Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7901 tot 7905
Bron: Forex Info
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

GOUDprijs onder $1400 na bereiken record hoogte

Nadat de prijs van GOUD gisteren een record hoogte van boven de $1.430 per ounce bereikte zakte de prijs snel in, tot onder de $1.400. Als directe oorzaak noemen analisten winstnemingen van investeerders door de opnieuw aantrekkende dollar.

Een deel van de winstneming kan ook worden verklaard door een psychologisch effect dat voortkomt uit het verlangen om winst te nemen tegen het einde van het jaar, aldus analisten.

 

Bron: HBnews.nl
Geplaatst: woensdag 8 december 2010

Waarom GOUD door kan stijgen

De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.

Veel mensen beginnen te denken dat GOUD een bubbel is en hoewel het altijd goed is om wantrouwend tegenover flink stijgende assets te staan denk ik toch dat GOUD geen bubbel hoeft te zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Update GOUD/Zilver Ratio: steun op 50 breekt!

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zoals u op bovenstaande grafiek ziet, (klik lees verder) heeft de ratio definitief de steun op 50 neerwaarts doorbroken. Momenteel zit de GOUD/Zilver ratio in een stroomversnelling naar beneden, waarbij de eerste halte mogelijk op 40 ligt.

Welke prijzen mogen dan verwachten? We denken dat GOUD nog wel verder kan doorstijgen tot 1500 à 1600 dollar/ounce gezien het huidige momentum.

Dit betekent dat, indien we rekening houden met een GOUD/Zilver ratio van 40, we een mogelijk koersdoel voor zilver bekomen van 37,5 à 40 USD/ounce!

Of met andere woorden: de huidige rit zit er nog steeds niet op volgens de statistieken. Dit wordt tevens bevestigd door het (nog steeds) uitblijven van de door ons aangekaarte ‘blow off’ top.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs op hoogste niveau in 30 jaar door China

De gestegen vraag uit China heeft de prijs van zilver naar het hoogste punt in 30 jaar gestuwd.

Zwakkere euro en dollar
De prijs van zilver is gestegen tot boven de $30 per troy ounce. Zowel de euro als de dollar waren uit de gunst van beleggers als gevolg van de zorgen over de Europese schuldencrisis en opmerkingen van Fed-topman Bernanke dat het programma van monetaire verruiming kan worden uitgebreid. Zilver en GOUD zijn gevraagd omdat beleggers een bescherming zoeken tegen dalende valutakoersen.

Zilver al 76% gestegen
Zilver heeft het dit jaar beter gedaan dan de GOUDprijs. Beleggers verwachten een grotere rendementen voor het goedkopere alternatief. Tegelijkertijd is de industriƫle vraag, goed voor 80% van de totale vraag, sterk hersteld. Sinds januari is de prijs van zilver met 76% gestegen. GOUD werd 29% duurder.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs door de $30,- per ounce

De prijs voor een ounce zilver staat voor het eerst sinds 1980 boven de $30,- per ounce. Eerder schreef ik al over de exploderende zilverprijs. Er kwam echter een correctie, geleid door de zwakke dollar, maar daarna vervolgde zilver de weg naar het noorden. Het GOUD van de armen steeg maandag 6 december tot een record van $30,24. Ook de GOUDprijs steeg even kort tot boven de $1420,- per ounce. Voor GOUD is het nog net geen record, want op 9 november zette de GOUDkoers een top neer van $1424,60. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat er wederom een hogere zilver- GOUDprijs op de borden staat. De handel van GOUD en zilver is explosief gestegen en dat is terug te zien in de prijs van de edelmetalen. De all time high van zilver stamt nog steeds uit de tijd van de gebroeders Hunt. De zilverprijs steeg toentertijd door de verzameldrift van de familie Hunt tot rond de $50,- per ounce. JP Morgan, de Amerikaanse bank met de grootste zilver short positie ter wereld, is momenteel trouwens zijn verliezen aan het goedmaken door de halve kopermarkt op te kopen, zo blijkt aan een artikel van The Telegraph.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$