Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7846 tot 7850
Bron: Info nu
Geplaatst: maandag 10 januari 2011

Beleggen we in koper of in GOUD?

Als gevolg van de financiële crisis hebben veel beleggers het vertrouwen in de dollar verloren en zij zijn gaan beleggen in GOUD.

Met recht kan 2010 het jaar van de grondstoffen worden genoemd. Zowel de prijs van GOUD als ook die van koper zijn in het afgelopen jaar sterk gestegen.

Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 8 januari 2011

Krapte op de zilvermarkt

Sprott verwacht dat GOUD dit jaar naar de 2.000 dollar stijgt en zilver kan makkelijk boven de 50 dollar uitkomen, zegt hij. Laten dat nu ook net mijn koersdoelen zijn voor de komende 18 maanden.

Het is Eric Sprott bijna gelukt om voor 575 miljoen dollar aan zilverbaren te kopen ter dekking van zijn Silver Trust ETF. Maar dat heeft hem wel bijna drie maanden tijd gekost.  Het is een prachtig voorbeeld hoe krap de fysieke zilvermarkt is, met een volume van ruim 10 miljard dollar per jaar.

De jaarlijkse productie van zilver bedraagt ruim 22.000 ton terwijl de totale jaarlijkse vraag ruim 27.000 ton bedraagt. Dat levert een jaarlijks tekort op van ruim 5.000 ton. De verwachte toename in de productie de komende jaren zal hooguit 2.700 ton bedragen. Dit is bij lange na niet genoeg om het gat met de jaarlijkse vraag op te vullen.

[...]

De vooruitzichten voor zilver blijven dan ook gunstig. De industriële vraag staat garant voor een bodem onder de markt, terwijl de vraag vanuit beleggers kan blijven toenemen. Zilver wordt door steeds meer mensen, net als GOUD, gezien als een harde valuta.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 8 januari 2011

GOUDhonger op Indiase markt blijft groot

Investeerders zijn ervan overtuigd dat de GOUDprijzen nog verder zullen stijgen.

De vraag naar GOUD in India blijft groeien. Voor dit jaar moet een groei met ongeveer 15 procent worden verwacht. Dat heeft Vinod Hayagriv, voorzitter van All India Gems and Jewellery Trade Federation, gezegd. Volgens Hayagriv zal er dit jaar in India ongeveer 805 ton worden ingevoerd. Het voorbije jaar bedroeg de Indiase GOUDimport ongeveer 700 ton. Die groei is te danken aan de groeiende vraag bij de Indiase consument, maar ook bij beleggers, die zich proberen te wapenen tegen een inflatie.

Bron: Forex Info
Geplaatst: vrijdag 7 januari 2011

GOUDprijs daalt voor vijfde dag op rij

Beleggers ervaren momenteel een "nieuwjaars / goede voornemens" -hypnose

De GOUDprijs is de afgelopen dagen flink gedaald, net als andere edelmetalen. Op oudjaarsdag noteerde de prijs van GOUD nog boven de $1.420 per ounce, maar vanochtend was de prijs in Hong Kong $1.362,90 per ounce. Alleen al deze week daalde de GOUDkoers met 3,8%.

De verklaring voor de snelle daling van de GOUDprijs is het momentum dat de Amerikaanse economie lijkt op te bouwen. Onder veel investeerders heerst de gedachte dat het ergste voorbij is, en dat maakt de veilige haven status van GOUD minder belangrijk.

Bron: Ronnie Alt
Geplaatst: donderdag 6 januari 2011

Wat voor financieel vuurwerk staat ons nog te wachten

Zilverpaul, je bent niet de enige die achterdochtig is.

[...]

En dan, tot veler verrassing, en zeker ook voor mij, de uitwerking van de BTW verhoging voor de kunsten. Het vergt enige cerebrale lenigheid om de relatie met zilveren muntjes te leggen, maar blijkbaar is het een kunst om in zilver te beleggen. Sterker nog, het is blijkbaar een veel grotere kunst om in zilveren muntjes te beleggen dan in GOUDen muntjes, waar daar wordt helemaal geen BTW over geheven! Het is dat ik van nature niet achterdochtig ben, anders zou ik toch gaan denken dat een en ander misschien iets te maken heeft met een dreigend tekort aan fysiek zilver.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$