EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7921 tot 7925
Geplaatst op: woensdag 29 december 2010

Een mania in GOUD en zilver?

Hoe ver kan deze bull market nog gaan?Hoe ver kan deze bull market nog gaan?

Niet enkel in de VS wankelde het systeem, het probleem verspreidde zich op wereldschaal, waardoor meteen het seculaire aspect in voege trad. Een seculaire cyclus wordt namelijk gekenmerkt door een meerjarige trend op globaal vlak! Gaandeweg de jaren stegen de prijzen van GOUD en zilver naar steeds hogere niveaus, waarbij de historische topkoersen (opgetekend eind jaren ’70) ondertussen werden verpulverd. Ook zilver lijkt inmiddels goed op weg om de recordprijzen binnen afzienbare termijn achter zich te laten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 december 2010

Is GOUD een bubbel?

Het artikel van Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:Het artikel van Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011, dat felle discussies aanwakkert, krijgt wat tegengewicht:

Als we naar de grafiek van GOUD genoteerd in dollars kijken, dan vrees ik dat het alle kenmerken van een bubbel te zien geeft. De vraag is echter, wat laat die grafiek ons eigenlijk zien? De grafiek van de GOUDkoers, is dat om te zeggen dat GOUD meer waard is geworden?

Echt waar? Of is het om te zeggen dat de dollar veel minder waard is geworden omdat er veel meer dollars bijgekomen zijn?

Mag ik de stelling droppen dat iemand die de waarde van GOUD wil weten eerder naar de dollar grafiek en hoeveelheid dollars moet kijken, dan naar de GOUDgrafiek?

Ja, in dollars gemeten is GOUD fors duurder geworden de laatste tien jaar. Het is echter niet omdat het volume in GOUD zo extreem omhoog is gegaan.

Eerder is duidelijk dat de hoeveelheid dollars zo extreem is toegenomen, dat in feite GOUD in waarde is achtergebleven!

Lees verder op BeursBox
Geplaatst op: dinsdag 28 december 2010

Mathijs Bouman: GOUD- zeepbel knapt in voorjaar 2011

Willem Middelkoop: Er zijn in deze wereld 30.000 economen die GOUDinvesteringen economisch onzinnig vinden. Helaas voor hen zijn er 6.6 miljard mensen die er nooit genoeg van kunnen bezitten

Willem Middelkoop: Er zijn in deze wereld 30.000 economen die GOUDinvesteringen economisch onzinnig vinden. Helaas voor hen zijn er 6.6 miljard mensen die er nooit genoeg van kunnen bezitten

Verkoop je GOUD voor april volgend jaar. Want dan (of in een van de twee volgende maanden) loopt de lucht uit de GOUDmarkt. De prijs van GOUD gaat kelderen. De GOUDen bubbel knapt.

Lees verder op blogs.z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 december 2010

GOUDreserves Rusland opnieuw vergroot

Fysiek GOUD is de enige monetaire grondstof die op de balans van de centrale banken staat vermeld. Dit feit impliceert dus dat GOUD nog steeds geld is in onze moderne economische systemen. Fysiek GOUD is de enige monetaire grondstof die op de balans van de centrale banken staat vermeld. Dit feit impliceert dus dat GOUD nog steeds geld is in onze moderne economische systemen.

Rusland heeft in november 2010 opnieuw haar officiële GOUDreserves vergroot. De Russische GOUDreserves zijn met 300.000 troy ounces gestegen naar in totaal 25,2 miljoen troy ounce. Rusland zet hiermee het ingeslagen beleid door van het structureel verhogen van haar GOUDreserves ten koste van de dollar en euro reserves. De gehele productie van de Russische GOUDmijnen blijft in Rusland zelf en wordt niet geëxporteerd. China hanteert eenzelfde beleid en zorgt er tevens voor dat de GOUDproductie van de GOUDmijnen binnen China blijft. De totale hoeveelheid nieuw GOUD dat voor de wereldmarkt beschikbaar komt, wordt hierdoor aanzienlijk beperkt.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: maandag 27 december 2010

GOUD en zilver door het plafond

31 December is de deadline.

31 December is de deadline.

Gaat GOUD en zilver deze week door het plafond? Geruchten gaan dat steeds meer handelaren de levering eisen van de aangegane contracten. Zeker als handelaren bloed ruiken worden ze wild. Niets zo lekker als een concurrent de markt uit drukken. Waarom dacht u bijvoorbeeld dat Lehman Brothers failliet is gegaan. Enkele grote banken staan er gekleurd op en als veel handelaren daadwerkelijk levering gaan eisen, dan zullen ze met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat ze de zaak geflest hebben. 31 December is de deadline. We gaan het de aankomende dagen zien.

Lees verder op BeursBox.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs