Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 7956 tot 7960
Bron: beursbox.nl
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Inflatie - een Havenstein moment

Rudolf Havenstein was president van de Reichsbank gedurende de Weimarrepubliek. Vandaag de dag nemen centrale banken helaas dezelfde route die hij nam, welke leidde tot vernietigende hyperinflatie en de ondergang van de Reichsmark begin jaren 20. Fysiek GOUD en zilver kunnen u hierbij beschermen. De voortdurende koopkracht vermindering van nationale valuta wordt gemaskeerd door vermogensvernietiging van overgewaardeerde vermogensbestandsdelen als huizen die terugzakken naar realistische niveaus. Deze vermogensafname door dalende prijzen voelt als deflatie, maar is het niet. In feite is het een afleiding die onze ogen afhoudt van het werkelijke probleem: dat van de euro, de dollar en de meeste andere nationale valuta die koers hebben gezet richting hyperinflatie. Over hyperinflatie schreef ik reeds eerder.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

de Bank for International Settlements

De afgelopen periode zijn zowel GOUD en zilver flink in waarde zijn gedaald. Een van de redenen die hiervoor worden genoemd zijn GOUDswaps van het International Monetair Fonds (IMF) aan de Bank for International Settlements (BIS), waarmee het IMF cash in handen krijgt en het het GOUD verkocht wordt door de BIS aan de markt, wat de prijsdaling van het GOUD zou verklaren.

Zoals zoveel commentaren vanuit de officiële pers aangaande GOUD en zilver, is ook dit weer een kletsverhaal. Bij een SWAP blijft het GOUD in handen van de BIS om later tegen een vergoeding weer te worden terugverkocht aan het IMF.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Jim Rogers: “GOUD gaat minstens naar 2000 dollar”

Jim Rogers, de charismatische topman van Rogers Holdings, staat al langer bekend om het scepticisme waarmee hij de financiële markten benadert. Afgelopen weekend herhaalde hij zijn boodschap nogmaals. “Verkoop obligaties en koop grondstoffen als zilver en rijst”, zo luidt kort samengevat de inhoud van die boodschap. Vooral voor het GOUD is Rogers optimistisch. Jim Rogers: “De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is.”
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 juli 2010

Het mysterie omtrent de BIS GOUD Swap

De nodige mysterie is ontstaan omtrent de BIS swap van 349 ton GOUD met een of meerdere banken. Het is nog steeds niet duidelijk wat of wie de tegenpartij van de BIS was.

De eerste geruchten die naar de markt sijpelden van potentiële banken, waren een of meerdere noodlijdende Zuid-Europese centrale banken, aangezien zij over de nodige GOUDreserves beschikken. Griekenland, Spanje en Portugal bezitten respectievelijk 112.2, 281.6 en 382,5 tong GOUD, waardoor Portugal meteen als de tegenpartij werd beschouwd in de financiële middens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 juli 2010

Te midden van een seculaire bull market

Terwijl de populaire media de jongste verkoopgolf in GOUD en Zilver weer eens aangrijpen om hun afkeer ten toon te spreiden, en dramatische voorspellingen vooruit schuiven voor de toekomstige evolutie van de prijs van beide edelmetalen, zijn het net diezelfde media die er nu al 10 jaar naast zitten met hun voorspellingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$