Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 7946 tot 7950
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

GOUD is de ultieme bubbel

GOUD is de ultieme bubbel, zei de Amerikaanse financier van Hongaarse afkomst George Soros eerder dit jaar en velen interpreteerden dat verkeerdelijk als zou de miljardair GOUD liever mijden. Niets is minder waar en Soros heeft de afgelopen maanden dus ook aan GOUD een pak geld verdiend. Maar het verschil tussen Soros en andere beleggers is dat hij over genoeg historisch perspectief bezit om te weten wanneer hij moet kopen en wanneer hij moet verkopen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

Willem Middelkoop: Vlucht naar GOUD in tweede versnelling

Een greep uit het artikel:

Fort Knox
De verkoop is dus niet gestopt omdat GOUD en zilver op zijn. Centrale banken zullen tot het uiterste gaan om GOUD beschikbaar te houden voor GOUDproducenten. De eerste melding van producenten dat ze niet meer aan GOUD kunnen komen zou de GOUDprijs en vraag namelijk pas echt laten exploderen. Daarom zal desnoods de laatste GOUDbaar uit Fort Knox worden gehaald.

Zilver is uitzondering
Voor zilver maak ik een uitzondering. In tegenstelling tot GOUD, dat slechts van kluis naar kluis verhuist, wordt zilver meestal als grondstof gebruikt. Daarnaast bestaan er, ook weer in tegenstelling tot GOUD, geen grote bovengrondse (centrale bank) zilvervoorraden meer. Het GOUD raakt dus niet snel op maar het zilver wel.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: maandag 17 mei 2010

Rob McEwen: “GOUD 2000$ tegen eind 2010!”

Rob McEwen, de man achter het meest succesvolle GOUDmijn-aandeel Goldcorp, en momenteel hoofdaandeelhouder in onder meer US Gold, is goed geplaatst om uitspraken te doen over de evolutie van de GOUDprijs.

Bron: HBnews - De waarheid over de kredietcrisis
Geplaatst: maandag 17 mei 2010

Massale vlucht uit papier, bevolking hamstert GOUD

De trouwe leden van hbnews.nl kennen de site al meer dan 2 jaar en hebben zich in eerste instantie voor de nieuwsbrief aangemeld, omdat wij een van de weinigen waren die in GOUD geloofden. We staan er nu niet meer alleen voor.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zondag 16 mei 2010

Duitse kooppaniek naar Kruggerrands

Sinds Trichet de nucleaire knop van QE (Quantitative Easing) heeft ingedrukt, is er een ware kooppaniek naar fysieke GOUDmunten ontstaan in Duitsland. Vooral de Zuid-Afrikaanse Krugerrands zijn populair! De officiële South African Rand Refinery (SARR) wordt overstelpt met gigantische orders uit Duitsland.

Gecorrigeerd voor inflatie is de huidige GOUDprijs van rond $1230/ounce nog maar halverwege van de absolute recordprijs rond $2300/ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$