Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7846 tot 7850
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Over bonnen, rechter – en linkerzakken

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Een beter teken aan de wand dat de economie van de US voltooid verleden tijd aan het worden is lijkt mijn inziens nauwelijks denkbaar.

Dit soort oproepen, gevoegd bij uitspraken van Alan Greenspan en Robert Zoellick, het hoofd van de Wereldbank, om GOUD weer in te voeren als fundering van een nieuwe monetair stelsel geven ook aan dat de dagen zijn geteld van het fiat systeem. Opmerkelijk is hierbij de rol van Greenspan, het vorige hoofd van de FED. De man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de enorme bubbels (bv de huizenmarkt) die ontstaan zijn in de afgelopen twintig jaar waardoor de boel op wereldschaal nu in elkaar aan het donderen is, en nu hij op zijn lauweren rust begint hij een pleidooi te houden voor een verantwoord economisch stelsel wat op GOUD gebaseerd zou moeten zijn.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Zilver is het nieuwe GOUD

Ryan Jordan, historicus en verbonden aan de universiteit van San Diego, schreef een interessant artikel dat verscheen op www.financialsense.com.

Ten tijden van de kredietcrisis golden voor beleggers GOUD en staatsobligaties als veilige vluchthavens. Zilver ontbrak. Dit paste in het dogma van vele GOUDaanhangers dat zilver alleen een industrieel metaal is en bij een tegenvallende economie sterk in prijs zal dalen. Dit werd in 2008 bevestigd toen de prijs van zilver werd gehalveerd van boven de $20 naar beneden de $10.

Een ander voorbeeld hiervan is de rol van zilver in de jaren ’30 van de vorige eeuw in de Verenigde staten. Tijdens de depressie werden GOUD en staatsobligaties gebruikt om welvaart te beschermen. In 2008 werd met ditzelfde sentiment zilver benaderd, maar het aanbod van zilver was in de jaren ‘30 vijf keer groter dan de Amerikaanse vraag naar zilver, voor zowel de industrie en munten tezamen. Het beeld van zilver als industriële grondstof werd maar al te graag bevestigd en ondersteund door de belangrijkste termijnmarkt voor zilver, de COMEX. De COMEX is onderdeel van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en is in New York gevestigd.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Rentestijging drukt GOUDprijs

De GOUDprijs kreeg een gevoelige klap nadat de Braziliaanse overheid een renteverhoging van een half procent aankondigde.   Als de Chinese overheid ook de rente gaat verhogen, zou de GOUDprijs nog zo’n gevoelige klap krijgen.

Beide landen hebben te maken met een oplopende inflatie; een hogere rente is dan meestal het  monetaire instrument van keuze voor de centrale bank. Mensen die edelmetaal hebben als belegging moeten zich hier tegen indekken.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

De GOUDprijs aan de top?

Nog niet eerder heeft een fiat geldsysteem zich zo lang weten te handhaven.

De vraag of de GOUDprijs aan haar top zit, is dat serieus een Technische Analyse vraag, of moeten we naar heel de economie kijken? Daarbij ga ik er overigens vanuit dat GOUD wel degelijk een rol binnen het geldsysteem heeft, al is die rol de laatste veertig jaar (tijdelijk) enorm teruggebracht.

Het zwakke punt aan de Technische Analyse op de GOUD/Dollar of GOUD/Euro, is het feit dat het kijkt naar een koersverloop in een verzonnen munt. Als die munt qua hoeveelheid in omloop alsmede haar waarde verzonnen is, hoe kan daar dan een serieuze grafiek uit komen?

Waarom is GOUD de laatste jaren zo in prijs gestegen?
Allereerst was dat in mijn ogen door onrust over waarde van de Dollar en de Euro. De eerder zo vertrouwde munten zijn hun status aan het verliezen.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 januari 2011

Arabische regimes verder in het nauw

Zijn de massale demonstraties in Egypte tegen het Mubarak-regime, na Tunesië, een opmaat tot een volksopstand in het Midden-Oosten? Armoede, hoge voedselprijzen en corruptie zorgen voor groeiende onrust, met geopolitieke gevolgen.

Tienduizenden mensen gingen dinsdag de straat op om het vertrek te eisen van president Hosni Mubarak, die het land al 30 jaar regeert. De protesten zijn nog gaande, waar inmiddels doden bij zijn gevallen. De situatie in Egypte heeft parallellen met landen als Tunesië, Algerije, Jordanië en Libië. Het gros van de bevolking leeft in armoede, terwijl een kleine (familie)kliek de politieke en economische macht heeft.

[...]

Volgens onbevestigde geruchten is een deel van de familie Mubarak al naar het buitenland gevlucht. Website Zerohedge berichtte afgelopen weekend dat 59 pakketten met GOUD zijn onderschept op de luchthaven van Cairo. De waarde zou tientallen miljoenen dollars bedragen. De Tunesische oud-president Ben Ali wordt ook verdacht van GOUDdiefstal tijdens zijn gedwongen vertrek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$