Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 7936 tot 7940
Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 25 augustus 2010

Blijft GOUD de ultieme veilige haven?

In een zeer onstabiel economisch landschap is GOUD de ultieme veilige haven. En terwijl de relatieve onzekerheid over de gezondheid van bankbalansen en van het financiële systeem blijft aanhouden, biedt deze sector uitstekende vooruitzichten, getuige de niveaus van ETF-beleggingen in fysiek GOUD.

Bovendien profiteert GOUD van de heersende devaluatie van de valuta’s: het massale reflatiebeleid dat regeringen voeren om de financiële crisis te lijf te gaan zal uiteindelijk voor alle valuta’s een toenemend risico van een zwakke munt creëren. Waarschijnlijk zal GOUD, dat tot op zekere hoogte als valuta het laatste toevluchtsoord is, daarvan profiteren. Het belangrijkste is echter dat GOUD een goede waarborg is tegen zowel het landenrisico als het systeemrisico. GOUD is een goede verzekeringspolis bij crisissituaties.

Bron: Todio
Geplaatst: vrijdag 20 augustus 2010

Is zilver een goede belegging?

Na de run op GOUD storten zich steeds meer beleggers op zilver. Omdat met name van industriele kant de orderportefeuilles weer goed gevuld raken, moet met een verdere prijssteun worden gerekend voor het edelmetaal.

Sinds 2009 is de zilverprijs met bijna 70% gestegen. De GOUDprijs steeg met slechts 40%.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 18 augustus 2010

GOUDprijs weer terug naar 950 euro

De GOUDprijs heeft de afgelopen dagen een bodem neergezet op het EUR 900 niveau en is nu gestegen tot EUR 951. Het lijkt erop dat de traditioneel zwakkere zomermaanden die altijd een goed koopmoment voor GOUD bieden ten einde lopen. Een combinatie van een sterkere GOUDprijs en een zwakkere dollar heeft de GOUDkoers in euro’s de laatst dagen sterk laten stijgen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 18 augustus 2010

George Soros blijft geloven in het beleggen in GOUD

Het meest recente kwartaalverslag van Soros Fund Management is gepubliceerd. Wat opvalt is dat George Soros zijn positie in Amerikaanse aandelen aanzienlijk heeft afgebouwd terwijl zijn positie in GOUD is toegenomen.

Bron: cash.be
Geplaatst: zondag 15 augustus 2010

GOUDprijs kan voor einde van dit jaar stijgen tot $1300/troy ounce (Goldman Sachs)

Als gevolg van de aanhoudende druk op de rentevoeten en de vooruitzichten van opnieuw een politiek van quantitative easing in de Verenigde Staten biedt GOUD volgens Goldman Sachs opnieuw kansen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$