EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
24
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7936 tot 7940 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 8 februari 2011

GOUD is weer politiek correct

Met enige regelmaat geef ik in deze grondstoffensectie een kleine bloemlezing van de interessantste artikelen die de laatste tijd op de GOUD-website Gata.org zijn verschenen. Vandaag zijn dat:

Met enige regelmaat geef ik in deze grondstoffensectie een kleine bloemlezing van de interessantste artikelen die de laatste tijd op de GOUD-website Gata.org zijn verschenen. Vandaag zijn dat:

Mike Kosares: “Hoe GOUD weer politiek correct is”
Auteur en oprichter van USA Gold, Mike Kosares, schreef welke hoge Amerikaanse beleidsmakers GOUD een centrale rol in het wereldwijde monetaire stelsel toekennen. Ben Steil (Council of Foreign Relations), Robert Zoellick (president Wereldbank), Thomas Hoenig (Kansas City Fed president) en Alan Greenspan (voormalig Chairman Federal Reserve) hebben zich allen uitgesproken voor een monetaire rol van GOUD.

Greenspan was in 2007 misschien wel het meest duidelijk toen hij de vraag voorgelegd kreeg of er überhaupt wel een noodzaak bestaat voor een centrale bank: We have at this particular stage a fiat money which is essentially money printed by a government and its usually a central bank which is authorized to do so. Some mechanism has got to be in place that restricts the amount of money which is produced, either a gold standard or a currency board, because unless you do that all of history suggest that inflation will take hold with very deleterious effects on economic activity. There are numbers of us, myself included, who strongly believe that we did very well in the 1870 to 1914 period with an international gold standard.

Lees verder op IEX
Geplaatst op: dinsdag 8 februari 2011

De vloek van de farao

Stijgen de prijzen voor de commodities de pan uit, GOUD en zilver blijven momenteel achter.

Dit kan gezien worden als een afname van koopkracht van GOUD en zilver.

Stijgen de prijzen voor de commodities de pan uit, GOUD en zilver blijven momenteel achter.

Dit kan gezien worden als een afname van koopkracht van GOUD en zilver.

De prijsontwikkeling van de commodities, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek, geven duidelijk weer wat de combinatie van tegenvallende oogsten en een aantrekkende inflatie voor gevolg kan hebben voor de prijzen van allerlei metalen, grondstoffen en levensmiddelen. De prijsstijging van basale levensmiddelen wordt uiteraard het meest voelbaar in die gebieden waar de helft van het schamele inkomen wordt uitgegeven aan levensmiddelen.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: maandag 7 februari 2011

De Chinezen produceren het meeste GOUD

Ondanks de stijgende productie, importeert China ook nog jaarlijks vele tonnen GOUD.

Ondanks de stijgende productie, importeert China ook nog jaarlijks vele tonnen GOUD.

China heeft in 2010 opnieuw het meeste GOUD geproduceerd. Dat zegt in ieder geval de China Gold Association (CGA). Volgens de CGA produceerde het land vorig jaar 340,88 ton GOUD, een productiestijging van ruim acht procent.

Lees verder op Aziatische Tijger
Geplaatst op: maandag 7 februari 2011

GOUD: dit is misschien je laatste kans om te kopen

GOUD is in vrije val! Wat nu? Verkopen?”

GOUD is in vrije val! Wat nu? Verkopen?”

Hola, wacht eens even. GOUD is 10% gedaald sinds de top. Dat is niet meteen een “vrije val” en al helemaal geen reden om ongerust te worden.

Wie al nerveus wordt wanneer één van de posities met 10% corrigeert, belegt beter niet op de beurs. Dergelijke bewegingen zijn dagelijkse kost. Part of the game, zeg maar.

Ik las ergens dat GOUD sinds de start van de bull-market al tientallen keren 10% of meer verloor.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zondag 6 februari 2011

Silver Alert!

Vorige week bereikte zilver tot twee maal toe een koers rond $26.50. Er was voldoende steun in de markt om zilver niet verder te laten zakken. Na de hertest van de bodem afgelopen vrijdag schoot de prijs gisteren in amper 4 uur tijd ruim $1 omhoog. De huidige prijs van $29.00 breekt met de neerwaartse trend van januari, zoals in de grafiek is terug te zien.

De zilverprijs is nu duidelijk uitgebroken uit de neergaande trend van de laatste weken. Ook bij de GOUDprijs lijkt de correctie voorbij na een opwaartse uitbraak.

De sterkte van zilver komt overeen met onze ervaringen in de fysieke zilvermarkt. Alhoewel de zilverprijs in januari behoorlijk daalde verkocht de US Mint in de maand januari al 20% van de jaarlijkse Amerikaanse mijnproductie aan munten. Een werkelijk fysiek tekort aan zilver zou zich dit jaar voor het eerst voor kunnen doen.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs