Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7921 tot 7925
Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 4 november 2010

China gaat meer GOUD en olie aankopen

De Chinese foreign-exchange reserves, de grootste in de wereld, zijn eind september toegenomen tot een recordniveau van 2650 miljard dollar. De cijfers zijn afkomstig van de People’s Bank of China.

China gaat meer GOUD en olie aankopen als diversificatie van de reserves. Dat is de mening van Shao Fenggao, één van de topmannen van China Construction Bank Corporation.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 3 november 2010

Willem Middelkoop: Dubieuze GOUDvoorraad

Een groot deel van onze nationale GOUDvooraad ligt helemaal niet onder het Frederiksplein maar in de kluizen van de Federal Reserve in New York. Dat wisten we al jaren. Daar ligt het samen met GOUD uit 36 andere landen.

Bron: Middelkoop Goud
Geplaatst: woensdag 3 november 2010

Ook Iran vlucht in GOUD

Steeds meer landen beginnen het nut en belang van GOUD in te zien. Zou er iets op komst zijn?

Na China, Rusland, India heeft nu ook Iran bekendgemaakt dat ze de afgelopen twee jaar maar liefst $15 miljard van de nationale reserves heeft gebruikt om GOUD bij te kopen.

Saillant detail, Iran heeft hiervoor Europese banktegoeden gebruikt, om zodoende onkwetsbaar te worden voor eventuele westerse sancties.

Volgens analisten gaat het hierbij om minimaal 345 ton GOUD. Dat is iets meer dan de helft van de totale Nederlandse GOUDvoorraad. In de statistieken van de World Gold Council (WGC) is Iran tot nog toe niet terug te vinden op de lijst van landen met GOUDreserves. Met deze aankoop is de Iran goed voor een plek bij de top 20.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 november 2010

Aziaten torpederen de zilvermanipulators

Een contactpersoon van King World News uit de fysieke GOUD en zilvermarkt in Londen heeft ons bevestigd dat er een “enorme aankoopgolf uit Azië op komst is die de eigenaars van de zilvershortcontracten gaan dwingen hun contracten na te leven en fysiek zilver op te leveren. Alle tijdelijke correcties van de zilverprijs zullen agressief gekocht worden, deze spelers willen boter bij de vis en zullen de levering van het fysiek zilver eisen.” De bron – die anoniem wenst te blijven – volgt daarmee Eric Sprott dat deze ’squeeze’ in de zilvermarkt de prijs van het witte edelmetaal wel eens naar $ 50 zou kunnen duwen in een amper paar weken tijd.

En hoewel de belegger zich op korte termijn aan flinke fluctuaties aan de prijs van zilver kan verwachten, blijft het belangrijk vandaag te onthouden dat grote spelers in Azië bloed hebben geroken. Er valt niet aan te twijfelen dat de intentie van de Aziaten om de zilvershorts fijn te knijpen haar effect niet zal missen.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: maandag 1 november 2010

Willem Middelkoop: manipulatie zilverprijs officieel

In 2002 beschreef ik in maar liefst drie columns hoe de prijzen van GOUD en zilver worden gemanipuleerd. Door dit besef heb ik de afgelopen jaren mijn professionele leven compleet overhoop gegooid.

Ik wilde zo goed mogelijk profiteren van het feit dat deze manipulatie vroeger of later aan de oppervlakte zou komen, waarna GOUD en zilver, al ballonnen onder water, hun normale waardering zouden krijgen. Daarom startte ik zowel een beleggingsfonds als een webshop gericht op edelmetalen.

Inmiddels kan ik constateren dat we midden in deze herstelbeweging zitten. Zo stegen GOUD en zilver dit jaar respectievelijk 21 en 38%. Maar meest opvallend is de tweede bevestiging dit jaar dat vooral de zilvermarkt al jaren zwaar gemanipuleerd wordt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$