Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7911 tot 7915
Bron: Fondsиieuws
Geplaatst: maandag 20 december 2010

Belegger doet run op iShares Gold Trust

Eén belegger heeft maandag voor 383 miljoen dollar aan stukken gekocht in de iShares Gold Trust, een van de vier grootste fysieke GOUD ETFs in de wereld.

Het aantal uitstaande aandelen nam met 27 miljoen toe, hetgeen ongeveer 7,6 procent is van 383,5 miljoen stukken. Het is de grootste stijging in één dag sinds vier jaar.

Het is niet bekend wie de belegger is. Een woordvoerder van iShares wil geen commentaar geven op de transactie.

De koers van fysieke GOUD ETFs is dit jaar gestegen met 17 procent. Soros Fund Management verhoogde in het derde kwartaal zijn belang in het iShares Gold Trust Fund en verkleinde tegelijkertijd zijn belang in het SPDR Gold Trust Fund, het grootste fysieke GOUDfonds ter wereld.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: zondag 19 december 2010

Zieke Euro, doodzieke dollar?

Ze roepen het overal: stap in GOUD en zilver.

Dat de Euro met kunst en vliegwerk in stand moet worden gehouden weten we hier wel. Ook dat de oorzaken vooral liggen in het veel te ruime overheids beleid en de veel te grote overheidstekorten. Dus zakte de Euro tov de dollar, maar staat de dollar er wel zoveel beter voor?

[...]

Kom ik toch weer op GOUD en grondstoffen of de producenten daarvan, als een van de weinige oplossingen ter bescherming (en zelfs vermeerdering) van uw vermogen.

Bron: Beleggers Belangen
Geplaatst: zondag 19 december 2010

Drijfveren van edelmetalen

GOUD bereikte met $1430 vorige week weer een nieuwe hoogste koers ooit; zilver noteerde met $31 op de hoogste stand sinds dertig jaar. De drijfveren deden weer hun werk.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: vrijdag 17 december 2010

Willem Middelkoop: Kopercomplot

De Financial Times bracht dinsdag het nieuws dat JP Morgan zijn zilverpositie in alle stilte aan het verkleinen is. De bron van de FT die “bekend is met de situatie”, vertelde dat JP Morgan vanwege de controverse over hun rol in de zilvertermijnmarkt hun positie substantieel aan het verkleinen is.

[...]

De Telegraph berichtte laatst dat JP Morgan de tot dan toe onbekende partij was die tussen de 50-80% van de kopervoorraad op de Londense termijnmarkt had opgekocht. Reuters vroeg JP Morgan over hun positie in koper.

Zij vroegen of het klopte dat zij 90% van de voorraad van koper op de Londense termijnmarkt hebben opgekocht. JP Morgan liet weten dat dit niet klopt, maar weigerde elk commentaar hoe groot deze positie wel is.

Daar waar JP Morgan met hun posities op de termijnmarkt voor zilver lange tijd speculeerde op lagere prijzen, speculeert het op de kopermarkt op hogere prijzen.

[...]

Met de toenemende vraag naar zilver, met name door de instroom van beleggers, probeert JP Morgan nu de financiële schade te beperken. De vooruitzichten voor zilver blijven onverminderd positief en worden zelfs verbeterd door het nieuws dat JP Morgan de short-positie verkleind.

De vraag vanuit Azië, zeer waarschijnlijk gefinancierd met overtollige Chinese dollars, verhoogt de druk op de fysieke voorraden GOUD en zilver op de termijnbeurzen in London en New York.

Het risico dat die voorraad niet toereikend is om daadwerkelijk fysiek te kunnen leveren, is een risico dat ook JP Morgan kennelijk niet durft te nemen.

Bron: Beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 16 december 2010

GOUD en zilver in 2011

2010 zal alvast de geschiedenisboeken ingaan als een ‘aardsverschuiving’ voor GOUD en zilver. GOUD kreeg steeds meer erkenning als monetair actief. Het hoogtepunt voor ons was toen de president van de Worldbank, Robert Zoellick, een oproep lanceerde voor een nieuw soort GOUDstandaard: wereldschokkend!

Maar ook bij zilver gingen enkele belangrijke figuurlijke bommen af. Zo waren er de verklaringen van enkele traders over de manipulatie van de prijs van zilver op de futuremarkten. Ook werd de gigantische shortpositie van JP Morgan onder vuur genomen. Het een en ander zorgde ervoor dat GOUD en zilver een stijging konden voorleggen van respectievelijk 25 procent en 65 procent in 2010!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$