Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Chinese bank ICBC koopt GOUDkluis in Londen

De Chinese bank ICBC versterkt haar positie op de Europese GOUDmarkt door de grootste kluis van Europa te kopen. Het gaat om een GOUDkluis in Londen die in 2012 door Barclays geopend werd en waar tot 2.000 ton GOUD in opgeslagen kan worden. Begin dit jaar nam ICBC in Londen al een GOUDkluis met een capaciteit van 1.500 ton in gebruik. 

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

Vijf grafieken die de rally van GOUDmijnen verklaren

Waren GOUDmijnen tot eind vorig jaar misschien nog wel de meest gehate belegging, dit jaar hebben ze beleggers al een ongekend rendement opgeleverd. De Bloomberg index van veertien grote GOUDmijnaandelen is sinds het begin van dit jaar al verdubbeld, nadat ze over een periode van vijf jaar 76% van hun marktwaarde verloren hadden. Hoe komt dat?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2016

De GOUDprijs heeft momenteel 1 grote vijand

De GOUDprijs zit al een tijdje gevangen tussen $1.200 en $1.300. Het is al van 10 februari geleden dat de GOUDprijs nog buiten deze bandbreedte noteerde. Het sentiment rond GOUD is de laatste maanden bijzonder positief en juist dat kan er voor zorgen dat de GOUDprijs nog een tijdje gevangen blijft binnen deze trading range.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

GOUD: wel of niet in beleggen?

Warren Buffet vindt GOUD maar niks. Het Orakel van Omaha heeft een sterke voorkeur voor aandelen en obligaties.

Net als er voor elke belegging voor- en tegenstanders zijn, geldt dit ook voor GOUD. Het ene kamp ziet een investering in GOUD als de ultieme verzekering tegen inflatie, een zwakkere Amerikaanse dollar en een eventuele beurscrash. Het nee-kamp, inclusief Warren Buffet, vindt dat GOUD niet meer thuishoort in het hedendaagse beleggingsportfolio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 mei 2016

Beleggers staan in de rij voor GOUD!

GOUD is tot nu toe de grote winnaar van dit beursjaar. De GOUDprijs is sinds het begin van dit jaar al met vele procenten in waarde gestegen en als gevolg daarvan beginnen steeds meer beleggers te geloven in de kansen die het gele edelmetaal te bieden heeft.

Volgens World Gold Council (WCG) is de vraag naar GOUD het afgelopen kwartaal uitgekomen op 1289 ton. Dit is een van de grootste stijgingen in jaren. Voornamelijk de handel in ‘papierGOUD’ is tijdens de eerste 3 maanden van dit jaar explosief gestegen. Tijdens het eerste kwartaal stroomde ruim 363 ton aan GOUD richting de GOUD ETF’s en dat was de grootste instroom sinds het jaar 2009.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$