Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7861 tot 7865
Bron: Beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 december 2010

GOUD en zilver in 2011

2010 zal alvast de geschiedenisboeken ingaan als een ‘aardsverschuiving’ voor GOUD en zilver. GOUD kreeg steeds meer erkenning als monetair actief. Het hoogtepunt voor ons was toen de president van de Worldbank, Robert Zoellick, een oproep lanceerde voor een nieuw soort GOUDstandaard: wereldschokkend!

Maar ook bij zilver gingen enkele belangrijke figuurlijke bommen af. Zo waren er de verklaringen van enkele traders over de manipulatie van de prijs van zilver op de futuremarkten. Ook werd de gigantische shortpositie van JP Morgan onder vuur genomen. Het een en ander zorgde ervoor dat GOUD en zilver een stijging konden voorleggen van respectievelijk 25 procent en 65 procent in 2010!

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 13 december 2010

Op naar 2011

Fysiek GOUD en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.

[...]

Toch hebben de FED en de grote banken hier een klein probleempje mee: De vraag naar fysiek GOUD en zilver is vanuit Azië al een tijd zo groot, dat elke gefabriceerde dip in de GOUD- en zilverprijs in het Oosten aangegrepen wordt om extra fysiek in te gaan kopen. En daar zit hem nou net de kneep voor de Westerse banken, want fysiek GOUD en zilver is dat waar men een tekort aan heeft.

Vanwege die Oosterse druk zijn de koersbewegingen naar beneden weliswaar steil, maar ook kort. Te verwachten valt dan ook, dat binnen zeer korte termijn de oude recordhoogtes voor GOUD en zilver verbroken zullen gaan worden.

Bron: Beursbrief.be
Geplaatst: zondag 12 december 2010

China wordt steeds belangrijkere factor bij bepalen GOUDprijs

China zal GOUD bijkopen om yuan als wereldmunt te ondersteunen

China beschikt voorlopig over voldoende GOUD om de yuan als wereldmunt te ondersteunen, zo stelt Adrian Ash. Ash is bij BullionVault head of research, hij is van mening dat het land zich niet zomaar de wet zal laten opleggen door de Verenigde Staten. De stijging van de GOUDprijs gisteren tot een nieuw recordslotniveau is volgens Ash onder andere te danken aan Chinese aankopen.

Washington gaat China ongetwijfeld bestempelen als een manipulator van de valutamarkten, maar daar ligt Beijing ongetwijfeld niet wakker van. De Chinezen geloven namelijk in de kracht van de eigen munt.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: zondag 12 december 2010

GOUD is geld

Ook deze week kreeg ik weer een artikel onder onder waarin vermeldt stond dat GOUD waardeloos was. Het was één klaagzang over hoe erg GOUD wel niet was. Heel klein stond er een klein woordje boven het artikel… Dat ene woordje was advertentie.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 11 december 2010

John Williams voorspelt hyperinflatie

John Williams vertelt hoe de situatie verschilt van de inflatoire jaren 70, en hoe een plan Volcker vandaag de dag onmogelijk is om zo nog de dollar te redden (ons dossier GOUD en de euro gaat hier grondig op in).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$