Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7961 tot 7965
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 28 april 2010

GOUDprijs stijgt tot record van 888 euro in reactie op Griekse schuldenproblematiek

De GOUDprijs is vandaag 27 april 2010 gestegen naar een nieuwe hoogste prijs ooit van 888 euro. In dollars steeg de GOUDprijs van $1155,- naar $1173,- het hoogste niveau sinds het begin van 2010. Deze sterke stijging van de GOUDprijs is een reactie op de verslechterende berichten rond de Griekse schuldencrises door de verlaging van de creditrating van Griekse staatsleningen door Standard & Poors.

Bron: BeursDuivel.be
Geplaatst: dinsdag 27 april 2010

De beste kansen zitten in zilver

De verkoop van Amerikaanse zilvermunten gaat door het dak! Beleggers nemen het zekere voor het onzekere, en slaan massaal fysiek zilver in. Dit biedt kansen voor de aandachtige belegger.

Er is de laatste dagen veel te doen omtrent de massieve shortposities op de futuremarkten voor GOUD. Langzaam maar zeker sijpelt dit verhaal door naar de voorpaginas van diverse media, nu enkele vooraanstaande traders hun boekjes hebben geopend. Het ziet er in ieder geval niet fraai uit voor bepaalde banken: er wordt naar verluidt 100x meer papier verhandeld dan er fysiek GOUD aanwezig is in depots van de handelsbeurzen.

Bron: EdelmetaalBlog
Geplaatst: dinsdag 27 april 2010

Toekomst verwachting GOUD: +$500 in 6 maanden!

John Embry: We zijn in de eerste fase beland van wat ik denk dat weleens kan veranderen in een hyper inflatoire situatie. Er is niet genoeg spaargeld over de gehele wereld om de schulden die de komende jaren gecreëerd worden te dekken. Hierdoor wordt er papier geld bijgedrukt in hoeveelheden die we in de geschiedenis nog nooit eerder hebben meegemaakt. Als de waarde van het papieren geld daalt door de snelle toename zal, per definitie, de waarde van GOUD in deze papieren valuta stijgen.

We zijn door een periode van disinflatie gegaan, zeker sinds ongeveer 1980. Dit is voorbij. We gaan richting een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in ons leven, misschien zelfs nog nooit hebben meegemaakt in de geschiedenis van de mensheid.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 24 april 2010

Centrale bank Rusland breidt GOUDreserve verder uit

Rusland is in 2006 begonnen met het structureel vergroten van haar GOUDreserves. In eerdere berichten werd aangegeven dat Rusland haar GOUDreserves laat toenemen om zodoende de toekomstige tekorten te kunnen financieren, maar duidelijk mag wezen dat een belangrijker doel zal zijn om op deze manier de afhankelijkheid van de dollar, de euro en andere munteenheden te verlagen.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 23 april 2010

Hoe Goldman Sachs de grootste GOUDmijn van Ghana failliet liet gaan

Goldman Sachs een van de grootste Amerikaanse investeringsbanken die onlangs door de SEC is aangeklaagd vanwege fraude gepleegd met hypotheek-derivaten, heeft een zeer slechte reputatie op het gebied  van eerlijk zakendoen. Het feit waarvoor Goldman Sachs nu is aangeklaagd, is dat men producten aan investeerders verkocht waarbij Goldman Sachs tegenstrijdige belangen had. Goldman Sachs verdiende als dealer aan de verkoop van deze producten en adviseerde deze aan zijn klanten als goede investering. Dit terwijl men zelf een grote short-positie had genomen op de daling van diezelfde producten. Zodra Goldman Sachs de producten verkocht had, had zij er een zeer groot belang bij dat deze in waarde zouden dalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$