Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7916 tot 7920
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 november 2010

GOUD en Zilver breken €-recordprijzen

Hele mooie grafieken:

De GOUDprijs brak zojuist door de € 1067 voor een ounce, 25 euro hoger dan de vorige recordprijs van € 1044.

Ook zilver breekt potten: het noteert nu aan € 21,22 per ounce, 40 cent hoger dan het record van begin deze maand.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 30 november 2010

Kan je niet positiever zijn?

Gisteren een oproep van een lezer om toch vooral op de positieve zaken te wijzen en niet te veel alleen maar het negatieve in de economie te benadrukken. - Ik zou het zo graag volledig eens zijn met die lezer! Natuurlijk zou ik graag vooral en liefst exclusief positieve berichten willen schrijven. Echter, maak ik me dan in het huidige economische klimaat niet volledig ongeloofwaardig, gezien de enorme negatieve zaken die nu spelen? Ik richt me naar mijn idee genoeg op de kansen, want die zijn er heus wel. Wat dacht u immers van de GOUD en zilver aanbevelingen? Maar ik moet u toch ook waarschuwen voor de extreem grote gevaren? Immers zou u anders niet begrijpen waarom ik al jaren zo positief over GOUD en zilver ben.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 29 november 2010

GOUD verkopen in India en China blijven hoog ondanks gestegen GOUDprijs

In het laatste kwartaal overzicht van de World Gold Council (WGC) is een analyse gepubliceerd van de GOUD verkopen in India en China. Ondanks de gestegen prijzen de afgelopen 10 jaar is de vraag naar GOUD onverminderd hoog

Over de eerste 9 maanden van 2010 bedroeg de totale vraag 921,8 ton, een stijging van 12 procent t.o.v. 2009. Hiervan bestond 57 procent uit GOUD voor de productie voor juwelen en sieraden en 31 procent uit GOUD voor investeringsdoeleinden (GOUDstaven en GOUDen munten). Het lijkt erop dat zowel consumenten als investeerders in India, China, Rusland en Turkije gewend raken aan de hoge prijzen. Gelet op de speciale plaats die GOUD inneemt in de cultuur van India en China is het een logische ontwikkeling dat bij een stijgende koopkracht per hoofd van de bevolking in deze landen, het eerste spaarproduct waar particulieren voor kiezen, GOUD in de vorm van sieraden en GOUDen beleggingsmunten is.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 28 november 2010

GOUDprijs in euro’s op recordniveau door daling koers euro

De prijs van GOUD in euro’s is in de derde week van november 2011 opnieuw gestegen tot recordniveaus. Op 27 november 2010 sloot de GOUDkoers op € 1.030,84 en stijging van 4,19% in 1 week. In dollars sloot de GOUDkoers op $ 1.364,- slechts 0,75% hoger ten opzichte van een week geleden. De belangrijkste oorzaak van de stijging van de GOUDprijs wordt veroorzaakt door de sterke daling van de euro/dollar koers tot 1,32. De nieuwe financiële crisis in Ierland, Portugal en Spanje in de eurozone heeft nieuwe onzekerheid veroorzaakt.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Nieuw: 1 troy ounce puur GOUD GATA munten

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om exclusieve GATA jubileummunten te bestellen bij The Silver Mountain. De Gold Anti Trust Action Committee (GATA) is een organisatie uit Amerika die zich sterk maakt tegen de manipulatie en onderdrukking van de GOUDprijs. Deze organisatie is opgericht in 1999 en bestond in 2009 dus 10 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een GOUDen munt geslagen in 1 troy ounce puur GOUD. De eerste oplage is gelimiteerde tot slechts 500 stuks.


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$