Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 7956 tot 7960
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Ook in Europa gaan de geldpersen harder draaien

Na de paniekduik van de aandelenmarkten afgelopen donderdag lijkt de rust weer enigszins teruggekeerd. De euro trekt weer wat aan, de GOUDprijs stabiliseert. Het gerucht doet de ronde dat de ECB, de Europese Centrale Bank, dit weekend een bail-out bekend maakt van 1100 Europese banken met een leenfaciliteit van 600 miljard. De banken kunnen dit geld dan lenen tegen 1 %. Dit zou betekenen dat op grote schaal geld bijgedrukt gaat worden, want waar haalt Europa, toch al overladen met schulden, anders dat geld vandaan?

Het maakt eigenlijk niet zo veel uit of Europa naar Anglo-Saksisch model nog enige tijd overeind wordt gehouden of niet. We zijn het point-of-no-return al lang gepasseerd. Een bail-out zorgt er vooral voor dat we nog enige tijd kunnen doen alsof er niets aan de hand is. Het vervelende is echter dat een bail-out de schuldenlast alleen nog maar groter maakt, en dat al dat geld-uit-het-niets-gecreëerd op den duur zal leiden tot (hyper)inflatie.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 4 mei 2010

Onzekerheid euro: particulieren kopen dagelijks honderden kilos GOUD

De grootste Nederlandse GOUDhandelaren Schöne Edelmetaal en amsterdamgold.com verkopen sinds vorige week weer kredietcrisis-achtige hoeveelheden baar GOUD.

Het loopt sinds vorige week storm als gevolg van de financiële crisis in Zuid-Europa. De euro is zwak. De vraag naar fysiek GOUD, in baren en plaatjes, is zeer groot. We doen aardig wat kilos per dag. Exacte getallen wil Riedstra niet noemen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 2 mei 2010

Tip: Koop voor deze zomer nog GOUD!

April 2010 sluit met hoogste GOUDprijs in euro’s. Trends in 3 jaar euro GOUDprijs.

Traditioneel laat de GOUDprijs in de zomermaanden een consolidatie zien. Het zou ons niet verbazen dat dit ook dit jaar opnieuw zal gebeuren waarbij er eerst nog een sterke terugval plaatsvindt. Dit zou een gunstig instapmoment zou zijn voor beleggers. De onderliggende fundamentele factoren die de GOUDprijs beïnvloeden, zijn onverminderd aanwezig en worden sterker.

Bron: EdelMetaalBlog
Geplaatst: zondag 2 mei 2010

China en de GOUDmarkt. Blijft China meer GOUD kopen?

Volgens Eily Ong, auteur van Gold in the year of the Tiger, is China de sleutel in de vraag naar GOUD. Dit schrijft Lara Crigger in Hard Assets Investor.

De groeiende middenklasse in China met een besteedbaar inkomen kan de GOUD consumptie doen verdubbelen in het komend decennium, dit zal de GOUDprijzen flink laten stijgen.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 april 2010

(informatief) Handel in grondstoffen: commodities of commodity

De handel in grondstoffen en basisgoederen die de mens nodig heeft, commodities, een vorm van beleggen, bestaat al duizenden jaren. In het begin van de ruilhandel werden goederen tegen goederen geruild, later tegen GOUD en tegenwoordig betalen we met geld. Wat zijn commodities? Wat zijn commodity futures? Wat zijn termijncontracten? Waar heeft de term commodity betrekking op? Wat is het grote voordeel van commodities? En het nadeel van de handel in grondstoffen?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$