 dollar per ounce werd zelfs niet geraakt en ziedaar, opnieuw zitten we boven de 1400 dollar en deze keer met een werkelijke kracht om daar ook boven te komen.

We moeten zeggen dat GOUD het ideale antwoord lijkt te zijn op de huidige onzekerheid en alle alternatieve economische scenario’s. Elk nieuwsbericht, hoe tegenstrijdig ook met het voorgaande, lijkt een argument voor aankoop te zijn.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 6 december 2010

Actie in zilver bijzonder favorabel...

Dat is waar Daily Wealth vandaag op wijst.  Zilver (en GOUD) zouden moeten dalen want de dollar stijgt - en toch nemen ze in prijs toe.  Bijzonder bullish dus.  Kijk ook eens op de grafiek want die zegt dat we naar 30 dollar kunnen op korte termijn.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 5 december 2010

Koper is het echte GOUD

Hoe gaan we dit noemen? Het GOUD van de zwervers?

Beleggers vluchten in barre tijden graag in GOUD. „Niet doen. Beleg liever in koper, dat is het echte GOUD”, adviseert topman Robert Friedland van de Canadese mijnbouwer Ivanhoe. De mijnbouwmagnaat baseert deze wijsheid op zijn overtuiging dat er met name voor de elektrische auto een grote toekomst is weggelegd.

Friedland, onder milieuactivisten beter bekend onder zijn weinig vleiende alias ’Toxic Bob’, gaat ervan uit dat er in de toekomst nog veel meer dan nu een beroep zal worden gedaan op elektriciteit. Veel vraag verwacht hij als gevolg van de definitieve doorbraak van de elektrische auto (en de hybride), die volgens hem het komende decennium gestalte zal krijgen. „Daardoor zal de prijs van koper alleen maar verder omhoogschieten,” aldus Friedland, „want na GOUD is koper de beste geleider van elektriciteit. Het is duidelijk dat fossiele brandstoffen aan vervanging toe zijn, en dat de transportsector ’verelektriseert’. Elektrische vliegtuigen zijn nog te hoog gegrepen, maar alles wat op de grond beweegt, gaat dat doen op stroom.”

Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 4 december 2010

Willem Middelkoop over GOUD

Tijdens de dag van de belegger op 26 november 2010 in de Amsterdam RAI was Willem Middelkoop aan het woord:

Willem begint met een citaat van Alan Greenspan, nu adviseur van een GOUDfonds: "De stijgende prijzen van edelmetalen zijn een indicatie van de aller eerste fase van de vlucht uit valuta". We zitten nu in de aller eerste fase waarin men vlucht uit papier geld. Dit wordt bevestigd door het gedrag van landen zoals China, Rusland en India die op grote schaal hun nationale reserves aan het aanvullen zijn met GOUD in plaats van papier geld.

Opmerkelijk is de wereldwijde stijgende vraag naar GOUD van 4100 ton tegenover de wereldwijde dalende productie van nu slechts 2300 ton per jaar. Tekorten werden in het verleden opgevuld met GOUDverkopen van centrale banken. Dat gebeurt nu niet meer en tekorten zullen op andere manieren opgevuld moeten worden zolang dit nog mogelijk is door middel van bijvoorbeeld het opkopen van oud GOUD – juweliers die graag uw armbanden en kettingen willen omsmelten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$