Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 7956 tot 7960
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 12 oktober 2010

Goldman Sachs: GOUDprijs over jaar op 1650 dollar

De GOUDprijs mag zich dan rond recordhoogte begeven, volgens Goldman Sachs is de opmars van het goedje nog lang niet gestuit.

1.650 dollar
De zakenbank heeft zijn verwachting voor de GOUDprijs over 12 maanden opgeschroefd tot 1.650 dollar per ounce. Momenteel kost dezelfde hoeveelheid 1.352,30 dollar. “Nu de groei van de Amerikaanse economie afkoelt en de overheid de geldvoorraad waarschijnlijk verder laat groeien, verwachten we dat de GOUDprijs blijft stijgen”, aldus de bank.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Hyperinflatie: zijn alle Amerikanen in 2020 miljardair?

We zijn goed op weg om tegen 2020 -of eerder zelfs- allen miljardairs te worden, tenminste indien de Federale Bank haar koers niet grondig wijzigt.  Maar verder is het niets om naar uit te kijken, want miljardiar zijn zal geen enkele betekenis meer hebben. De rijkdom van Amerikanen later dit decennium zal worden berekend op basis van de hoeveelheid GOUD en zilver die ze bezitten. We staan aan de vooravond van een massale en wereldwijde vlucht uit de U.S dollar en in GOUD en zilver.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 9 oktober 2010

Koop GOUD zolang het nog kan

Is de snel stijgende GOUDprijs en zilverprijs de afgelopen maanden een signaal van stabiliteit van het financiële systeem? Wanneer de volgende fase van de financiële crisis toeslaat, is het te verwachten dat het dan vrijwel onmogelijk is om fysiek GOUD te kopen. Ook al is de GOUDprijs dan veel hoger dan de $ 1350 / € 960 vandaag, het zal dan erg moeilijk zijn fysiek GOUD te kopen tegen welke prijs dan ook. Ongetwijfeld kunt u dan wel papieren GOUD kopen (door allerlei financiële producten zoals ETF’s, GOUD trackers, GOUD futures of GOUD opties), maar dat is geen substituut voor fysiek GOUD. Met de snel dalende dollar en toenemende economische spanningen ten gevolge van het niet oplossen van de schuldenproblematiek bij overheden en banken is dit een scenario om rekening mee te houden.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Video: het potentieel van zilver

Zilver is ondanks de huidige stijging van de zilverprijs nog steeds een koopje. Gecorrigeerd voor inflatie staat de zilverprijs namelijk nog 85% onder de all time high die in 1980 werd behaald, toen de gebroeders Hunt de zilvermarkt manipuleerden.

Vandaag de dag is de koopkracht van $50 uit 1980 die 1 troy ounce zilver toen vertegenwoordigde niet alleen drastisch afgenomen, ook zijn er andere aspecten die meespeelden die in 1980 nog niet meespeelden. Bijvoorbeeld het continue bijdrukken van geld, het verhandelen van zilver en GOUD op papier in een factor 100 ten opzichte van al het fysieke GOUD en zilver dat wereldwijd beschikbaar is, de bail outs en meer…

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Zwakke dollar oorzaak GOUDrecord

In dollars breekt de GOUDprijs record na record. Toch blijft de prijs in euros redelijk gelijk. Reden is het feit dat door het dalen van de dollar GOUD voor ons Europeanen relatief goedkoop blijft. De dalende dollar is het gevolg van aangekondigde maatregelen door de FED, die afgelopen week liet weten aan te sturen op een hogere inflatie en heel veel meer dollar te gaan creëeren. Beleggers en investeerders reageren negatief op deze berichten en vluchten voor een deel uit de dollar. Zij kopen nu meer GOUD, omdat GOUD wordt gezien als een veilige belegging.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$