Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 7956 tot 7960
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

GOUD en zilver stijgen naar nieuwe records - Must Read!

[...]

Als afsluiting een nog een bericht over zilver. Volgens Jack Barnes heeft het witte edelmetaal de potentie om binnen twee jaar naar de $50,- te stijgen. De alltime high van zilver is zo’n $48,-. De prijs steeg ergens in 1979 van $6,- naar $48,-. Dit werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt, die hadden samen zo’n derde van al het zilver ter wereld weten te bemachtigen. Uiteindelijk liep de zilverbubbel op ‘silver thursday’ leeg.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Over GOUD, zilver, inflatie en hyperinflatie

Een lezer stelde mij de vraag of GOUD en zilver, als ze eenmaal de top bereiken, ook op de top zullen blijven staan en hoe zich dat verhoudt met de begrippen inflatie en hyperinflatie.

Voorafgegaan dat ik ook niet in de toekomst kan kijken, heb ik wel een aantal overdenkingen die wellicht van nut kunnen zijn.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 15 september 2010

Marc Faber: “GOUD zal nooit falen”

Marc Faber is altijd te vinden voor een stevige oneliner zo nu en dan. Tijdens de jongste eConference van Kitco was hij flink op dreef en sloeg de ene na de andere nagel op de kop!

Op de eerste plaats trok hij de meeste analisten en hun analyses in twijfel. Vele maken de vergelijking met aandelen en GOUD. Het is volgens Faber als appelen met peren vergelijken.

Bron: kitco.com
Geplaatst: dinsdag 14 september 2010

GOUD heeft een nieuwe all time high te pakken

GOUD heeft vandaag een nieuwe all time high neergezet. De koers is door de $1268 heen geschoten vandaag.

Verder doen andere precous metals het ook behoorlijk goed. En dan is dit nog maar het begin.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 14 september 2010

GOUD is cash

Gisteren heb ik een presentatie / gesprek gehouden bij een aantal beleggers uit de buurt. Een gezellige middag waarbij me opviel dat er over GOUD heel weinig bekend was. Ik blijf dat jammer vinden. Wat is de rol van fysiek GOUD in een portefeuille? - Heel simpel, het is cash! U kan uw geld op een spaarrekening aanhouden in Euros of Dollars, maar dan loopt u de kans op inflatie. Immers is er niet alleen het enorme begrotingstekort, maar de hoeveelheid geld wordt bijgemaakt net naar gelang bankiers of politici geld nodig hebben voor hun onstilbare, maar altijd veel te dure ambities.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$