Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7886 tot 7890
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 november 2010

Aziaten torpederen de zilvermanipulators

Een contactpersoon van King World News uit de fysieke GOUD en zilvermarkt in Londen heeft ons bevestigd dat er een “enorme aankoopgolf uit Azië op komst is die de eigenaars van de zilvershortcontracten gaan dwingen hun contracten na te leven en fysiek zilver op te leveren. Alle tijdelijke correcties van de zilverprijs zullen agressief gekocht worden, deze spelers willen boter bij de vis en zullen de levering van het fysiek zilver eisen.” De bron – die anoniem wenst te blijven – volgt daarmee Eric Sprott dat deze ’squeeze’ in de zilvermarkt de prijs van het witte edelmetaal wel eens naar $ 50 zou kunnen duwen in een amper paar weken tijd.

En hoewel de belegger zich op korte termijn aan flinke fluctuaties aan de prijs van zilver kan verwachten, blijft het belangrijk vandaag te onthouden dat grote spelers in Azië bloed hebben geroken. Er valt niet aan te twijfelen dat de intentie van de Aziaten om de zilvershorts fijn te knijpen haar effect niet zal missen.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 1 november 2010

Willem Middelkoop: manipulatie zilverprijs officieel

In 2002 beschreef ik in maar liefst drie columns hoe de prijzen van GOUD en zilver worden gemanipuleerd. Door dit besef heb ik de afgelopen jaren mijn professionele leven compleet overhoop gegooid.

Ik wilde zo goed mogelijk profiteren van het feit dat deze manipulatie vroeger of later aan de oppervlakte zou komen, waarna GOUD en zilver, al ballonnen onder water, hun normale waardering zouden krijgen. Daarom startte ik zowel een beleggingsfonds als een webshop gericht op edelmetalen.

Inmiddels kan ik constateren dat we midden in deze herstelbeweging zitten. Zo stegen GOUD en zilver dit jaar respectievelijk 21 en 38%. Maar meest opvallend is de tweede bevestiging dit jaar dat vooral de zilvermarkt al jaren zwaar gemanipuleerd wordt.

Bron: Telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 31 oktober 2010

GOUDzoekers: DĂ© top is nog ver weg

Door een groeiende media aandacht zal het enthousiasme over het beleggen in GOUD alleen maar verder toenemen. Gedreven door een pure hebzucht verliezen beleggers op een gegeven moment het risico uit het oog en bereikt de GOUDprijs haar top. Op het moment dat uw huisbank vervolgens een GOUDfonds gaat adviseren, of wanneer de GOUDprijs dagelijks in het 10-uur Journaal wordt genoemd (zoals met de Nasdaq in 1999 het geval was!) weet u dat de gekte een kookpunt heeft bereikt.

Wanneer dat moment wordt bereikt en welke prijs er dan voor een troy ounce wordt betaald, is het betere giswerk. Maar wie naar bovenstaande grafiek kijkt, zal zich realiseren dat we nog enkele duizenden dollars te gaan kunnen hebben… Riemen vast dus!

Bron: Cash.be
Geplaatst: zaterdag 30 oktober 2010

China kan posities in GOUD verder uitbreiden

Gaat China op grote schaal GOUD kopen en zo de GOUDprijs verder ondersteunen. De krant International Business Daily meldde vanmorgen dat China nieuwe aankopen van GOUD overweegt.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Bron: IEX Profs.nl
Geplaatst: donderdag 28 oktober 2010

Zilver is het nieuwe GOUD

De echte edelmetaalbeleggers hadden het al een tijdje in de smiezen natuurlijk. Hoewel de afgelopen maanden alle aandacht uitging naar de rally in GOUD, steeg zilver heel geruisloos een stuk harder. Logisch want gezien de historische prijsverhouding tussen GOUD en zilver moet die laatste nog een flinke inhaalslag maken. Steeds meer beleggers beginnen dat te ontdekken, want de vraag naar zilverbeleggingen is de afgelopen weken stormachtig toegenomen, stelt Citywire.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$