Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7946 tot 7950
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Video: het potentieel van zilver

Zilver is ondanks de huidige stijging van de zilverprijs nog steeds een koopje. Gecorrigeerd voor inflatie staat de zilverprijs namelijk nog 85% onder de all time high die in 1980 werd behaald, toen de gebroeders Hunt de zilvermarkt manipuleerden.

Vandaag de dag is de koopkracht van $50 uit 1980 die 1 troy ounce zilver toen vertegenwoordigde niet alleen drastisch afgenomen, ook zijn er andere aspecten die meespeelden die in 1980 nog niet meespeelden. Bijvoorbeeld het continue bijdrukken van geld, het verhandelen van zilver en GOUD op papier in een factor 100 ten opzichte van al het fysieke GOUD en zilver dat wereldwijd beschikbaar is, de bail outs en meer…

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Zwakke dollar oorzaak GOUDrecord

In dollars breekt de GOUDprijs record na record. Toch blijft de prijs in euros redelijk gelijk. Reden is het feit dat door het dalen van de dollar GOUD voor ons Europeanen relatief goedkoop blijft. De dalende dollar is het gevolg van aangekondigde maatregelen door de FED, die afgelopen week liet weten aan te sturen op een hogere inflatie en heel veel meer dollar te gaan creëeren. Beleggers en investeerders reageren negatief op deze berichten en vluchten voor een deel uit de dollar. Zij kopen nu meer GOUD, omdat GOUD wordt gezien als een veilige belegging.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Klassieke correlatie zoek

De euro op z’n hoogst, de rentes op hun laagst, het GOUD op z’n hoogst - bijna elke dag maken we een record mee
En wat er nu gebeurt, is ronduit verbazingwekkend. Laten we even stilstaan, om een terugblik te werpen op de huidige ontwikkelingen van de markten. Van alle markten. Om te proberen te begrijpen wat wellicht logisch lijkt en het helemaal niet is.

Bron: Depers.nl
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Vermogende particulieren stappen massaal in het GOUD

GOUDkoorts! Speculanten en vermogende particulieren jagen de GOUDprijs naar recordhoogten. Maar waar laat je al dat spul?

De rijken der aarde kopen massaal GOUD: met staven tegelijk en soms zelfs per ton. Dat zegt een aantal topbankiers op het Reuters Global Private Banking-Congres dat op dit moment in Genève, New York en Singapore wordt gehouden.

‘Ze steken hun geld niet alleen in GOUDfondsen of GOUDfutures, maar kopen ook fysiek GOUD’, aldus de Zwitser Josef Stadler, die als directeur bij de Zwitserse UBS Bank verantwoordelijk is voor cliënten die minstens 50 miljoen dollar te beleggen hebben.

Bron: Kitco.com
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Zilver slaat op hol

Bericht van GOUDPortal.nl:

GOUD, maar met name zilver lijken op hol te slaan. Gaat de manie nu aanslaan? Begint de sneeuwbal te rollen? Het lijkt erop van wel. De dollarindex blijft opnieuw dalen en het lijkt erop dat de Euro nog verder wordt opgepompt nu China te kennen heeft gegeven de EU middels Griekenland te gaan ondersteunen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$