Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7901 tot 7905
Bron: Wijs.nl
Geplaatst: dinsdag 16 november 2010

Zilver, voer voor speculanten

Al maanden stijgt de GOUDprijs. De zilverprijs liep de afgelopen periode echter nog veel meer op, vanaf rond de $ 11,- per ounce begin 2009 naar recent $ 29,33. Er is al lang een duidelijke prijsverhouding tussen GOUD en zilver. Om die verhouding ‘recht te doen’ zou de zilverprijs nog een stuk verder moeten oplopen. Analisten wijzen erop dat er momenteel sprake is van een toenemende vraag naar zilverbeleggingen. Zo steeg in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen vijf weken het aantal klanten dat een zilverrekening houdt bij BullionVault met 23%.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Import van GOUD in India met 65 procent gestegen

De import van GOUD is in oktober met 65% gestegen, zo werd vanmorgen bekendgemaakt. Het bericht stond te lezen in de Financial Express, dat zich baseerde op cijfers van de Bombay Bullion Association.

In totaal importeerde India vorige maand 43 ton GOUD, waar dat twaalf maanden geleden maar 26 ton was. Oktober is een belangrijke maand voor de import van GOUD in India, met de Diwali-feesten op komst.

[...]

De vrees voor inflatie kan de GOUDprijs doen blijven stijgen, maar op korte termijn lijkt het stijgingspotentieel beperkt vanwege de vrees voor een stijging van de Chinese basisrente.

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: maandag 15 november 2010

Zijn centrale bankiers het spoor totaal bijster...

In het programma meet the press op NBC vertelde Alan Greenspan dat het enorme tekort van de VS van maarliefst 1,3 biljoen dollar van dit jaar een schok te weeg kan brengen op de obligatiemarkten. De snel oplopende langlopende rente zou de economie in een dubbele dip kunnen brengen. Het feit dat zelfs Alan Greenspan dit soort uitspraken doet laat goed zien dat de monetaire autoriteiten zich echt ernstige zorgen beginnen te maken over de effecten van het gekozen beleid van de afgelopen jaren en over de huidige stand van de economie. Als we dit optellen bij het nieuws dat we vorige week binnenkregen over de voorzitter van de Wereldbank (de mogelijkheid van herinvoering van de GOUDstandaard), dan moeten we ons al helemaal zorgen maken.

Bron: Goudmarkt.nl
Geplaatst: zondag 14 november 2010

Turbulente week voor GOUD en zilver

GOUD en zilver zijn de eerste week van november 2010 turbulent begonnen. In de eerste helft van de week werden nieuwe records neergezet waarbij GOUD voor het eerst steeg boven de $ 1400,- per troy ounce en zilver steeg tot boven de $29,- per troy ounce.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 12 november 2010

Ongekende spanning op de GOUD- en zilvermarkt

Inside information... Must read!

Het had er de afgelopen dagen alle schijn van dat de drie dwaze dagen voor edelmetalen waren uitgebroken. Met zoveel papierenaanbod in de edelmetaalmarkten en een beperkt aanbod van fysiek zilver en GOUD, is het niet onlogisch dat de volatiliteit toeneemt. De belangen van hele grote spelers staan op het spel. De afgelopen dagen zijn slechts illustratief.

Met sterke fundamenten zijn de vooruitzichten op de lange termijn erg gunstig voor de edelmetalen, maar vanwaar dan die plotselinge daling gisteren?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$