Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 786 tot 790
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

Einde van de dollar als wereldreservemunt lijkt (alweer) in zicht

Het begint een beetje gênant te worden. Met de regelmaat van de klok wordt het einde van de dollar als wereldreservemunt aangekondigd.

De implosie van de olieprijzen zou de petrodollar wegblazen, de GOUDkoopwoede van de Russen en een versterking van de yuan zou de monetaire hegemonie van de Fed onderuit halen.

Maar voorlopig geeft de dollar geen krimp. De dollar blijft de meest betrouwbare munt ter wereld. Zelfs de Russen slaan massaal dollars in.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

GOUDsysteem dat 19,2%/jaar rendeerde, geeft koopsignaal voor mijnaandelen

GOUD mag dan de voorbije 20 jaar een degelijke belegging zijn geweest, de mijnaandelen waren dat allerminst.

Volgens Steve Sjuggerud bedroeg de gemiddelde jaarlijkse return over die periode minder dan 1%.

Als je die cijfers ziet, zou je al snel kunnen besluiten dat het maar best is om die mijnen te laten voor wat ze zijn en te focussen op GOUD zelf.

Dat is iets te makkelijk natuurlijk.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Jim Rickards: 'GOUD meer liquide dan staatsobligaties'

GOUD is misschien een volatiele belegging, maar het is meer liquide dan staatsobligaties”. Dat zei Jim Rickards, auteur van het boek ‘The New Case for Gold‘, in een interview met Bloomberg. Hij verwijst naar de flashcrash in Amerikaanse staatsobligaties in oktober 2015, waarbij er op een gegeven moment geen vraag was naar het schuldpapier. “Dat is met GOUD nooit gebeurd.”

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Grote GOUDsmokkel in Griekenland

De Griekse douane heeft op de grens met Turkije een recordhoeveelheid GOUD onderschept, zo bericht de Griekse site Ekathimerini. In de auto van de smokkelaars werden 18 onzuivere GOUDbaren aangetroffen met een totaal gewicht van 33,5 kilogram. Het GOUD werd afgelopen vrijdag al onderschept bij een reguliere grenscontrole.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 6 april 2016

Osama Bin Laden: betere terrorist dan GOUDbelegger

De belegger Osama Bin Laden zette zwaar in op GOUD. Als de terrorist nog had geleefd, was hij met een flink verlies blijven zitten.

Eind 2010 kreeg Bin Ladens terroristische organisatie Al-Qaeda de beschikking over een som losgeld van 5 miljoen dollar. Daarvan wilde Bin Laden een derde in GOUDstaven en GOUDen munten gaan steken, blijkt uit een brief van Bin Laden, waarover de Amerikaanse krant The New York Times de beschikking heeft.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$