Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 7896 tot 7900
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 13 december 2010

Op naar 2011

Fysiek GOUD en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.

[...]

Toch hebben de FED en de grote banken hier een klein probleempje mee: De vraag naar fysiek GOUD en zilver is vanuit Azië al een tijd zo groot, dat elke gefabriceerde dip in de GOUD- en zilverprijs in het Oosten aangegrepen wordt om extra fysiek in te gaan kopen. En daar zit hem nou net de kneep voor de Westerse banken, want fysiek GOUD en zilver is dat waar men een tekort aan heeft.

Vanwege die Oosterse druk zijn de koersbewegingen naar beneden weliswaar steil, maar ook kort. Te verwachten valt dan ook, dat binnen zeer korte termijn de oude recordhoogtes voor GOUD en zilver verbroken zullen gaan worden.

Bron: Beursbrief.be
Geplaatst: zondag 12 december 2010

China wordt steeds belangrijkere factor bij bepalen GOUDprijs

China zal GOUD bijkopen om yuan als wereldmunt te ondersteunen

China beschikt voorlopig over voldoende GOUD om de yuan als wereldmunt te ondersteunen, zo stelt Adrian Ash. Ash is bij BullionVault head of research, hij is van mening dat het land zich niet zomaar de wet zal laten opleggen door de Verenigde Staten. De stijging van de GOUDprijs gisteren tot een nieuw recordslotniveau is volgens Ash onder andere te danken aan Chinese aankopen.

Washington gaat China ongetwijfeld bestempelen als een manipulator van de valutamarkten, maar daar ligt Beijing ongetwijfeld niet wakker van. De Chinezen geloven namelijk in de kracht van de eigen munt.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: zondag 12 december 2010

GOUD is geld

Ook deze week kreeg ik weer een artikel onder onder waarin vermeldt stond dat GOUD waardeloos was. Het was één klaagzang over hoe erg GOUD wel niet was. Heel klein stond er een klein woordje boven het artikel… Dat ene woordje was advertentie.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 11 december 2010

John Williams voorspelt hyperinflatie

John Williams vertelt hoe de situatie verschilt van de inflatoire jaren 70, en hoe een plan Volcker vandaag de dag onmogelijk is om zo nog de dollar te redden (ons dossier GOUD en de euro gaat hier grondig op in).

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 10 december 2010

Einde JP Morgan en zilver manipulatie?

Het is inmiddels algemeen bekend dat JP Morgan een extreem grote shortpositie heeft in zilver. Sommige kenners beschuldigen J.P Morgan zelfs ervan dat ze zich gedragen als een vertegenwoordiger van de FED. Elke stijging in de prijs van GOUD en/of zilver ondermijnt het vertrouwen in de dollar, waar een lage GOUDprijs helpt het vertrouwen in de dollar en andere valuta hoog te houden.

Door het verkopen van grote hoeveelheden waardepapieren in de future markt is het JP Morgan gelukt om de prijs van edelmetaal te onderdrukken. We kunnen er vrijwel zeker van uitgaan dat deze shortposities van  JP Morgan niet gedekt worden door enig fysiek zilver. Sterker nog, in een artikel van Max Keiser op 2 december 2010 wordt beschreven hoe de shortpositie van JP Morgan 3,3 miljard ounce in zilver bedraagt. Deze short positie is groter dan de aanwezigheid van fysiek zilver in de hele wereld. (!)

[...]

Een ander feit dat laat zien dat JP Morgan haar shortpositie in zilver op lange termijn niet meer kan handhaven is dat JP Morgan voor $1,5 miljard koper heeft gekocht om zichzelf in te dekken tegen mogelijk verliezen. Volgens ‘The Telegraph’ heeft JP Morgan tussen de 50 en 80 procent van de 350.000 ton die aanwezig is bij de London Metal Exchange aangekocht.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$