Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7921 tot 7925
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Nieuw: 1 troy ounce puur GOUD GATA munten

Vanaf vandaag zal het mogelijk zijn om exclusieve GATA jubileummunten te bestellen bij The Silver Mountain. De Gold Anti Trust Action Committee (GATA) is een organisatie uit Amerika die zich sterk maakt tegen de manipulatie en onderdrukking van de GOUDprijs. Deze organisatie is opgericht in 1999 en bestond in 2009 dus 10 jaar. Ter ere van dit jubileum is er een GOUDen munt geslagen in 1 troy ounce puur GOUD. De eerste oplage is gelimiteerde tot slechts 500 stuks.
Bron: IEX.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Middelkoop: Inhaalslag zilver

GOUD- en zilverprijzen stegen de afgelopen jaren naar steeds hogere records. En mijn verwachting voor de GOUD- en zilverprijzen blijven onverminderd positief, de 2000-dollargrens per troy ounce GOUD zal binnen twee jaar bereikt worden, omdat marktfundamenten simpelweg te gunstig zijn.

De jaarlijkse vraag naar GOUD bedraagt ruim 4000 ton terwijl de jaarlijkse GOUDmijnproductie uitkomt op 2300 ton. Vooral in Azië wordt door centrale banken grootschalig ingekocht. Daarnaast wordt de verkoop van Westerse centrale-bankGOUDreserves steeds minder.

Zo zal het Internationaal Monetair Fonds begin volgend jaar door al de GOUDreserves heen zijn. Wanneer je alle centrale banken bij elkaar neemt dan zijn zij als groep netto kopers geworden.

Maar centrale bankiers zijn zeker niet de enige GOUDkopers. In navolging van superbeleggers zoals George Soros, John Paulson, en Jim Rogers, beginnen steeds meer beleggers door te krijgen dat rendement te behalen valt door hun beleggingsportefeuille te spreiden en in edelmetalen te stappen.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op GOUD-Portal buiten de GOUD-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn exporteurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese exporteurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze export altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 25 november 2010

Onzekerheden kunnen GOUDprijs opnieuw hoger duwen

Vanmorgen steeg de GOUDprijs in Seoul door richting 1382,50 dollar per troy ounce, alvorens weer terug te vallen richting 1375 dollar. Ook zilver, platina, palladium enzovoort werden duurder.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de GOUDprijs opnieuw hoger duwen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 25 november 2010

GOUD is riskant, geld ook

Johan Schaberg, een ondernemende duizendpoot, stuurde anderhalve week geleden een geweldige column naar het NRC. Onder de titel “GOUD is riskant, geld ook” zet hij zijn visie over GOUD en geld uiteen. Wij zijn zo vrij geweest een scan te maken.

De titel van de column van Schaberg verwijst met een knipoog naar de AFM die enige tijd geleden waarschuwde voor beleggingen in GOUD. Schaberg stelt: “[mensen] vluchten niet in het GOUD, maar uit het geld. Zo bezien stijgt niet de waarde van het GOUD, maar daalt de waarde van geld”. Misschien moet de AFM mensen daar ook eens op wijzen, zegt Schaberg eigenlijk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$