Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8170 artikelen gevonden. Artikel 7936 tot 7940
Bron: rt[z]
Geplaatst: zaterdag 4 december 2010

Willem Middelkoop over GOUD

Tijdens de dag van de belegger op 26 november 2010 in de Amsterdam RAI was Willem Middelkoop aan het woord:

Willem begint met een citaat van Alan Greenspan, nu adviseur van een GOUDfonds: "De stijgende prijzen van edelmetalen zijn een indicatie van de aller eerste fase van de vlucht uit valuta". We zitten nu in de aller eerste fase waarin men vlucht uit papier geld. Dit wordt bevestigd door het gedrag van landen zoals China, Rusland en India die op grote schaal hun nationale reserves aan het aanvullen zijn met GOUD in plaats van papier geld.

Opmerkelijk is de wereldwijde stijgende vraag naar GOUD van 4100 ton tegenover de wereldwijde dalende productie van nu slechts 2300 ton per jaar. Tekorten werden in het verleden opgevuld met GOUDverkopen van centrale banken. Dat gebeurt nu niet meer en tekorten zullen op andere manieren opgevuld moeten worden zolang dit nog mogelijk is door middel van bijvoorbeeld het opkopen van oud GOUD – juweliers die graag uw armbanden en kettingen willen omsmelten.

Bron: Slimbeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

Import van GOUD in China: +500 procent!

De import van GOUD vervijfvoudigde in de afgelopen 10 maanden.

Dat blijkt uit de nieuwste gegevens van de Shanghai Gold Exchange. Tot op heden importeerde China reeds 205 ton GOUD in 2010, vergeleken met 45 ton GOUD over heel 2009!

Chinese beleggers willen zich beschermen tegen de hoge inflatie en kopen daarom de bekende GOUDen staafjes. Maar aangezien de Chinezen enkel GOUD uit het buitenland mogen aankopen – de binnenlandse GOUDproductie gaat integraal naar de centrale bank van China – schoot de import van GOUD in China de lucht in.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

Wereldwijde recordverkopen zilver

Velen vragen zich hardop af of GOUD en zilver in een speculatieve bubbel zitten. Van speculatie is zeker sprake, maar van een zeepbel zeker niet. De prijzen voor edelmetalen worden nu eenmaal door termijnmarkten bepaald en deze markt wordt al jarenlang gekenmerkt door grote speculatieve posities.

[...]

Waar het uiteindelijk om gaat zijn de netto posities. Die posities zijn voor zowel GOUD alsook zilver short*. Met andere woorden, de papieren verkoop van GOUD en zilver die speculeren op lagere prijzen overtreffen ruimschoots de posities op hogere prijzen. De hoeveelheden GOUD en zilver die hiermee gemoeid zijn overtreffen ruimschoots de jaarlijkse productie. Er wordt dus velen malen meer verkocht dan er aan GOUD en zilver uit de aardbodem wordt gehaald. GOUD- en zilverprijzen worden momenteel dus niet opgeblazen tot een zeepbel, integendeel. Zij verlaten juist de compressietank.

De toenemende vraag naar fysiek GOUD en zilver, vooral afkomstig uit Azië, verkleinen de mogelijkheden om te blijven speculeren op lagere prijzen. Het interessante van de GOUD- en zilvermarkt nu is dat die compressietank kuren begint te vertonen. Het apparaat is nog niet buiten werking gesteld, maar het is flink aan het haperen..

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 2 december 2010

Goldalert - Breaking News!

De GOUDprijs is vanochtend [30 november] omhoog geschoten, brak door de €34.000-grens en is daarmee het recordniveau van mei eerder dit jaar gepasseerd. Vanochtend opende GOUD met een kiloprijs van €33.500 en schoot direct omhoog en staat op het moment van versturen op €34.300. Dit is ver boven de €32.000 per kilo van een week geleden en ruim €24.500 begin dit jaar. GOUD is vanaf 1 januari 2010 al met 38% gestegen!

Als gevolg van de aanhoudende problemen in Ierland en Griekenland, beginnen nu ook Portugal en Spanje in de problemen te raken. Bovendien wordt nu al openlijk getwijfeld aan de schuldenpositie van Italië en België. Het vertrouwen van de financiële markten in een Europese oplossing is aanzienlijk afgenomen en dat is terug te zien in rentes op staatsobligaties die omhoog zijn geschoten.

De vooruitzichten voor edelmetalen blijven gunstig. Een verdere prijsstijging is dan ook te verwachten.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 1 december 2010

Maniefase in GOUD & Zilver: of hoe complete waanzin er kan uitzien…

Terwijl de aandelenbeurzen het steeds zwaarder te verduren krijgen, zitten de prijzen voor GOUD en zilver opnieuw in de lift.

Zilver klimt op ’t moment van schrijven naar z’n hoogste stand van de afgelopen 30 jaar, terwijl GOUD op weg lijkt naar een nieuwe all-time-high.

Het zijn ‘GOUDen’ tijden voor beleggers in edelmetalen. Vooral aandeelhouders van GOUDmijnbedrijven zien hun posities fors aandikken!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$