Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7951 tot 7955
Bron: Cash.be
Geplaatst: zaterdag 30 oktober 2010

China kan posities in GOUD verder uitbreiden

Gaat China op grote schaal GOUD kopen en zo de GOUDprijs verder ondersteunen. De krant International Business Daily meldde vanmorgen dat China nieuwe aankopen van GOUD overweegt.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Bron: IEX Profs.nl
Geplaatst: donderdag 28 oktober 2010

Zilver is het nieuwe GOUD

De echte edelmetaalbeleggers hadden het al een tijdje in de smiezen natuurlijk. Hoewel de afgelopen maanden alle aandacht uitging naar de rally in GOUD, steeg zilver heel geruisloos een stuk harder. Logisch want gezien de historische prijsverhouding tussen GOUD en zilver moet die laatste nog een flinke inhaalslag maken. Steeds meer beleggers beginnen dat te ontdekken, want de vraag naar zilverbeleggingen is de afgelopen weken stormachtig toegenomen, stelt Citywire.

Bron: Weblogs.VPRO
Geplaatst: woensdag 27 oktober 2010

Aflevering GOUD - Uitzending: woensdag 27 oktober, 19.25 uur, Nederland 2

GOUDzoekers duikt in GOUD en onderzoekt of GOUD een nieuwe zeepbel is of dat het edelmetaal iedereen rijk gaat maken.

De GOUDprijs breekt alle records en dus zijn veel mensen op zoek naar GOUDen sieraden die omgesmolten en verkocht kunnen worden. In Duitsland worden in rap tempo automaten opgesteld waar je GOUD kunt pinnen. En er worden initiatieven opgestart om met GOUD te kunnen betalen, zoals in Drachten.

Waar komt deze hype vandaan? Heeft het te maken met berichten in de media over de euro of Griekenland? Of zijn het optredens van mensen als Willem Middelkoop die zeggen dat je geld niet meer veilig is?

Een gesprek met voormalig journalist en GOUDbelegger Willem Middelkoop en Matthijs Bouwman als de criticaster.

Bekijk de promo:

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 27 oktober 2010

GOUDmarkt.nl ondersteunt het advies van de AFM over beleggen in GOUD

Een aantal commentatoren vroegen zich af waarom de AFM zich moet bemoeien met de beleggingsbeslissingen van beleggers. Is de volgende stap het verbieden van specifieke aandelen? Deze commentatoren hebben blijkbaar het echte bericht van de AFM niet of niet goed gelezen. De AFM waarschuwt in haar bericht namelijk voor de risico’s van verschillende GOUDproducten. Naast fysiek GOUD in eigen bezit zijn er namelijk een groot aantal financiële instellingen die beleggingsproducten bieden die op een of andere manier zijn gekoppeld aan GOUD, zilver of platina. De AFM waarschuwt terecht voor de risico’s van dit soort producten. Deze producten zijn een papieren contract dat de belegger met de financiële instelling aangaat en de belegger is dus afhankelijk van de financiële instelling of die zijn contractuele verplichting nakomt. Voorbeelden hiervan zijn ETF’s (Exchange Traded Funds), beleggingsfondsen in edelmetaal, edelmetaal trackers, edelmetaal opties en futures.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 26 oktober 2010

Ander Moment, Zelfde Boodschap

[...]

Omdat vrijwel alle centrale banken van de wereld hun beleid van kwantitatieve verruiming voortzetten, wat feitelijk een modieuze naam is voor het printen van geld, kunnen we verwachten dat de koopkracht van nationale betaalmiddelen nog verder zal worden aangetast. Anders gezegd: de inflatie begint te versnellen. Dat is wat de stijgende zilverprijzen, GOUDprijzen en andere grondstoffenprijzen ons duidelijk vertellen. Hun prijzen stijgen niet omdat er een tekort is aan grondstoffen. Nee, feit is: er is een overvloed aan fiat betaalmiddelen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$