Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7911 tot 7915
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 28 november 2010

GOUDprijs in euro’s op recordniveau door daling koers euro

De prijs van GOUD in euro’s is in de derde week van november 2011 opnieuw gestegen tot recordniveaus. Op 27 november 2010 sloot de GOUDkoers op € 1.030,84 en stijging van 4,19% in 1 week. In dollars sloot de GOUDkoers op $ 1.364,- slechts 0,75% hoger ten opzichte van een week geleden. De belangrijkste oorzaak van de stijging van de GOUDprijs wordt veroorzaakt door de sterke daling van de euro/dollar koers tot 1,32. De nieuwe financiële crisis in Ierland, Portugal en Spanje in de eurozone heeft nieuwe onzekerheid veroorzaakt.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Nieuw: 1 troy ounce puur GOUD GATA munten

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om exclusieve GATA jubileummunten te bestellen bij The Silver Mountain. De Gold Anti Trust Action Committee (GATA) is een organisatie uit Amerika die zich sterk maakt tegen de manipulatie en onderdrukking van de GOUDprijs. Deze organisatie is opgericht in 1999 en bestond in 2009 dus 10 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een GOUDen munt geslagen in 1 troy ounce puur GOUD. De eerste oplage is gelimiteerde tot slechts 500 stuks.
Bron: IEX.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Middelkoop: Inhaalslag zilver

GOUD- en zilverprijzen stegen de afgelopen jaren naar steeds hogere records. En mijn verwachting voor de GOUD- en zilverprijzen blijven onverminderd positief, de 2000-dollargrens per troy ounce GOUD zal binnen twee jaar bereikt worden, omdat marktfundamenten simpelweg te gunstig zijn.

De jaarlijkse vraag naar GOUD bedraagt ruim 4000 ton terwijl de jaarlijkse GOUDmijnproductie uitkomt op 2300 ton. Vooral in Azië wordt door centrale banken grootschalig ingekocht. Daarnaast wordt de verkoop van Westerse centrale-bankGOUDreserves steeds minder.

Zo zal het Internationaal Monetair Fonds begin volgend jaar door al de GOUDreserves heen zijn. Wanneer je alle centrale banken bij elkaar neemt dan zijn zij als groep netto kopers geworden.

Maar centrale bankiers zijn zeker niet de enige GOUDkopers. In navolging van superbeleggers zoals George Soros, John Paulson, en Jim Rogers, beginnen steeds meer beleggers door te krijgen dat rendement te behalen valt door hun beleggingsportefeuille te spreiden en in edelmetalen te stappen.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op GOUD-Portal buiten de GOUD-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn exporteurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese exporteurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze export altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 25 november 2010

Onzekerheden kunnen GOUDprijs opnieuw hoger duwen

Vanmorgen steeg de GOUDprijs in Seoul door richting 1382,50 dollar per troy ounce, alvorens weer terug te vallen richting 1375 dollar. Ook zilver, platina, palladium enzovoort werden duurder.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de GOUDprijs opnieuw hoger duwen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$