Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7931 tot 7935
Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 26 oktober 2010

Ander Moment, Zelfde Boodschap

[...]

Omdat vrijwel alle centrale banken van de wereld hun beleid van kwantitatieve verruiming voortzetten, wat feitelijk een modieuze naam is voor het printen van geld, kunnen we verwachten dat de koopkracht van nationale betaalmiddelen nog verder zal worden aangetast. Anders gezegd: de inflatie begint te versnellen. Dat is wat de stijgende zilverprijzen, GOUDprijzen en andere grondstoffenprijzen ons duidelijk vertellen. Hun prijzen stijgen niet omdat er een tekort is aan grondstoffen. Nee, feit is: er is een overvloed aan fiat betaalmiddelen.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: zondag 24 oktober 2010

Middelkoop: GATA-watch

Al meer dan 10 jaar heb ik contact met de mensen achter de Amerikaanse actiegroep GATA. Dit is een soort financiële Greenpeace, die strijdt voor eerlijke financiële markten, vooral op het gebied van edelmetalen. GATA heeft ondermeer onthuld dat het IMF centrale banken toestaat uitgeleend GOUD gewoon op de balans te laten staan. (In het jaarverslag van DNB heten dat GOUDvorderingen).

Maar omdat dit GOUD óók al is verkocht, is hierdoor sprake van een dubbeltelling. Als gevolg van deze dubbeltelling is naar schatting van verschillende analisten de GOUDvoorraad van de westerse centrale banken de helft van de 30.000 ton die er officieel in de boeken staat.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zaterdag 23 oktober 2010

Koopsignaal: AFM waarschuwt tegen GOUD

Diverse media (hier en hier) berichtten vandaag over de boodschap van AFM om voorzichtig met GOUD te zijn. Een goed koopsignaal lijkt me. Vergelijkbaar met de adviezen van The Economist, die je ook doorgaans tegenovergesteld moet uitvoeren. Is de AFM ineens verworden tot beleggingsadviseur?

Als liefhebber van vrijheid ben ik tegen welke autoriteit dan ook wier onnodige werkzaamheden ik gedwongen moet financieren. Maar nu ik er toch voor betaal, wil ik graag weten wat haar missie is:

[...]

Ah, de AFM is er zodat wij vertrouwen hebben in de financiële markten. Misschien is dat wel de reden, mijnheer Hoogervorst, dat ik GOUD koop. Omdat ik, en een groeiend aantal anderen, geen vertrouwen meer heb in de financiële markt. GOUD koop ik niet als investering, maar als verzekering. Voor wanneer stront de spreekwoordelijke ventilator raakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 oktober 2010

Bezit van GOUD nog steeds op een laag pitje

We kunnen het niet voldoende benadrukken: de grote massa heeft (nog steeds) weinig tot geen GOUD in portefeuille! Dit is voor ons een van de belangrijkste drijfveren om GOUD naar voren te schuiven.

Met de recente aandacht in de media voor de nieuwe prijsrecords van het gele edelmetaal, zou men denken dat de professionals (institutionele beleggers) inmiddels flink wat GOUD hebben ingeslagen. Maar niets is minder waar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 oktober 2010

Export van zilver uit China krimpt met 40 procent!

De Chinese honger naar edelmetalen wordt steeds groter. Het is inmiddels al geen geheim meer dat China een actieve koper is van GOUD op de internationale handelsmarkten. Daarenboven verlaat er geen gram GOUD meer het Aziatische groeiland.

Maar ook hun vraag naar het witte edelmetaal – zilver -  schiet de lucht in. Volgens Beijing Antaike Information Development kan de Chinese export van zilver dit jaar met -40% dalen! In 2009 werd er nog 3500 ton zilver geëxporteerd uit China.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$