Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 7936 tot 7940
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 22 mei 2010

Een kaartje leggen met Frau Merkel, deel III

In Duitsland, in samenwerking met Nederland, bestaan vergevorderde plannen om uiterlijk medio volgend jaar met een eigen variant van de euro te komen, waarbij de nieuwe euro mede gebaseerd is op een GOUDcomponent. Met de huidige maatregelen probeert men waarschijnlijk tijd te winnen om een en ander goed voor te bereiden en door de hoeveelheid financiële narigheid die dit mee gaat brengen de bevolking klaar te stomen voor vergaande veranderingen.

Bron: PlusPost Economie
Geplaatst: vrijdag 21 mei 2010

GOUD of zilver kopen, of geen van beiden?

Naar mate het crisisgevoel toeslaat, stijgt de belangstelling voor met name GOUD, maar ook voor zilver. Niet voor niets dat de GOUDprijs naar recordhoogte is gestegen. De vraag is nu wie de laatste is die het licht uit gaat doen. 

Uiteraard kan de prijs nog veel verder stijgen. Per slot van rekening kent een koopfrenzy geen ratio en er zijn voldoende ontwikkelingen in de financiële markten om je zorgen over te maken. 

Bron: KRO
Geplaatst: donderdag 20 mei 2010

Willem Middelkoop in de media

Willem Middelkoop in Bij ons in de BV van de KRO (uitzending 17 mei). Presentator Jort Kelder vraagt Willem het hemd van het lijf over GOUD, investeren en natuurlijk: is GOUD de volgende bubble?.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 mei 2010

Bill Fleckenstein: “De dollar is een complete grap”

Money Manager Bill Fleckenstein van Fleckenstein Capital werd geïnterviewd op Bloomberg over inflatie, deflatie, dollar, …

Bill Fleckenstein staat bekend voor zijn uitstekend gevoel om de markten te timen, maar momenteel ziet hij niet veel andere mogelijkheden meer voor beleggers dan GOUD, aangezien alle valuta een ramp zijn geworden door het massale printen van de centrale banken. Indien men dan toch voor aandelen moet kiezen, dan tipt hij bijvoorbeeld de ‘no-brainer’ Microsoft.

Bron: Slim Beleggen.nl
Geplaatst: woensdag 19 mei 2010

James Turk: “Zilver 30$/ounce tegen eind 2010″

James staat bekend om zijn uitgesproken visies op economisch vlak en verwacht een hyperinflatoire depressie (net zoals ons) voor het Westen, die vergelijkbaar zal zijn met wat de Argentijnen al eens hebben mogen meemaken.

Verder noemt hij GOUD ‘de kanarie in de koolmijn’ voor overheden en centrale banken. Ook liet Turk enkele van zijn bekende en opmerkelijke grafieken zien. De meest opmerkelijk is de prijs van olie uitgedrukt in termen van GOUD, die aantoont dat de prijs van olie in de afgelopen decennia amper is gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$