Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7861 tot 7865
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

CME raises Gold margins by 6 procent!

En als u zich afvraagd waarom de prijs van zilver niet van zijn plek wilt komen, dan geeft het volgende bericht opheldering, namelijk een tweede margin verhoging, tevens een margin verhoging voor GOUD!

Following the increase for the margin requirements on Silver 5000-ounce futurecontracts, the CME has decided to also raise the margins on Gold contracts.

Margin limits on Comex 100 Gold Futures were raised by +6%, from $4,251 to $4,500!

Gold prices dropped 10 dollar/ounce on the long awaited move from the CME.

The CME decided that the margin increase for Silver futures was not high enough last week, so they raised margins on the white metal again: from $6,500 to $7,250 (+11,5%)!

Silver prices are unchanged @ 25,7 dollar/ounce…

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

GOUD bubbel? Superrijken kopen GOUD per ton

In diverse media is er een discussie gaande of er sprake is van een GOUD bubbel en wanneer deze zal leeglopen. De conclusie dat er een GOUD bubbel is, wordt al snel getrokken vaak alleen op basis van het feit dat de prijs de laatste tijd wel erg veel gestegen is. Stijgende prijzen zijn gelijk aan een bubbel dus nu is zeker niet het moment om in GOUD te investeren. Dit is dezelfde media die de laatste 10 jaar onafgebroken heeft gewaarschuwd om vooral niet in GOUD te beleggen en hiermee hebben ze de grote stijgingen de afgelopen 10 jaar volledig verkeerd voorspeld.

Bron: Wijs.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zilver, voer voor speculanten

Al maanden stijgt de GOUDprijs. De zilverprijs liep de afgelopen periode echter nog veel meer op, vanaf rond de $ 11,- per ounce begin 2009 naar recent $ 29,33. Er is al lang een duidelijke prijsverhouding tussen GOUD en zilver. Om die verhouding ‘recht te doen’ zou de zilverprijs nog een stuk verder moeten oplopen. Analisten wijzen erop dat er momenteel sprake is van een toenemende vraag naar zilverbeleggingen. Zo steeg in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen vijf weken het aantal klanten dat een zilverrekening houdt bij BullionVault met 23%.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Import van GOUD in India met 65 procent gestegen

De import van GOUD is in oktober met 65% gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht stond te lezen in de Financial Express, dat zich baseerde op cijfers van de Bombay Bullion Association.

In totaal importeerde India vorige maand 43 ton GOUD, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van GOUD in India, met de Diwali-feesten op komst.

[...]

De vrees voor inflatie kan de GOUDprijs doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente.

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Zijn centrale bankiers het spoor totaal bijster...

In het programma meet the press op NBC vertelde Alan Greenspan dat het enorme tekort van de VS van maarliefst 1,3 biljoen dollar van dit jaar een schok te weeg kan brengen op de obligatiemarkten. De snel oplopende langlopende rente zou de economie in een dubbele dip kunnen brengen. Het feit dat zelfs Alan Greenspan dit soort uitspraken doet laat goed zien dat de monetaire autoriteiten zich echt ernstige zorgen beginnen te maken over de effecten van het gekozen beleid van de afgelopen jaren en over de huidige stand van de economie. Als we dit optellen bij het nieuws dat we vorige week binnenkregen over de voorzitter van de Wereldbank (de mogelijkheid van herinvoering van de GOUDstandaard), dan moeten we ons al helemaal zorgen maken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$