Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 791 tot 795
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje dat nog lang niet voorbij is

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje. En er zit meer in de kluis, zo verwachten analisten.

De rente blijft langer laag dan gedacht, beleggers zijn onzeker, donkere wolken pakken zich samen boven het cijferseizoen dat deze week is begonnen en vanuit Aziƫ is veel vraag naar het edelmetaal. De goldrush onder beleggers kan aanhouden, schrijft beurssite Marketwatch.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen

De zilverprijs is de afgelopen drie dagen met 6,5% gestegen tot €461 per kilogram. Dat is het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Ook doet zilver het opeens veel beter dan GOUD, want de GOUDprijs steeg in dezelfde periode met slechts 1,6% naar €1.105 per troy ounce. Sinds het begin van dit jaar maakte GOUD een indrukwekkende rally van ongeveer 20%, maar bleef de zilverprijs achter.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China lanceert GOUDprijs fixing in yuan

China lanceert op 19 april haar eigen GOUDprijs fixing in Chinese yuan, die twee keer per dag op de Shanghai Gold Exchange (SGE) wordt vastgesteld. Dat betekent dat GOUDhandelaren, juweliers en GOUDmijnen en China niet langer afhankelijk zijn van de fixing in Londen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Het is nu of nooit, dit is de bevestiging. GOUD en zilver breken uit!

Knoop het goed in je oren, het is nu of nooit. Edelmetalen GOUD en zilver kenden een furieuze start van het jaar. Na 9 weken van forse prijsstijgingen consolideerden beide edelmetalen. Gisteren kwam er een einde aan de consolidatie en zilver bevestigde de nieuwe uitbraak, zoals het hoort.

Begin dit jaar was het vooral de GOUDprijs die het voortouw nam in de nieuwe stierenmarkt in edelmetalen. Dit verontruste veel beleggers een beetje aangezien zilver traditioneel sterker stijgt dan de GOUDprijs tijdens een nieuwe opwaartse beweging. Maar daar is nu een einde aan gekomen, zilver neemt resoluut het voortouw en bevestigt hiermee de definitieve trendbreuk.

Tot begin maart kende de GOUDprijs een dubbel zo sterke prijsstijging als zilver. Zilver stond 7,6% hoger en GOUD 17,9%. Maar de afgelopen maand heeft de zilverprijs dit gat bijna volledig dichtgereden waarbij de GOUDprijs nu een kleine 20% winst boekt in 2016 en zilver dichterbij sluipt met een winst van meer dan 15%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

GOUD ETFs profiteren van toestroom Chinese beleggers

Chinese beleggers die hun vertrouwen in de aandelenmarkt verloren hebben en die zich niet durven te wagen aan de vastgoedmarkt zien GOUD kopen als een interessant alternatief, zo bericht Reuters. De stijging van de GOUDprijs begin dit jaar ging ook in China gepaard met een toegenomen vraag naar GOUDbaren, GOUDen munten en ETF’s die het edelmetaal als onderpand aanhouden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$