Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7871 tot 7875
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 10 januari 2011

GOUDprijs kan 19 procent stijgen in 2011

Uit een onderzoek van de London Bullion Metals Association (LBMA), dat is gehouden onder experts die werkzaam zijn in de edelmetalenmarkt, blijkt dat de gemiddelde GOUDprijs in 2011 met 19% kan gaan stijgen ten opzichte van de gemiddelde GOUDprijs in 2010. Er deden 24 analisten van verschillende financiële instellingen mee aan het onderzoek. Volgens de voorspellingen van de 24 analisten komt de gemiddelde GOUDprijs in 2011 uit op $1457,-. Dat is zo’n 80 dollar boven de huidige prijs van het gele edelmetaal.

Bron: Goldonomic
Geplaatst: maandag 10 januari 2011

Waarom GOUD kopen

Schaarste, Deelbaarheid, Duurzaamheid, Uniformiteit, Draagbaarheid.

De GOUD- en zilverprijzen zijn aan het corrigeren. Niets om ons druk in te maken, want de fundamentele redenen om GOUD te kopen blijven intact. Nu en dan een correctie is zelfs bijzonder gezond voor een langetermijn bull-markt. Zo komt de markt wat op adem. Een aantal fundamentele redenen waarom GOUD een solide en cruciale investering blijft...

Bron: TheSilverMountain
Geplaatst: maandag 10 januari 2011

Zal GOUD, de dollar of de euro instorten?

Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat de dollar valt.

Op dit moment zijn de GOUDprijs en zilverprijs dalende. De psychologische grens van $1.400 voor 1 troy ounce GOUD en $30 voor 1 troy ounce zilver blijken moeilijk te doorbreken, waar beleggers hun winst nemen en GOUD en zilver wordt verkocht. De schuldencrisis in Europa zorgt ervoor dat het einde van de Euro zoals we die vandaag de dag kennen ook nabij kan zijn. Aangezien de schuldencrisis in Amerika echter nog groter is, is het tijd om te vragen of deze drie vormen van geld zullen instorten…

Bron: Info nu
Geplaatst: maandag 10 januari 2011

Beleggen we in koper of in GOUD?

Als gevolg van de financiële crisis hebben veel beleggers het vertrouwen in de dollar verloren en zij zijn gaan beleggen in GOUD.

Met recht kan 2010 het jaar van de grondstoffen worden genoemd. Zowel de prijs van GOUD als ook die van koper zijn in het afgelopen jaar sterk gestegen.

Bron: IEX
Geplaatst: zaterdag 8 januari 2011

Krapte op de zilvermarkt

Sprott verwacht dat GOUD dit jaar naar de 2.000 dollar stijgt en zilver kan makkelijk boven de 50 dollar uitkomen, zegt hij. Laten dat nu ook net mijn koersdoelen zijn voor de komende 18 maanden.

Het is Eric Sprott bijna gelukt om voor 575 miljoen dollar aan zilverbaren te kopen ter dekking van zijn Silver Trust ETF. Maar dat heeft hem wel bijna drie maanden tijd gekost.  Het is een prachtig voorbeeld hoe krap de fysieke zilvermarkt is, met een volume van ruim 10 miljard dollar per jaar.

De jaarlijkse productie van zilver bedraagt ruim 22.000 ton terwijl de totale jaarlijkse vraag ruim 27.000 ton bedraagt. Dat levert een jaarlijks tekort op van ruim 5.000 ton. De verwachte toename in de productie de komende jaren zal hooguit 2.700 ton bedragen. Dit is bij lange na niet genoeg om het gat met de jaarlijkse vraag op te vullen.

[...]

De vooruitzichten voor zilver blijven dan ook gunstig. De industriële vraag staat garant voor een bodem onder de markt, terwijl de vraag vanuit beleggers kan blijven toenemen. Zilver wordt door steeds meer mensen, net als GOUD, gezien als een harde valuta.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$