Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7856 tot 7860
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 24 januari 2011

Gold or Cash?

Een prachtig promotiefilmpje van Goldcorp stelt de vraag: wat doet liever, $1.400 cash in een kluis of een troy ounce gold? Het Canadese GOUDmijnbedrijf biedt de kijker een aantal voorbeelden.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: zondag 23 januari 2011

GOUDprijs daalt tot onder 1000 euro door winstnemingen en zwakke dollar

De GOUDprijs is in januari 2011 gedaald tot onder de 1000 euro. De belangrijkste oorzaken hiervoor moeten worden gezocht in winstnemingen door investeerders en een sterke daling van de dollar en een stijging van de euro. Alhoewel alle fundamentele redenen voor een verdere stijging van de GOUDprijs op de langere termijn nog steeds aanwezig zijn, is een verdere daling op korte termijn niet uit te sluiten.

In de sterke opgaande GOUDmarkt van de afgelopen tien jaar zijn er regelmatig sterke dalingen geweest. Iedere keer waren de ‘deskundigen’ er direct bij om aan te kondigen dat dit het einde van de stijging van de GOUDprijs was. Tot op heden hebben deze deskundigen nog geen enkele keer gelijk gehad.

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: zondag 23 januari 2011

Dollar en Euro in gecamoufleerde doodsstrijd: Deja Vu!

2011 is voorlopig niet vriendelijk voor de prijzen van edelmetalen. Er is een continue, niet aflatende druk op de prijzen en de verliezen lopen op. Vooral GOUD en zilver liggen onder vuur, terwijl platinum en palladium nog goed stand houden. Het mag duidelijk zijn dat men GOUD en zilver onder vuur neemt omdat deze metalen van oudsher monetaire metalen zijn en door de westerse overheden en centrale banken als ongewenste concurrentie worden gezien van hun papieren munten.

Zijn er redenen waarom de prijzen zakken? Er zijn altijd redenen en hier zal het voornamelijk om manipulatie en winstnames gaan. Want vorig jaar hebben we toch sterke winsten gezien in GOUD en vooral zilver. Ware het niet dat palladium in 2010 nog beter presteerde en op dat elan verder gaat. GOUD en zilver worden naar mijn mening express in hun opmars tegen gehouden en de huidige correctie valt op dit moment nog te rechtvaardigen als een gezonde technische correctie.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Marginverhogingen zetten GOUD en zilver onder druk

De prijzen van GOUD, zilver als ook verschillende grondstoffen staan de jongste dagen stevig onder druk.

Opnieuw zijn er geen noemenswaardige fundamentele nieuwsfeiten die de verkoopgolf op gang trekken, maar is het eerder een technische aangelegenheid.

De uitbater van de futuremarkten in de VS, de CME Group, verhoogde andermaal z’n marginverplichtingen voor GOUD en zilver met zo’n 6%. Ook enkele andere grondstoffen kregen te maken met marginverhogingen.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Daling GOUD en zilver de afgelopen dagen door verhoging Comex margins

Opnieuw zijn de margin verplichtingen voor GOUD en zilver op de Comex omhoog geschroeft. Verder zijn er nieuwe grondstoffen om in te handelen toegevoegt aan de Comex waaronder koper, Iron Ore, propane en butane

Wonder why the smart money was rushing headlong out of gold and silver over the past few days, and especially today in the AM session? Here is your answer: in tried and true fashion the Comex just hiked margins in gold, and silver by about 6%, and threw in a few other commodities to mask things up.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$