Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7881 tot 7885
Bron: Forex Info
Geplaatst: vrijdag 7 januari 2011

GOUDprijs daalt voor vijfde dag op rij

Beleggers ervaren momenteel een "nieuwjaars / goede voornemens" -hypnose

De GOUDprijs is de afgelopen dagen flink gedaald, net als andere edelmetalen. Op oudjaarsdag noteerde de prijs van GOUD nog boven de $1.420 per ounce, maar vanochtend was de prijs in Hong Kong $1.362,90 per ounce. Alleen al deze week daalde de GOUDkoers met 3,8%.

De verklaring voor de snelle daling van de GOUDprijs is het momentum dat de Amerikaanse economie lijkt op te bouwen. Onder veel investeerders heerst de gedachte dat het ergste voorbij is, en dat maakt de veilige haven status van GOUD minder belangrijk.

Bron: Ronnie Alt
Geplaatst: donderdag 6 januari 2011

Wat voor financieel vuurwerk staat ons nog te wachten

Zilverpaul, je bent niet de enige die achterdochtig is.

[...]

En dan, tot veler verrassing, en zeker ook voor mij, de uitwerking van de BTW verhoging voor de kunsten. Het vergt enige cerebrale lenigheid om de relatie met zilveren muntjes te leggen, maar blijkbaar is het een kunst om in zilver te beleggen. Sterker nog, het is blijkbaar een veel grotere kunst om in zilveren muntjes te beleggen dan in GOUDen muntjes, waar daar wordt helemaal geen BTW over geheven! Het is dat ik van nature niet achterdochtig ben, anders zou ik toch gaan denken dat een en ander misschien iets te maken heeft met een dreigend tekort aan fysiek zilver.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: donderdag 6 januari 2011

Ongekende belastingverhoging op zilver

Alleen GOUD is nu nog BTW-vrij, maar voor hoelang?

Zilver baren werden al belast met 19% BTW, maar de zuinige spaarder die de waarde van zijn vermogen wilde beschermen kon dit probleem omzeilen door zilveren munten aan te schaffen. Voor zilveren munten gold een BTW tarief van ‘slechts’ 6% en je kon ook 1 kilogram munten aanschaffen. Aangezien de meeste van deze munten vooral worden geïmporteerd vanuit de VS en Canada werden deze munten tot eind 2010 onder de “margeregeling” verkocht. Een klein voordeel voor de particulier omdat bij eventuele terugverkoop geen BTW-nadeel bestaat.

Bron: Cassandra Club
Geplaatst: woensdag 5 januari 2011

Inflatie: worden we voor de gek gehouden?

Lies, Damn Lies and Statistics. Door middel van scheef gepresenteerde statestieken worden we dagelijks door de media in de maling genomen.

Volgens het CBS was de inflatie in het afgelopen jaar niet zo hoog: 1,6% van november 2009 tot november 2010. Maar als je naar de prijstijgingen op de wereldmarkt kijkt zie je een ander beeld

Prijzen voor voedsel, energie en metalen op de wereldmarkt zijn sterk gestegen. Wij als consumenten zullen weinig merken van een stijgende prijs voor palladium, GOUD en zilver. Maar als voedsel en energie zoveel duurder geworden zijn, dan moet het inflatiecijfer toch veel hoger uitvallen.

Misschien zijn er andere dingen goedkoper geworden: bontjassen, diamanten, iPhones, 3D-televisies, laptops en huizen. En die prijsdalingen zorgen ervoor dat het inflatiecijfer een stuk lager uitvalt… tenminste voor de mensen die laptops, iPhones, huizen en auto’s kopen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 5 januari 2011

WK Geldontwaarding: Fiat Geld & Valuta

Met een monetaire geschiedenis van zo'n 5.000 jaar lijkt de vrije markt de status van een wereldwijde en harde valuta opnieuw toe te bedelen aan GOUD en zilver.

Een mooi overzicht met de tussenstanden van het WK-geldontwaarding kwam gisteren op goldsilver.com voorbij. In de tabel onderaan, zijn de prijzen van een troy ounce GOUD en zilver op 1 jan 2010 en 2011 in nationale valutas weergegeven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$