Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7866 tot 7870
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 16 januari 2011

122 Analisten: GOUD boven de $2.000

Op de website www.thedailygold.com is een lijst van 122 analisten samengesteld met daarin hun verwachtingen voor de toekomstige GOUDprijs. Alle 122 analisten voorzien een prijs van minstens $2.000 per troy ounce. Enkele analisten geven een tijdsvlak aan waar binnen de verwachte prijzen gehaald zullen worden. Deze verschillen van 1 jaar tot 10 jaar.  Het grootste deel van de analisten (45 van de 122) voorziet een GOUDprijs tussen de $5.000-$10.000. Op het lijstje bevinden zich de namen van zwaargewichten zoals Ben Davies, Mike Maloney en James Turk.

Bron: Mijngeld Blog
Geplaatst: zaterdag 15 januari 2011

Huizenprijzen 6 procent omlaag in 2011

Biflatie is gaande. Huizenprijzen dalen terwijl grondstoffen en voedsel alleen maar duurder worden. Zodra GOUD $2000/ounce kost, zullen alle asset classes in waarde toenemen met hyperinflatie wereldwijd tot gevolg.

In het RTL nieuws van gisteren sprak Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis de verwachting uit dat de huizenprijzen in 2011 ongeveer 6% gaan dalen.

De huizenprijzen zakken de laatste paar jaren licht, maar vergeleken met de prijsstijgingen van de tien jaren daarvoor, valt het nog best mee. Dit ligt anders voor huizenbezitters die de laatste jaren een tophypotheek hebben gesloten. Zij hebben namelijk geen overwaarde kunnen opbouwen, en hebben nu een schuld die ruim boven de waarde van het huis ligt.

Bron: Cash.be
Geplaatst: zaterdag 15 januari 2011

Palladium momenteel blikvanger bij de edelmetalen

Ikemizu sluit niet uit dat het historisch recordniveau binnen enkele maanden zal doorbroken worden.

Rond het GOUD bleef het vanmorgen opnieuw stil, maar bij de edelmetalen gaat de aandacht momenteel vooral uit naar palladium. Vanmorgen kostte een troy ounce palladium 808,75 dollar. Volgens Bruce Ikemizu, een ervaren handelaar in edelmetalen, kan de palladiumprijs op relatief korte termijn doorstoten richting 1000 dollar. Dit niveau werd sinds 2001 niet meer bereikt.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 14 januari 2011

Recordimport GOUD in India

De consument wil zijn welvaart met de aankoop van fysiek GOUD (en ook zilver) beschermen voor de toekomst:

Naast zilver lijken ook de GOUDaankopen in India, de grootste consument van GOUDstaven, het afgelopen jaar enorm te zijn toegenomen. Ajay Mitra, managing directeur India en het Midden-Oosten bij de World Gold Council, verklaarde in een telefoon interview met Bloomberg dat naar zijn verwachting de GOUDaankopen in 2010 in India naar 800 ton zijn gestegen. In vergelijking met de 557 ton van het jaar ervoor is er sprake van een stevige stijging.

Bron: Inveztor
Geplaatst: donderdag 13 januari 2011

Marc Fiorentino: GOUD blinkt niet meer

Misschien is het een kwestie van dagen voordat het GOUD opnieuw in snel tempo alle records verslaat

Wat er met GOUD gebeurt is heel spannend, want het is een bijzondere illustratie van de psychologische grillen en ‘hype van de dag’ modes die op de markten heersen. GOUD blijft stijgen, maar we voelen dat de wind gaat draaien.

De prijzen van voedselgrondstoffen stijgen opnieuw, olie nadert de 100 dollar, maar GOUD lijkt te twijfelen
Wat zich met GOUD afspeelt is heel interessant. GOUD maakt sinds enkele weken pas op de plaats, ondanks de heftige fluctuaties op alle andere markten, in het bijzonder die van de euro, de olie en de andere grondstoffen.

Ik herinner u eraan dat GOUD binnen enkele maanden een bliksemsnel is gestegen vanwege de gedachte dat het een win-win belegging was. Ofwel de wereldeconomie herstelt zich en de inflatie begint weer en GOUD is de anti-inflatoire waarde bij uitstek, ofwel de wereldeconomie verzwakt, de staten gaan onder in de crisis, de valuta zijn niet veel meer waard en het GOUD krijgt z’n oude rol van standaard terug.

Sinds enkele dagen, en zeker sinds het recente optimisme over de Europese crisis, overheerst het scenario van groei en inflatie. Toch is GOUD nog niet gaan stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$