Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7891 tot 7895
Bron: Kitco.com
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Zilver slaat op hol

Bericht van GOUDPortal.nl:

GOUD, maar met name zilver lijken op hol te slaan. Gaat de manie nu aanslaan? Begint de sneeuwbal te rollen? Het lijkt erop van wel. De dollarindex blijft opnieuw dalen en het lijkt erop dat de Euro nog verder wordt opgepompt nu China te kennen heeft gegeven de EU middels Griekenland te gaan ondersteunen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Is er sprake van een GOUD bubble?

In de reguliere financiële media wordt regelmatig gerapporteerd dat de GOUDprijs opnieuw een record heeft gebroken en dat dit simpele feit dat de prijs almaar stijgt een duidelijk bewijs is dat GOUD zich in een ‘bubble’ fase bevindt en dat het onverstandig zou zijn om nu GOUD te kopen. Hieronder zullen wij aantonen dat deze redenering fout is en dat GOUD zich in het geheel niet in een ‘bubble’ bevindt en dat GOUD nog steeds relatief goedkoop is.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 oktober 2010

Amerika is praktisch de eigendom van China

De Amerikaanse suprematie als ‘s werelds belangrijkste economie zal sneller eindigen dan velen denken. Daarom is GOUD een betere investering dan de dollar, ondanks dat GOUD al maandenlang het ene record na het andere breekt.  Dat zei Tom Winnifrith, CEO van financiëledienstenbedrijf Rivington Street Holdings, op de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 2 oktober 2010

China klaar voor de GOUDmarkt

Berlijn – Het World Gold Council heeft aangegeven dat het verder vereenvoudigen van de import van GOUD naar China er voor zal zorgen dat de invloed van het land op de wereldwijde handel in edelmetaal behoorlijk zal toenemen. Chinese investeerders maken gretig gebruik van deze extra mogelijkheden.

Waar de vraag naar GOUD in andere landen als India achterblijft vanwege de hoge GOUDprijs, zal de Chinese vraag naar GOUD ook dit jaar weer toenemen, aldus WCG’s Far East managing director Albert Cheng.

Er wordt verwacht dat het verschil tussen het Chinese vraag en aanbod, dat vorig jaar volgens de gegevens van de WGC 144 ton bedroeg, hierdoor nog verder zal toenemen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Is GOUD een vluchthaven?

We hebben te maken met een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog.

Geldoorlog
Deze week zette Brazilië de wereld op scherp door op het risico te wijzen van een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog Dat we aan het begin van zo’n oorlog staan en er mogelijk al midden in zitten -uiteraard zonder dat te weten- krijgt steeds duidelijker vormen nu vooral Japan ongegeneerd bezig is met het interveniëren in de wereldwijde geldmarkt ten gunste van de eigen valuta. De yen moet koste wat het kost goedkoper worden. Want de exportmachine van het land moet snel en voor het te laat is op gang worden gebracht. Anders komt er echt een moment waarop de altijd zo gezagsgetrouwe Japanse bevolking het niet langer pikt en in opstand komt. Dat dit niet zal lukken is voor iedereen –behalve de politiek- duidelijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$