EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
67
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7951 tot 7955
Geplaatst op: vrijdag 10 december 2010

Einde JP Morgan en zilver manipulatie?

Het is inmiddels algemeen bekend dat JP Morgan een extreem grote shortpositie heeft in zilver. Sommige kenners beschuldigen J.P Morgan zelfs ervan dat ze zich gedragen als een vertegenwoordiger van de FED. Elke stijging in de prijs van GOUD en/of zilver ondermijnt het vertrouwen in de dollar, waar een lage GOUDprijs helpt het vertrouwen in de dollar en andere valuta hoog te houden.

Door het verkopen van grote hoeveelheden waardepapieren in de future markt is het JP Morgan gelukt om de prijs van edelmetaal te onderdrukken. We kunnen er vrijwel zeker van uitgaan dat deze shortposities van  JP Morgan niet gedekt worden door enig fysiek zilver. Sterker nog, in een artikel van Max Keiser op 2 december 2010 wordt beschreven hoe de shortpositie van JP Morgan 3,3 miljard ounce in zilver bedraagt. Deze short positie is groter dan de aanwezigheid van fysiek zilver in de hele wereld. (!)

[...]

Een ander feit dat laat zien dat JP Morgan haar shortpositie in zilver op lange termijn niet meer kan handhaven is dat JP Morgan voor $1,5 miljard koper heeft gekocht om zichzelf in te dekken tegen mogelijk verliezen. Volgens ‘The Telegraph’ heeft JP Morgan tussen de 50 en 80 procent van de 350.000 ton die aanwezig is bij de London Metal Exchange aangekocht.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: vrijdag 10 december 2010

Zilverprijs kan in 2011 met 30 procent stijgen, GOUD met 10 procent

Fondsbeheerder U.S. Global Investors Fund publiceerde een zeer positief rapport over de edelmetalen. Die kunnen namelijk vanaf de huidige prijsniveaus nog een forse stijging neerzetten. John Derrick, director of research bij U.S. Global Investors Fund, ziet de zilverprijs in 2011 nog met 30% stijgen, terwijl de GOUDprijs nog 10% hoger kan gaan richting 1550 dollar per troy ounce.

Lees verder op Cash.be
Geplaatst op: woensdag 8 december 2010

GOUDprijs onder $1400 na bereiken record hoogte

Nadat de prijs van GOUD gisteren een record hoogte van boven de $1.430 per ounce bereikte zakte de prijs snel in, tot onder de $1.400. Als directe oorzaak noemen analisten winstnemingen van investeerders door de opnieuw aantrekkende dollar.

Een deel van de winstneming kan ook worden verklaard door een psychologisch effect dat voortkomt uit het verlangen om winst te nemen tegen het einde van het jaar, aldus analisten.

 

Lees verder op Forex Info
Geplaatst op: woensdag 8 december 2010

Waarom GOUD door kan stijgen

De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.De daadwerkelijke zeepbel zou dan nog moeten komen.

Veel mensen beginnen te denken dat GOUD een bubbel is en hoewel het altijd goed is om wantrouwend tegenover flink stijgende assets te staan denk ik toch dat GOUD geen bubbel hoeft te zijn.

Lees verder op HBnews.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 december 2010

Update GOUD/Zilver Ratio: steun op 50 breekt!

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zoals u op bovenstaande grafiek ziet, (klik lees verder) heeft de ratio definitief de steun op 50 neerwaarts doorbroken. Momenteel zit de GOUD/Zilver ratio in een stroomversnelling naar beneden, waarbij de eerste halte mogelijk op 40 ligt.

Welke prijzen mogen dan verwachten? We denken dat GOUD nog wel verder kan doorstijgen tot 1500 à 1600 dollar/ounce gezien het huidige momentum.

Dit betekent dat, indien we rekening houden met een GOUD/Zilver ratio van 40, we een mogelijk koersdoel voor zilver bekomen van 37,5 à 40 USD/ounce!

Of met andere woorden: de huidige rit zit er nog steeds niet op volgens de statistieken. Dit wordt tevens bevestigd door het (nog steeds) uitblijven van de door ons aangekaarte ‘blow off’ top.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs