Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 7871 tot 7875
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Competitieve valuta devaluaties ondersteunen de prijs van GOUD

Centrale banken voeren een onderlinge strijd in het devalueren van de prijs van hun valuta. Iedere centrale bank voert een politiek waarbij de waarde van hun valuta relatief lager moet worden dan die van andere valuta om op die manier de economie te stimuleren. Deze ontwikkeling is goed voor de prijs van GOUD als de ultieme harde valuta waar centrale banken steeds minder invloed op kunnen uitoefenen. De afgelopen week heeft de GOUDkoers voor het eerst de grens van $ 1.300,- doorbroken.

Bron: goldonomic
Geplaatst: dinsdag 28 september 2010

De krantenmythe van GOUD als zeepbel

Ongelooflijk dat sommige bankanalisten het aandurven om GOUD een zeepbel te noemen.

We begrijpen dat bepaalde financiële kranten dit soort sensationele ideeën afdrukken, maar ze zouden minstens een soort van redenering erbij kunnen plaatsen en zo uitleggen waarom GOUD dan wel een zeepbel zou zijn. Tijdens het lezen van hun artikel(s) wordt het duidelijk dat ze geen flauw benul hebben waar geld vandaan komt en wat de gevolgen zijn van het moderne monetaire beleid. Ze lijken ook niet te weten dat GOUD en Zilver sinds eeuwenlang het ultieme instrument zijn om koopkracht veilig te bewaren, en ze beledigen hun eigen intelligentie als ze ook maar durven dromen dit patroon te kunnen veranderen. Laat deze mensen beter jouw geld niet beheren...

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 28 september 2010

De crisis moet nog beginnen

Alles wat centrale banken, politici en de pratende hoofden op televisie ook zullen uitkramen en proberen, het zal falen. Net als tientallen andere fiat geldsystemen zullen de euro en dollar hard onderuit gaan. Zelfs de Zwitserse centrale bank is niet meer wat ze geweest is. Om werkloosheid te drukken en deflatie te voorkomen, zullen alle centrale banken in waanzin blijven printen, hetgeen de prijs van GOUD en zilver net zo lang zal opdrijven totdat een omslagpunt wordt bereikt en de vraag naar papiergeld instort. Welkom, hyperinflatie. Weimar leert ons dat hyperinflatie wordt voorafgegaan door deflatie. Daarna zal er een periode van onzekerheid en chaos zijn. Het zal allerminst gezellig worden. Overheden zullen proberen nieuwe valuta af te dwingen, maar in deze tijd van digitale vrijheid, zal de burgerlijke ongehoorzaamheid leiden tot vrije initiatieven. Prijzen zullen volatiel zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 september 2010

De GOUDstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door GOUD, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor GOUD ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van Lehman Brothers in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek GOUD.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

Bron: Beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 23 september 2010

Het is GOUD dat blinkt

De prijs van GOUD breekt bijna dagelijks een nieuw record. De stijging wordt onder meer gestuwd door aankopen van centrale banken en momentumtraders, maar het grote publiek is nog niet mee. We hebben nog een hele weg af te leggen.

GOUD blinkt, harder dan ooit tevoren! De prijs van het edelmetaal is op ramkoers en tekent de jongste weken bijna iedere dag een nieuwe recordkoers op. Op het moment van schrijven zien we wederom een nieuwe recordprijs op de koerstabellen staan: 1283,5 dollar/ounce. Het is een fantastische klim!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$