Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7851 tot 7855
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 23 december 2010

De Chinese vlucht in GOUD en zilver

Ben Davies, Hinde Capital CEO werd geïnterviewd over de vooruitzichten van GOUD op CNBC Europe. Hij ziet GOUD opnieuw onderdeel worden van het internationale monetaire systeem. En als dat gebeurt dan zal de GOUDprijs aanzienlijk hoger worden. In plaats van terug te vallen zoals in de jaren 1980 zal dat lange tijd zo blijven. Zeker wanneer China een vloer zal zetten onder de GOUDmarkt.

De visie van Ben Davies komt niet uit de lucht vallen. Robert Zoellick, president van de wereldbank en insider en kenner van het huidige wereldwijde financiële stelsel, riep al eerder op haast te maken met hervormingen en daarbij GOUD een plaats te geven in een nieuw internationaal monetair raamwerk. Door de toenemende tekorten van de Amerikaanse overheid die door Ben Bernanke indirect gefinancierd worden, is China begonnen om haar dollarreserves in een verhoogd tempo om te zetten. Bij voorkeur in GOUD en zilver.

Bron: de Kritische Belegger
Geplaatst: woensdag 22 december 2010

Willem Middelkoop: zilvermarkt op springen

2011 wordt opnieuw een sterk zilverjaar. Het edelmetaal is nog interessanter dan GOUD. De zilverprijs stijgt volgend jaar naar $40 per ounce en binnen twee jaar naar $50. Dat zegt Willem Middelkoop, auteur, ondernemer en voormalig beurscommentator op RTL Z, in een exclusief interview met De Kritische Belegger.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: woensdag 22 december 2010

En voila: IMF heeft rest van 400 ton GOUD verkocht

Net na sluiting van de Amerikaanse beurzen, 1 uur geleden nadat ik dit hier schrijf, maakt het IMF bekend dat het resterende gedeelte van hun verkoopprogramma van 400 ton GOUD werd verkocht aan marktprijzen. Aan wie is nog niet bekend. Het zou een klapper van jewelste zijn mocht het een westerse overheid zijn. Maar misschien is het gewoon opnieuw China of India, of wie dan ook in het opkomende Oosten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 december 2010

IMF rondt GOUDverkoop af

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de verkoop van een deel van zijn GOUDvoorraad afgerond. Dat maakte de organisatie dinsdagavond bekend.

Bron: IEX
Geplaatst: dinsdag 21 december 2010

Willem Middelkoop over 2011

Zoek bescherming
Als gevolg van de valuta- en kredietcrisis nadert het wereldkampioenschap Geldontwaarding de kwartfinale. Nu (bijna) alle ongedekte valuta verder gaan in hun race naar de bodem moeten vermogende beleggers of spaarders wel bescherming zoeken in grondstoffen en vooral GOUD en zilver.

Deze monetaire metalen (de enige!) zijn het enige geld dat niet kan worden bijgedrukt. Bovendien is er niet één land in staat de GOUD en zilvermarkt compleet naar haar hand te zetten. Ook olie kan weer snel in waarde gaan stijgen, doordat de vraag vanuit Azië snel toeneemt en olieschaarste weer mogelijk is in de loop van 2011. Tip voor 2011: let op uranium.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$