EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7946 tot 7950
Geplaatst op: donderdag 16 december 2010

GOUD en zilver in 2011

2010 zal alvast de geschiedenisboeken ingaan als een ‘aardsverschuiving’ voor GOUD en zilver. GOUD kreeg steeds meer erkenning als monetair actief. Het hoogtepunt voor ons was toen de president van de Worldbank, Robert Zoellick, een oproep lanceerde voor een nieuw soort GOUDstandaard: wereldschokkend!

Maar ook bij zilver gingen enkele belangrijke figuurlijke bommen af. Zo waren er de verklaringen van enkele traders over de manipulatie van de prijs van zilver op de futuremarkten. Ook werd de gigantische shortpositie van JP Morgan onder vuur genomen. Het een en ander zorgde ervoor dat GOUD en zilver een stijging konden voorleggen van respectievelijk 25 procent en 65 procent in 2010!

Lees verder op Beursduivel.be
Geplaatst op: maandag 13 december 2010

Op naar 2011

Fysiek GOUD en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.Fysiek GOUD en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.

[...]

Toch hebben de FED en de grote banken hier een klein probleempje mee: De vraag naar fysiek GOUD en zilver is vanuit Azië al een tijd zo groot, dat elke gefabriceerde dip in de GOUD- en zilverprijs in het Oosten aangegrepen wordt om extra fysiek in te gaan kopen. En daar zit hem nou net de kneep voor de Westerse banken, want fysiek GOUD en zilver is dat waar men een tekort aan heeft.

Vanwege die Oosterse druk zijn de koersbewegingen naar beneden weliswaar steil, maar ook kort. Te verwachten valt dan ook, dat binnen zeer korte termijn de oude recordhoogtes voor GOUD en zilver verbroken zullen gaan worden.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: zondag 12 december 2010

China wordt steeds belangrijkere factor bij bepalen GOUDprijs

China zal GOUD bijkopen om yuan als wereldmunt te ondersteunen

China beschikt voorlopig over voldoende GOUD om de yuan als wereldmunt te ondersteunen, zo stelt Adrian Ash. Ash is bij BullionVault head of research, hij is van mening dat het land zich niet zomaar de wet zal laten opleggen door de Verenigde Staten. De stijging van de GOUDprijs gisteren tot een nieuw recordslotniveau is volgens Ash onder andere te danken aan Chinese aankopen.

Washington gaat China ongetwijfeld bestempelen als een manipulator van de valutamarkten, maar daar ligt Beijing ongetwijfeld niet wakker van. De Chinezen geloven namelijk in de kracht van de eigen munt.

Lees verder op Beursbrief.be
Geplaatst op: zondag 12 december 2010

GOUD is geld

Ook deze week kreeg ik weer een artikel onder onder waarin vermeldt stond dat GOUD waardeloos was. Het was één klaagzang over hoe erg GOUD wel niet was. Heel klein stond er een klein woordje boven het artikel… Dat ene woordje was advertentie.

Lees verder op Beurz.com
Geplaatst op: zaterdag 11 december 2010

John Williams voorspelt hyperinflatie

John Williams vertelt hoe de situatie verschilt van de inflatoire jaren 70, en hoe een plan Volcker vandaag de dag onmogelijk is om zo nog de dollar te redden (ons dossier GOUD en de euro gaat hier grondig op in).

Lees verder op Goldonomic.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs