Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 7941 tot 7945
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 6 juli 2010

Stichtelijke woorden uit de glazen bol

Zoals uit de koersbeweging van zowel GOUD, zilver als de daaraan gerelateerde aandelen maar weer blijkt ( -3,5 , -7,- 8 % in een week tijd), is het voorspellen van de koers op korte termijn een zeer hachelijke zaak.  Wat wel duidelijker wordt, is dat de koersbewegingen een steeds grotere uitslag krijgen, en dat geldt met name ook voor de valuta.
Het grote geld reageert op ultrakorte ontwikkelingen met steeds grotere heftigheid, grotendeels gestuurd door computerprogramma’s. Deze grote variatie is een uiting van een groeiende onzekerheid in de markt, een zichzelf versterkend fenomeen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 juli 2010

Zullen GOUD & Zilver crashen met de (Amerikaanse) aandelenmarkt?

GOUD en zilver deelden in de afgelopen dagen weer eens in de klappen, in samenspraak met de verkoopgolf op de aandelenbeurzen.

George van Inflation.us nam een tijdje geleden contact op met een kennis uit de sector om de plotse dalingen te bespreken, en bekijken wat er mogelijk in de pijplijn zit voor beide edelmetalen.

Bron: Cash.be
Geplaatst: zondag 4 juli 2010

Iedereen praat over GOUD

In de afgelopen dagen viel de correctie bij de grondstoffen opnieuw op. De financiële markten anticiperen op een economische groeivertraging, die onvermijdelijk een verminderde vraag naar grondstoffen met zich gaat meebrengen. Maar er was nog een andere opvallende vaststelling: de GOUDprijs hield goed stand. Wil dat zeggen dat we een hogere GOUDprijs mogen verwachten?

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): “Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: GOUD. Of twee eigenlijk, want GOUDmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer.”

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juli 2010

GOUDprijs daalt met 60 euro per troy ounce onder de 1000 euro

De GOUDprijs is vandaag gedaald met bijna € 60 tot € 956,84 per troy ounce de daling in dollars was $ 43,80 tot $ 1198,60. Sinds lange tijd sluit de GOUDprijs onder de 1000 euro en onder de 1.200 dollar. Een combinatie van slechte economische berichten uit de Verenigde Staten en China gaf aanleiding tot een massale verkoop van aandelen en grondstoffen. Zoals al vaker aangegeven in onze analyses gaan de edelmetalen en de aandelen van GOUD- en zilvermijnen ook mee in deze algehele daling.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

Over de crisis, Keynes en waarom overheden GOUD haten

Enkele weken geleden hebben nieuwe en bestaande crises de aandacht van de Griekse staatsschuld afgeleid. Maar de Griekenland-crisis duurt voort. Door bailouts schuift men het probleem steeds verder voor zich uit en verergert daardoor de situatie voor de belasting betalende burger nog meer.

Helaas is Griekenland met zijn onverantwoordeljke uitgavenpolitiek geen op zichzelf staand geval. Schuldenexplosies zoals in Griekenland slaan van het ene op het andere land over, ook de Verenigde Staten behoren tot de dominostenen, die aan de beurt zullen komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$