Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7921 tot 7925
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 22 september 2010

Jim Rogers: Nog een lange weg te gaan in de huidige stierenmarkt voor GOUD

Kitco News wist de legendarische grondstoffenbelegger Jim Rogers te strikken voor een exclusief interview. Hierin wordt zijn mening gepolst naar de recente positieve ontwikkelingen omtrent de prijs van GOUD.

Volgens Jim Rogers hebben we nog een lange weg af te leggen in de huidige stierenmarkt voor GOUD (en zilver). De centrale banken wereldwijd hebben de geldkraan wagenwijd openstaan, terwijl de grote massa nog amper kennis heeft van GOUD als belegging/bescherming.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 22 september 2010

GOUDportal aan het woord

Beste lezer van GOUD-Portal. Gister avond (21 september) hebben we kunnen waarnemen dat GOUD en zilver opnieuw records neer hebben gezet. Dit is niet het enige opmerkelijke. Ik raad U ook aan de dollar index wat meer in de gaten te houden. Deze dreigt namelijk onder de 80 punten te zakken op de index. Dit kan gevaarlijk worden voor de dollar en de koersen van GOUD en zilver sneller de lucht in stuwen.

Bron: Cash.be
Geplaatst: dinsdag 21 september 2010

GOUD is de plaats van de dollar aan het innemen als wereldreservemunt

De GOUDfutures zijn nu al drie weken op rij naar nieuwe hoogtepunten gestegen. De beleggers blijven GOUD kopen als veilige vluchthaven voor financiële onrust. Zilver bereikte anderzijds de hoogste prijs sinds 1980.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat het GOUD in een stroomversnelling is geraakt. De onzekerheid over de financiële markten maakt de beleggers nerveus.

Bron: Beursbox.nl
Geplaatst: dinsdag 21 september 2010

Short in GOUD en Zilver

De grootste Amerikaanse banken zitten niet alleen enorm groot short in GOUD en zilver, ze hebben hun positie afgelopen week zelfs vergroot. Ze zitten nu op 340 miljoen ounces zilver short. Als we ergens in de markt over een hype kunnen spreken, dan zou het wel eens de veel te grote short posities van de grootste Amerikaanse banken kunnen zijn. Ze zitten in GOUD maar liefst bijna 29 miljoen ounces short. Dat is grofweg de helft van de jaarlijkse wereldproductie in GOUD. Een GOUD wereldproductie die sinds een paar jaar weer afneemt, met name omdat de productie van Zuid Afrika, Australië, Canada en de Verenigde Staten fors terugvalt.

Voor de grote banken is er geen weg terug. Ze moeten gelijk krijgen, want anders is het ergens in de toekomst over met de papieren handel in GOUD en zilver en tegelijkertijd ook met de banken.

Ze dansen dus op de rand van de vulkaan met als inzet hun eigen voortbestaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 september 2010

Willem Middelkoop: Zilver interessanter dan GOUD

Volgens Willem Middelkoop is zilver op het moment interessanter dan GOUD. Beide edelmetalen zette afgelopen week nieuwe records neer. Een troy ounce GOUD is momenteel $1275,- waard. Zilver kost per ounce momenteel $20,77. De gold silver ratio is in de afgelopen maand flink gedaald.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$