Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7866 tot 7870
Bron: Cash.be
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Zilverprijs kan in 2011 met 30 procent stijgen, GOUD met 10 procent

Fondsbeheerder U.S. Global Investors Fund publiceerde een zeer positief rapport over de edelmetalen. Die kunnen namelijk vanaf de huidige prijsniveaus nog een forse stijging neerzetten. John Derrick, director of research bij U.S. Global Investors Fund, ziet de zilverprijs in 2011 nog met 30% stijgen, terwijl de GOUDprijs nog 10% hoger kan gaan richting 1550 dollar per troy ounce.

Bron: Forex Info
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

GOUDprijs onder $1400 na bereiken record hoogte

Nadat de prijs van GOUD gisteren een record hoogte van boven de $1.430 per ounce bereikte zakte de prijs snel in, tot onder de $1.400. Als directe oorzaak noemen analisten winstnemingen van investeerders door de opnieuw aantrekkende dollar.

Een deel van de winstneming kan ook worden verklaard door een psychologisch effect dat voortkomt uit het verlangen om winst te nemen tegen het einde van het jaar, aldus analisten.

 

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

Waarom GOUD door kan stijgen

De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.

Veel mensen beginnen te denken dat GOUD een bubbel is en hoewel het altijd goed is om wantrouwend tegenover flink stijgende assets te staan denk ik toch dat GOUD geen bubbel hoeft te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Update GOUD/Zilver Ratio: steun op 50 breekt!

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zoals u op bovenstaande grafiek ziet, (klik lees verder) heeft de ratio definitief de steun op 50 neerwaarts doorbroken. Momenteel zit de GOUD/Zilver ratio in een stroomversnelling naar beneden, waarbij de eerste halte mogelijk op 40 ligt.

Welke prijzen mogen dan verwachten? We denken dat GOUD nog wel verder kan doorstijgen tot 1500 à 1600 dollar/ounce gezien het huidige momentum.

Dit betekent dat, indien we rekening houden met een GOUD/Zilver ratio van 40, we een mogelijk koersdoel voor zilver bekomen van 37,5 à 40 USD/ounce!

Of met andere woorden: de huidige rit zit er nog steeds niet op volgens de statistieken. Dit wordt tevens bevestigd door het (nog steeds) uitblijven van de door ons aangekaarte ‘blow off’ top.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs op hoogste niveau in 30 jaar door China

De gestegen vraag uit China heeft de prijs van zilver naar het hoogste punt in 30 jaar gestuwd.

Zwakkere euro en dollar
De prijs van zilver is gestegen tot boven de $30 per troy ounce. Zowel de euro als de dollar waren uit de gunst van beleggers als gevolg van de zorgen over de Europese schuldencrisis en opmerkingen van Fed-topman Bernanke dat het programma van monetaire verruiming kan worden uitgebreid. Zilver en GOUD zijn gevraagd omdat beleggers een bescherming zoeken tegen dalende valutakoersen.

Zilver al 76% gestegen
Zilver heeft het dit jaar beter gedaan dan de GOUDprijs. Beleggers verwachten een grotere rendementen voor het goedkopere alternatief. Tegelijkertijd is de industriƫle vraag, goed voor 80% van de totale vraag, sterk hersteld. Sinds januari is de prijs van zilver met 76% gestegen. GOUD werd 29% duurder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$