Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7861 tot 7865
Bron: infoNu
Geplaatst: vrijdag 31 december 2010

De prijs van zilver in de toekomst

In tijden van schaarste gaan de prijzen van produkten en grondstoffen snel omhoog. Voor zilver is de verwachting dat we de komende jaren te maken krijgen met een schaarste en daarmee met een prijsverhoging.

[...]

De verwachting is dat de prijs van zilver de komende tijd zal stijgen. Zilver wordt gebruikt in vele produkten zoals bij fotografie, maar ook bij zonnepanelen, componenten voor computers etc. Omdat zilver slechts in kleine hoeveelheden wordt gebruikt loont het zich niet om het te recyclen. Dit is een belangrijke reden waarom experts denken dat de prijs van zilver op den duur meer in evenwicht zal komen met die van GOUD.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Voedselprijzen naar recordniveaus

GOUD, zilver en koper zijn zeker niet de enige grondstoffen die het afgelopen jaar flink zijn gestegen in prijs. Ook de voedselprijzen stegen wereldwijd naar recordniveaus.

Duurder
Tarwe, maïs, koffiebonen, sinaasappels, zuivel, suiker en zonnebloemolie zijn een stuk duurder geworden. En ook voor 2011 worden prijsstijgingen verwacht, blijkt uit onderzoek van RTLZ.nl.

Grotere vraag
Grotere vraag zorgde voor hogere zuivelprijzen, die met gemiddeld 21% stegen. Van maïs werd vooral cornflakes gemaakt. Tegenwoordig wordt maïs ook verwerkt tot ethanol, voor in de auto. Door de grotere vraag steeg de maïsprijs met 50%. De suikeroogst kampte wereldwijd met overvloedige regen. Gevolg: de suikerprijs steeg 17%.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Boek Willem Middelkoop: GOUDboek

Willem Middelkoop komt met zijn vierde boek: GOUDboek. Verwacht wordt dat deze in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

Er is nog heel weinig over bekend, maar Willem Middelkoop heeft al door laten schemeren dat hij binnenkort een nieuw boek zal uitgeven: GOUDboek.

Willem Middelkoop eindigde een artikel dat hij plaatste op rt[z] als volgt:

Dit betreft een voorpublicatie van GOUD en het geheim van geld dat in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

We zijn heel benieuwd en hopen hier binnenkort meer over te mogen vernemen.

Willem Middelkoop is ook schrijver van het boek Als de dollar valt, Overleef de kredietcrisis en De permanente oliecrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Een mania in GOUD en zilver?

Hoe ver kan deze bull market nog gaan?

Niet enkel in de VS wankelde het systeem, het probleem verspreidde zich op wereldschaal, waardoor meteen het seculaire aspect in voege trad. Een seculaire cyclus wordt namelijk gekenmerkt door een meerjarige trend op globaal vlak! Gaandeweg de jaren stegen de prijzen van GOUD en zilver naar steeds hogere niveaus, waarbij de historische topkoersen (opgetekend eind jaren ’70) ondertussen werden verpulverd. Ook zilver lijkt inmiddels goed op weg om de recordprijzen binnen afzienbare termijn achter zich te laten.

Bron: BeursBox
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Is GOUD een bubbel?

Het artikel van Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:

Als we naar de grafiek van GOUD genoteerd in dollars kijken, dan vrees ik dat het alle kenmerken van een bubbel te zien geeft. De vraag is echter, wat laat die grafiek ons eigenlijk zien? De grafiek van de GOUDkoers, is dat om te zeggen dat GOUD meer waard is geworden?

Echt waar? Of is het om te zeggen dat de dollar veel minder waard is geworden omdat er veel meer dollars bijgekomen zijn?

Mag ik de stelling droppen dat iemand die de waarde van GOUD wil weten eerder naar de dollar grafiek en hoeveelheid dollars moet kijken, dan naar de GOUDgrafiek?

Ja, in dollars gemeten is GOUD fors duurder geworden de laatste tien jaar. Het is echter niet omdat het volume in GOUD zo extreem omhoog is gegaan.

Eerder is duidelijk dat de hoeveelheid dollars zo extreem is toegenomen, dat in feite GOUD in waarde is achtergebleven!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$