Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 7961 tot 7965
Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: woensdag 19 mei 2010

GOUD veilige toevluchtshaven

GOUD blijft stijgen, ondanks het Europese reddingsplan Wat het nieuws ook is, vrijwel elke dag stijgt de GOUDprijs. De eerste paradox hierbij is dat het GOUD stijgt, terwijl de dollar stijgt. Want over het algemeen daalt het GOUD zodra de dollar stijgt.

Andere verrassing: toen Europa zijn reddingsplan bekend had gemaakt, ontspanden alle markten zich, behalve de GOUDmarkt. Integendeel. Want meer dan ooit is GOUD nu een veilige toevluchtshaven geworden, en wel een toevluchtshaven voor beleggers die opvattingen hebben die lijnrecht tegenover de toekomst van de economie en de financiële markten staan.

Bron: StockCharts.com
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

Zilver presteert het dubbele van GOUD

In de grafiek (lees verder) valt op te maken dat zilver de afgelopen 17 maanden dubbel zo goed presteert dan GOUD.

Zilver heeft in tegenstelling tot GOUD ook een industriele waarde. Zilver is tevens schaarser dan GOUD en zal daarom ook eerder opraken.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

GOUD is de ultieme bubbel

GOUD is de ultieme bubbel, zei de Amerikaanse financier van Hongaarse afkomst George Soros eerder dit jaar en velen interpreteerden dat verkeerdelijk als zou de miljardair GOUD liever mijden. Niets is minder waar en Soros heeft de afgelopen maanden dus ook aan GOUD een pak geld verdiend. Maar het verschil tussen Soros en andere beleggers is dat hij over genoeg historisch perspectief bezit om te weten wanneer hij moet kopen en wanneer hij moet verkopen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

Willem Middelkoop: Vlucht naar GOUD in tweede versnelling

Een greep uit het artikel:

Fort Knox
De verkoop is dus niet gestopt omdat GOUD en zilver op zijn. Centrale banken zullen tot het uiterste gaan om GOUD beschikbaar te houden voor GOUDproducenten. De eerste melding van producenten dat ze niet meer aan GOUD kunnen komen zou de GOUDprijs en vraag namelijk pas echt laten exploderen. Daarom zal desnoods de laatste GOUDbaar uit Fort Knox worden gehaald.

Zilver is uitzondering
Voor zilver maak ik een uitzondering. In tegenstelling tot GOUD, dat slechts van kluis naar kluis verhuist, wordt zilver meestal als grondstof gebruikt. Daarnaast bestaan er, ook weer in tegenstelling tot GOUD, geen grote bovengrondse (centrale bank) zilvervoorraden meer. Het GOUD raakt dus niet snel op maar het zilver wel.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: maandag 17 mei 2010

Rob McEwen: “GOUD 2000$ tegen eind 2010!”

Rob McEwen, de man achter het meest succesvolle GOUDmijn-aandeel Goldcorp, en momenteel hoofdaandeelhouder in onder meer US Gold, is goed geplaatst om uitspraken te doen over de evolutie van de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$