Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7941 tot 7945
Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 15 oktober 2010

Fauxclosure gate en ING

Terwijl in Nederland krakers en rechters bakkeleien over huisontruimingen, voltrekt zich in Amerika een waar rampscenario voor bezitters van hypothecaire leningen. De vraag die in mij opkomt, wat is de impact voor ING en de door de staat gegarandeerde, ‘GOUDgerande’ Alt-A hypotheken?

Al weken wordt op Zerohedge geschreven over de problemen die Amerikaanse banken hebben om mensen met een betalingsachterstand het huis uit te zetten. In Nederland beginnen de trage media het nieuws ook over te nemen. Als gevolg van een slordige houding van de hypotheekverstrekkers, die ten tijde van uitgifte zoveel mogelijk mensen een zo hoog mogelijke hypotheek wilden aansmeren, is het nu onduidelijk of zij wel het recht hebben wanbetalers uit huis te zetten.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 13 oktober 2010

Mohamed El-Erian maakt zich zorgen om de wisselkoersoorlog

Mohamed El-Erian van PIMCO denkt dat QE 2.0 geen effect zal hebben op de economie en vreest de huidige wisselkoersoorlog: “Als we de dollar blijven misbruiken, zal de wereld spoedig opzoek gaan naar een andere reservemunt!”

Zou Mohamed inmiddels ook GOUD en zilver hebben aangeschaft?

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 12 oktober 2010

Goldman Sachs: GOUDprijs over jaar op 1650 dollar

De GOUDprijs mag zich dan rond recordhoogte begeven, volgens Goldman Sachs is de opmars van het goedje nog lang niet gestuit.

1.650 dollar
De zakenbank heeft zijn verwachting voor de GOUDprijs over 12 maanden opgeschroefd tot 1.650 dollar per ounce. Momenteel kost dezelfde hoeveelheid 1.352,30 dollar. “Nu de groei van de Amerikaanse economie afkoelt en de overheid de geldvoorraad waarschijnlijk verder laat groeien, verwachten we dat de GOUDprijs blijft stijgen”, aldus de bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Hyperinflatie: zijn alle Amerikanen in 2020 miljardair?

We zijn goed op weg om tegen 2020 -of eerder zelfs- allen miljardairs te worden, tenminste indien de Federale Bank haar koers niet grondig wijzigt.  Maar verder is het niets om naar uit te kijken, want miljardiar zijn zal geen enkele betekenis meer hebben. De rijkdom van Amerikanen later dit decennium zal worden berekend op basis van de hoeveelheid GOUD en zilver die ze bezitten. We staan aan de vooravond van een massale en wereldwijde vlucht uit de U.S dollar en in GOUD en zilver.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Koop GOUD zolang het nog kan

Is de snel stijgende GOUDprijs en zilverprijs de afgelopen maanden een signaal van stabiliteit van het financiële systeem? Wanneer de volgende fase van de financiële crisis toeslaat, is het te verwachten dat het dan vrijwel onmogelijk is om fysiek GOUD te kopen. Ook al is de GOUDprijs dan veel hoger dan de $ 1350 / € 960 vandaag, het zal dan erg moeilijk zijn fysiek GOUD te kopen tegen welke prijs dan ook. Ongetwijfeld kunt u dan wel papieren GOUD kopen (door allerlei financiële producten zoals ETF’s, GOUD trackers, GOUD futures of GOUD opties), maar dat is geen substituut voor fysiek GOUD. Met de snel dalende dollar en toenemende economische spanningen ten gevolge van het niet oplossen van de schuldenproblematiek bij overheden en banken is dit een scenario om rekening mee te houden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$