Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7911 tot 7915
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 november 2010

Staat GLD op ‘t punt om 200 ton GOUD te kopen?

[...]

Onder grote kopers verstaan we overheden, banken, institutionele beleggers, … maar ook ETF’s. Zerohedge merkte op dat de SPDR Gold Trust ETF, de grootste GOUD ETF ter wereld, wellicht aan de vooravond staat om een gigantische aankoop van fysiek GOUD door te voeren.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: dinsdag 9 november 2010

Vrees zeepbel grondstoffen door nieuwe indexfondsen

Britse beurshandelaren vrezen dat een nieuw type beleggingsfonds in grondstoffen de markt voor onder meer koper kan verstoren.

Zogenoemde indexfondsen of trackers voor grondstoffen met fysieke voorraden als onderpand, bestaan al voor GOUD, en hebben veel succes op de beurs. Banken als JP Morgan, Goldman Sachs en Deutsche Bank hebben plannen om dit succes te kopiëren door vergelijkbare fondsen voor koper en andere metalen te lanceren, zo meldt de Britse krant The Daily Telegraph maandag 8 november.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 9 november 2010

Fysiek zilver kopen in trek: Silver Eagle munten breken wederom record

De vraag naar fysiek zilver in de vorm van zilveren munten blijft wereldwijd toenemen. De United States Mint uit Amerika, het munthuis waar de populaire en wereldwijd bekende Silver Eagle munt wordt geslagen, heeft in het jaar 2010 inmiddels al meer Silver Eagle munten verkocht dan in welk jaar dan ook. De Silver Eagle zilveren munten zijn geïntroduceerd in 1986 en tot en met 2007 werden er jaarlijks 5 a 10 miljoen munten geslagen. De jaren 2008 en 2009 waren beiden recordjaren doordat in deze jaren door  het uitbreken van de kredietcrisis meer beleggers vluchten naar relatief veilige beleggingen als zilver en GOUD.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 8 november 2010

Topman Wereldbank wil GOUD als wisselanker

Robert Zoellick, de voorzitter van de Wereldbank, vindt dat de grote wereldeconomieën moeten overwegen of ze niet beter weer een - weliswaar aangepaste - GOUDstandaard invoeren om de wisselkoersschommelingen te kanaliseren. Hij is van oordeel dat er een opvolger moet komen voor het systeem van vlottende wisselkoersen dat standhoudt sinds het einde van het Bretton Woods-systeem van vaste wisselkoersen in 1971.

Bron: Complotje.nl
Geplaatst: maandag 8 november 2010

Wereldbank wil GOUDstandaard weer invoeren

Leidende economiën in de wereld moeten overwegen een soort GOUDstandaard weer in te voeren, dit om valuabewegingen in goede banen te leiden.

Bretton Woods
Dat zegt president Robert Zoellick van de Wereldbank in de Financial Times. Volgens hem is een opvolger nodig voor wat hij het Bretton Woods II systeem noemt. Dit is de huidige situatie van schommelende wisselkoersen. Dit was de opvolger van het Bretton Woods systeem uit 1944, waarin sprake was van vaste wisselkoersen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$