Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 7896 tot 7900
Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 17 oktober 2010

De Goldrush Komt Eraan

De GOUDmarkt zit momenteel in wat men noemt de ‘tweede fase’, waarbij institutionele investeerders en vermogende mensen grote hoeveelheden GOUD opkopen. Na fase twee komt fase drie. Dat is de manische fase, waar iederéén zijn handen wil leggen op een stukje van het gele metaal. De brandstof voor de prijsexplosie in fase drie wordt de angst voor inflatie. Die angst begint stil aan de wereld binnen te sijpelen.

Mensen voelen de inflatie in hun dagelijkse uitgaven: de voedselprijzen stijgen, de olieprijs stijgt opnieuw, de koffieprijs, koperprijs, suikerprijs,… .

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: zondag 17 oktober 2010

Niet alles GOUD wat er blinkt

GOUD bleef gisteren stijgen en nadert 1400 dollar per ounce

En tot dusver geen enkel teken van een daling. Als GOUD soms op een dag 10 dollar verliest, dan wint het de volgende dag 30 dollar. Als we kijken naar het rendement van GOUD, dan zien we dat het van alle liquide beleggingen over de laatste tien jaar en de laatste maanden uiteindelijk de best presterende was.

Even ter herinnering: GOUD was begin 1999 280 dollar waard en ging in 2008 door de onneembaar geachte grens van 1000 dollar. En ik wijs u er ook nog even op dat GOUD een belegging is zonder rente, zonder dividend en zonder inkomsten. Men gokt slechts op de waarde ervan. Een gokspel waarin men nu altijd wint, of bijna altijd.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 15 oktober 2010

Wie cash geld houdt wordt bestraft

Wie cash geld bezit wordt daarvoor gestraft. Spaarboekjes in ons land brengen rentes tussen de 1 en 2% op; de inflatie, gemeten aan de hand van het nationaal indexcijfer van de consumptieprijzen, zou in 2010 uitkomen op 2,1%. Niet eens een zero sum game, dus. Maar ook andere landen kampen met hetzelfde probleem, berekende Chetan Ahya, een analist bij de bank Morgan Stanley. Dat verklaart volgens hem de huidige rush op GOUD, aandelen en vastgoed, zowat overal ter wereld.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 15 oktober 2010

Fauxclosure gate en ING

Terwijl in Nederland krakers en rechters bakkeleien over huisontruimingen, voltrekt zich in Amerika een waar rampscenario voor bezitters van hypothecaire leningen. De vraag die in mij opkomt, wat is de impact voor ING en de door de staat gegarandeerde, ‘GOUDgerande’ Alt-A hypotheken?

Al weken wordt op Zerohedge geschreven over de problemen die Amerikaanse banken hebben om mensen met een betalingsachterstand het huis uit te zetten. In Nederland beginnen de trage media het nieuws ook over te nemen. Als gevolg van een slordige houding van de hypotheekverstrekkers, die ten tijde van uitgifte zoveel mogelijk mensen een zo hoog mogelijke hypotheek wilden aansmeren, is het nu onduidelijk of zij wel het recht hebben wanbetalers uit huis te zetten.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 13 oktober 2010

Mohamed El-Erian maakt zich zorgen om de wisselkoersoorlog

Mohamed El-Erian van PIMCO denkt dat QE 2.0 geen effect zal hebben op de economie en vreest de huidige wisselkoersoorlog: “Als we de dollar blijven misbruiken, zal de wereld spoedig opzoek gaan naar een andere reservemunt!”

Zou Mohamed inmiddels ook GOUD en zilver hebben aangeschaft?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$