Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7841 tot 7845
Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Is GOUD een bubbel?

Het artikel van Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:

Als we naar de grafiek van GOUD genoteerd in dollars kijken, dan vrees ik dat het alle kenmerken van een bubbel te zien geeft. De vraag is echter, wat laat die grafiek ons eigenlijk zien? De grafiek van de GOUDkoers, is dat om te zeggen dat GOUD meer waard is geworden?

Echt waar? Of is het om te zeggen dat de dollar veel minder waard is geworden omdat er veel meer dollars bijgekomen zijn?

Mag ik de stelling droppen dat iemand die de waarde van GOUD wil weten eerder naar de dollar grafiek en hoeveelheid dollars moet kijken, dan naar de GOUDgrafiek?

Ja, in dollars gemeten is GOUD fors duurder geworden de laatste tien jaar. Het is echter niet omdat het volume in GOUD zo extreem omhoog is gegaan.

Eerder is duidelijk dat de hoeveelheid dollars zo extreem is toegenomen, dat in feite GOUD in waarde is achtergebleven!

Bron: blogs.z24.nl
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011

Willem Middelkoop: Er zijn in deze wereld 30.000 economen die GOUDinvesteringen economisch onzinnig vinden. Helaas voor hen zijn er 6.6 miljard mensen die er nooit genoeg van kunnen bezitten

Verkoop je GOUD voor april volgend jaar. Want dan (of in een van de twee volgende maanden) loopt de lucht uit de GOUDmarkt. De prijs van GOUD gaat kelderen. De GOUDen bubbel knapt.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 28 december 2010

GOUDreserves Rusland opnieuw vergroot

Fysiek GOUD is de enige monetaire grondstof die op de balans van de centrale banken staat vermeld. Dit feit impliceert dus dat GOUD nog steeds geld is in onze moderne economische systemen.

Rusland heeft in november 2010 opnieuw haar officiƫle GOUDreserves vergroot. De Russische GOUDreserves zijn met 300.000 troy ounces gestegen naar in totaal 25,2 miljoen troy ounce. Rusland zet hiermee het ingeslagen beleid door van het structureel verhogen van haar GOUDreserves ten koste van de dollar en euro reserves. De gehele productie van de Russische GOUDmijnen blijft in Rusland zelf en wordt niet geƫxporteerd. China hanteert eenzelfde beleid en zorgt er tevens voor dat de GOUDproductie van de GOUDmijnen binnen China blijft. De totale hoeveelheid nieuw GOUD dat voor de wereldmarkt beschikbaar komt, wordt hierdoor aanzienlijk beperkt.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 27 december 2010

GOUD en zilver door het plafond

31 December is de deadline.

Gaat GOUD en zilver deze week door het plafond? Geruchten gaan dat steeds meer handelaren de levering eisen van de aangegane contracten. Zeker als handelaren bloed ruiken worden ze wild. Niets zo lekker als een concurrent de markt uit drukken. Waarom dacht u bijvoorbeeld dat Lehman Brothers failliet is gegaan. Enkele grote banken staan er gekleurd op en als veel handelaren daadwerkelijk levering gaan eisen, dan zullen ze met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat ze de zaak geflest hebben. 31 December is de deadline. We gaan het de aankomende dagen zien.

Bron: Beurs Duivel
Geplaatst: maandag 27 december 2010

Het is niet al GOUD wat er blinkt

We zitten midden in de feestdagen en het is weer tijd voor cadeaus. Wat hebben we gekocht voor onze geliefden? Zilver? GOUD? Nee, koper!

Afgelopen weken steeg GOUD naar zijn hoogste prijs ooit. Zilver vermeerderde sinds de zomer ruim 70 procent in waarde en behaalde een koers die we de afgelopen 30 jaar niet meer hebben gezien. En ook koper bereikte de hoogste koers ooit. Hoewel vrijwel alle grondstoffen gevraagd zijn, profiteren deze drie metalen niet alleen van een enorme vraag, maar kennen ze daarnaast ieder nog hun eigen oorzaak voor de forse prijsstijging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$