Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7876 tot 7880
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 december 2010

IMF rondt GOUDverkoop af

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de verkoop van een deel van zijn GOUDvoorraad afgerond. Dat maakte de organisatie dinsdagavond bekend.

Bron: IEX
Geplaatst: dinsdag 21 december 2010

Willem Middelkoop over 2011

Zoek bescherming
Als gevolg van de valuta- en kredietcrisis nadert het wereldkampioenschap Geldontwaarding de kwartfinale. Nu (bijna) alle ongedekte valuta verder gaan in hun race naar de bodem moeten vermogende beleggers of spaarders wel bescherming zoeken in grondstoffen en vooral GOUD en zilver.

Deze monetaire metalen (de enige!) zijn het enige geld dat niet kan worden bijgedrukt. Bovendien is er niet één land in staat de GOUD en zilvermarkt compleet naar haar hand te zetten. Ook olie kan weer snel in waarde gaan stijgen, doordat de vraag vanuit Azië snel toeneemt en olieschaarste weer mogelijk is in de loop van 2011. Tip voor 2011: let op uranium.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Werken de centrale banken volgens een fractioneel GOUD systeem?

Een van de minst bekende wereldwijde financiële instellingen is de Bank for International Settlements (BIS) gevestigd in Basel, Zwitserland. De BIS is opgericht in 1930 toen de GOUDstandaard nog van kracht was. De BIS wordt ook wel de bank der banken genoemd. Via de BIS konden centrale banken onderlinge GOUDtransacties laten lopen zonder dat er daadwerkelijk fysiek GOUD verplaatst hoefde te worden. Uit onderzoek van Alasdair Macleod blijkt nu dat de BIS waarschijnlijk ook voor de fysieke GOUDvoorraden werkt op basis van een fractioneel bank systeem. Dat wil zeggen dat er op papier meer GOUD is in de administratie van de BIS dan fysiek daadwerkelijk aanwezig is.

Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Belegger doet run op iShares Gold Trust

Eén belegger heeft maandag voor 383 miljoen dollar aan stukken gekocht in de iShares Gold Trust, een van de vier grootste fysieke GOUD ETFs in de wereld.

Het aantal uitstaande aandelen nam met 27 miljoen toe, hetgeen ongeveer 7,6 procent is van 383,5 miljoen stukken. Het is de grootste stijging in één dag sinds vier jaar.

Het is niet bekend wie de belegger is. Een woordvoerder van iShares wil geen commentaar geven op de transactie.

De koers van fysieke GOUD ETFs is dit jaar gestegen met 17 procent. Soros Fund Management verhoogde in het derde kwartaal zijn belang in het iShares Gold Trust Fund en verkleinde tegelijkertijd zijn belang in het SPDR Gold Trust Fund, het grootste fysieke GOUDfonds ter wereld.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 19 december 2010

Zieke Euro, doodzieke dollar?

Ze roepen het overal: stap in GOUD en zilver.

Dat de Euro met kunst en vliegwerk in stand moet worden gehouden weten we hier wel. Ook dat de oorzaken vooral liggen in het veel te ruime overheids beleid en de veel te grote overheidstekorten. Dus zakte de Euro tov de dollar, maar staat de dollar er wel zoveel beter voor?

[...]

Kom ik toch weer op GOUD en grondstoffen of de producenten daarvan, als een van de weinige oplossingen ter bescherming (en zelfs vermeerdering) van uw vermogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$