Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7941 tot 7945
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 11 november 2010

GOUDstandaard in ere herstelt?

Wordt de GOUDstandaard weer in ere herstelt? Zo ja, zal dit in haar originele vorm of in een aangepaste vorm zijn?

Als het aan Robert Zoellick, de leider van de wereldbank, ligt wordt er een aangepaste vorm van de GOUDstandaard ingevoerd. Deze vorm zal de vele valutaschommelingen tegen moeten gaan en toekomstige valuta oorlogen voorkomen. Deze nieuwe GOUDstandaard zal voor een nieuwe stabiliteit op de markten moeten zorgen nu het erop lijkt dat het Bretton Woods II systeem na 40 jaar gebruik hier niet meer toe in staat is.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

Willem Middelkoop: Nieuwe wereldvaluta

Robert Zoellick, president van de Wereldbank, schreef een opmerkelijk opiniestuk in de Financial Times. Hij roept wereldleiders op om het huidige falende financiële stelsel te hervormen. Hij drukt hen daarbij op het hart dat GOUD hierbij een belangrijke rol moet spelen.

Zoellick is niet de eerste official die oproept tot internationale hervormingen. De Verenigde Naties, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en tal van prominenten deden soortgelijke suggesties. In de media leek het erop dat Zoellick oproept tot een nieuwe GOUDstandaard. Maar dat is veel te kort door de bocht en onjuist.

Hij zinspeelt op een speciale nieuwe wereldvaluta, die het beste te vergelijken is met de huidige special drawing rights (SDR) van het IMF. Bij het vaststellen van een dergelijk valutamandje ziet Zoellick dus ook een rol weggelegd voor GOUD.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 10 november 2010

GOUD doorbreekt de $1400 grens!

Wederom is een mijlpaal doorbroken. De GOUDprijs steeg gisteren met gemak door naar ruim boven de $1400 per troy ounce. Wij zijn van mening dat het einde nog lang niet in zicht is. Het huidige tekort in aanbod en $600 miljard nieuwe dollars die op zoek gaan naar rendement, zullen de stijging in de GOUDprijs versterken.

Uit cijfers van de World Gold Council blijkt dat de vraag naar GOUD in het derde kwartaal van 2010 is gestegen naar ruim 1.000 ton. Met een geprojecteerde wereldwijde vraag van 4.000 ton en een jaarlijks aanbod van 2.300 ton achten wij een prijsdoel van tal van gerenommeerde banken zoals Citibank, Credit Suisse, Erste Bank en Credit Agricole boven de $2.000 per troy ounce op korte termijn zeer reëel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 november 2010

Staat GLD op ‘t punt om 200 ton GOUD te kopen?

[...]

Onder grote kopers verstaan we overheden, banken, institutionele beleggers, … maar ook ETF’s. Zerohedge merkte op dat de SPDR Gold Trust ETF, de grootste GOUD ETF ter wereld, wellicht aan de vooravond staat om een gigantische aankoop van fysiek GOUD door te voeren.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: dinsdag 9 november 2010

Vrees zeepbel grondstoffen door nieuwe indexfondsen

Britse beurshandelaren vrezen dat een nieuw type beleggingsfonds in grondstoffen de markt voor onder meer koper kan verstoren.

Zogenoemde indexfondsen of trackers voor grondstoffen met fysieke voorraden als onderpand, bestaan al voor GOUD, en hebben veel succes op de beurs. Banken als JP Morgan, Goldman Sachs en Deutsche Bank hebben plannen om dit succes te kopiëren door vergelijkbare fondsen voor koper en andere metalen te lanceren, zo meldt de Britse krant The Daily Telegraph maandag 8 november.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$