Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8052 artikelen gevonden. Artikel 7961 tot 7965
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 12 juli 2010

GOUD is terug als geld! B.I.S. heeft GOUD swaps met Europese Banken

De Bank of International Settlements (B.I.S.), ook wel de centrale bank van de centrale banken genoemd, heeft in een voetnoot in haar jaarrapport over 2010 bekend gemaakt dat het in totaal voor 346 ton GOUD aan swap-overeenkomsten heeft met Europese commerciële banken. Deze bekendmaking is opnieuw een bewijs dat GOUD geld is voor internationale transacties en roept tegelijkertijd een groot aantal vraagtekens op.

[...]

Een groot vraagteken is het feit dat de swaps zijn gedaan met commerciële Europese banken. Dit is zeer ongebruikelijk. Van centrale banken is bekend dat ze nog steeds grote hoeveelheden reserves in GOUD aanhouden maar er is geen enkele commerciële bank of groep van banken bekend die beschikt over zo’n grote GOUDvoorraad als eigen reserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 11 juli 2010

GOUD & Zilver – De Seculaire Bull Market

Terwijl de populaire media de jongste verkoopgolf in GOUD en Zilver weer eens aangrijpen om hun afkeer ten toon te spreiden, en dramatische voorspellingen vooruit schuiven voor de toekomstige evolutie van de prijs van beide edelmetalen, zijn het net diezelfde media die er nu al 10 jaar naast zitten met hun voorspellingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010

GOUD daalt, leve GOUD!

De GOUDprijs is de laatste dagen gedaald, naar het niveau dat het voor het eerst in mei dit jaar haalde.

De redenen hiervoor zijn, voor zover ik kan zien, vrij eenvoudig.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 7 juli 2010

Banken verkopen GOUDreserves

Europese commerciële banken zetten een deel van hun GOUDreserves om in contant geld.

13 miljard dollar
Dat blijkt uit cijfers van de bank voor Internationale Betalingen, het instituut aan wie de nationale centrale banken rapporteren. Het afgelopen jaar hebben de banken in totaal bijna 350 ton GOUD verkocht. Daarmee is een bedrag gemoeid van zon 13 miljard dollar.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 6 juli 2010

Stichtelijke woorden uit de glazen bol

Zoals uit de koersbeweging van zowel GOUD, zilver als de daaraan gerelateerde aandelen maar weer blijkt ( -3,5 , -7,- 8 % in een week tijd), is het voorspellen van de koers op korte termijn een zeer hachelijke zaak.  Wat wel duidelijker wordt, is dat de koersbewegingen een steeds grotere uitslag krijgen, en dat geldt met name ook voor de valuta.
Het grote geld reageert op ultrakorte ontwikkelingen met steeds grotere heftigheid, grotendeels gestuurd door computerprogramma’s. Deze grote variatie is een uiting van een groeiende onzekerheid in de markt, een zichzelf versterkend fenomeen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$