Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7871 tot 7875
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs op hoogste niveau in 30 jaar door China

De gestegen vraag uit China heeft de prijs van zilver naar het hoogste punt in 30 jaar gestuwd.

Zwakkere euro en dollar
De prijs van zilver is gestegen tot boven de $30 per troy ounce. Zowel de euro als de dollar waren uit de gunst van beleggers als gevolg van de zorgen over de Europese schuldencrisis en opmerkingen van Fed-topman Bernanke dat het programma van monetaire verruiming kan worden uitgebreid. Zilver en GOUD zijn gevraagd omdat beleggers een bescherming zoeken tegen dalende valutakoersen.

Zilver al 76% gestegen
Zilver heeft het dit jaar beter gedaan dan de GOUDprijs. Beleggers verwachten een grotere rendementen voor het goedkopere alternatief. Tegelijkertijd is de industriële vraag, goed voor 80% van de totale vraag, sterk hersteld. Sinds januari is de prijs van zilver met 76% gestegen. GOUD werd 29% duurder.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs door de $30,- per ounce

De prijs voor een ounce zilver staat voor het eerst sinds 1980 boven de $30,- per ounce. Eerder schreef ik al over de exploderende zilverprijs. Er kwam echter een correctie, geleid door de zwakke dollar, maar daarna vervolgde zilver de weg naar het noorden. Het GOUD van de armen steeg maandag 6 december tot een record van $30,24. Ook de GOUDprijs steeg even kort tot boven de $1420,- per ounce. Voor GOUD is het nog net geen record, want op 9 november zette de GOUDkoers een top neer van $1424,60. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat er wederom een hogere zilver- GOUDprijs op de borden staat. De handel van GOUD en zilver is explosief gestegen en dat is terug te zien in de prijs van de edelmetalen. De all time high van zilver stamt nog steeds uit de tijd van de gebroeders Hunt. De zilverprijs steeg toentertijd door de verzameldrift van de familie Hunt tot rond de $50,- per ounce. JP Morgan, de Amerikaanse bank met de grootste zilver short positie ter wereld, is momenteel trouwens zijn verliezen aan het goedmaken door de halve kopermarkt op te kopen, zo blijkt aan een artikel van The Telegraph.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs stijgt tot hoogste punt sinds 1980: $30 per troy ounce

De zilverprijs steeg vandaag tot boven $30 per troy ounce, het hoogste niveau van de zilverprijs sinds 1980. De zilverprijs steeg naar aanleiding van aanhoudende zorgen over de huidige financiële malaise in zowel Europa als in Amerika. Waar op zondag Ben Bernanke al aangaf dat de Federal Reserve meer staatsobligaties op zou kopen kwam ook het bericht naar buiten dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) haar noodfonds voor de Eurolanden wilde vergroten. In beide gevallen is het de vraag op wat voor termijn deze ‘maatregelen’ nog nut hebben, beleggers blijken er weinig vertrouwen in te hebben getuige de vlucht in het zilver en GOUD.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 december 2010

GOUDkopers uit het oosten

China maakte onlangs bekend dat de GOUDimporten met bijna 500% zijn gestegen ten opzichte van 2009. Chinese huishoudens zijn, naast de aankopen van de Chinese centrale bank, daarmee verantwoordelijk voor 16% van de wereldwijde vraag. Ook in de India stegen de importen ondanks dat de GOUDprijs met 23% steeg.

Nu de koopkracht van Indiërs en Chinezen toeneemt, wordt de verleiding om GOUD en zilver te kopen steeds groter. Daarnaast wordt het beleggen in GOUD in China een stuk eenvoudiger door de beursintroductie van het Chinese Lion Global Gold Fund dat in GOUD en GOUDgedekte ETFs gaat beleggen.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: maandag 6 december 2010

GOUD eindejaarsknaller

Het einde van het jaar met vuurwerk afsluiten. Dat is het doel van de hedge funds, die indrukwekkende GOUDposities bij elkaar hebben vergaard. En alle economische en monetaire nieuwsberichten lijken hen gelijk te geven.

Na enkele weken van rust lijkt GOUD weer op weg naar nieuwe records
De neerwaartse correctie was van korte duur. De drempel van 1300 dollar per ounce werd zelfs niet geraakt en ziedaar, opnieuw zitten we boven de 1400 dollar en deze keer met een werkelijke kracht om daar ook boven te komen.

We moeten zeggen dat GOUD het ideale antwoord lijkt te zijn op de huidige onzekerheid en alle alternatieve economische scenario’s. Elk nieuwsbericht, hoe tegenstrijdig ook met het voorgaande, lijkt een argument voor aankoop te zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$