Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7926 tot 7930
Bron: Goudmarkt.nl
Geplaatst: zondag 14 november 2010

Turbulente week voor GOUD en zilver

GOUD en zilver zijn de eerste week van november 2010 turbulent begonnen. In de eerste helft van de week werden nieuwe records neergezet waarbij GOUD voor het eerst steeg boven de $ 1400,- per troy ounce en zilver steeg tot boven de $29,- per troy ounce.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 12 november 2010

Ongekende spanning op de GOUD- en zilvermarkt

Inside information... Must read!

Het had er de afgelopen dagen alle schijn van dat de drie dwaze dagen voor edelmetalen waren uitgebroken. Met zoveel papierenaanbod in de edelmetaalmarkten en een beperkt aanbod van fysiek zilver en GOUD, is het niet onlogisch dat de volatiliteit toeneemt. De belangen van hele grote spelers staan op het spel. De afgelopen dagen zijn slechts illustratief.

Met sterke fundamenten zijn de vooruitzichten op de lange termijn erg gunstig voor de edelmetalen, maar vanwaar dan die plotselinge daling gisteren?

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

Zilver uitje

Zilver is de bubble du jour en we zijn long zilver in de PolderPortefeuille. Nog tijd om bij te kopen? Er zijn genoeg argumenten voor te bedenken.

1. Sprott, de expert op edelmetaal, komt met een fysiek zilver fonds. Een fysiek GOUDfonds had hij al eerder opgezet. Sprott heeft $ 575 miljoen opgehaald. Kan de fysieke zilvermarkt dat aan, zonder ernstige prijsbewegingen? Shortsqueeze? Spring niet voor een rijdende Sprott. 

2. Zilver was enorm achtergebleven bij GOUD

3. Bovendien, iedereen weet dat de fysieke zilvermarkt gemanipuleerd wordt door JP Morgan en HSBC. Er loopt op dit moment een procedure tegen deze banken. Iedereen weet dat banken naar zijn en bovendien slecht. Dus is dit waar. 

4. En erger nog voor de sufferds die lui op de bank blijven hangen terwijl hun winstbeluste buren de zilverlingen van de straat oprapen, zilver heeft nog lang niet het niveau van 1980 bereikt en GOUD is daar allang boven. In 1980 raakte zilver de $ 41,50. Nu staat zilver op $ 27. GOUD raakte de $ 873 en staat nu $ 1400. Allemaal niet gecorrigeerd voor inflatie natuurlijk. 

Bron: Belegger.nl
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

GOUD is geen bubble

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er is geen enkele reden dat de GOUDprijs niet verder zal stijgen, stelt Paul Duncombe van Schroders. ‘In deze onzekere tijden is GOUD misschien wel een van de weinige asset classes met het potentieel verder te stijgen’.

[...]

Volgens Duncombe wordt GOUD gekocht door mensen die zich zorgen maken, en dat zijn er op dit moment veel. Papieren valuta worden minder waard en de vrees voor een valutaoorlog komt hoog op de politieke agenda. "Valuta zijn de wapens die gekozen worden in de economische strijd tussen Oost en West."

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

GOUDstandaard in ere herstelt?

Wordt de GOUDstandaard weer in ere herstelt? Zo ja, zal dit in haar originele vorm of in een aangepaste vorm zijn?

Als het aan Robert Zoellick, de leider van de wereldbank, ligt wordt er een aangepaste vorm van de GOUDstandaard ingevoerd. Deze vorm zal de vele valutaschommelingen tegen moeten gaan en toekomstige valuta oorlogen voorkomen. Deze nieuwe GOUDstandaard zal voor een nieuwe stabiliteit op de markten moeten zorgen nu het erop lijkt dat het Bretton Woods II systeem na 40 jaar gebruik hier niet meer toe in staat is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$