EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
25
kliks
15
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7966 tot 7970 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 15 februari 2011

Gold Advances to Four-Week High in New York on Inflation Concern

Verdere koers-stijgingen van GOUD en zilver zijn in de maak door opnieuw grote zorgen over inflatie.

Onlangs maakte China bekend dat de consumer prijsindex is gestegen met 4.9 procent ten opzichte van de prijzen van het jaar ervoor. Dit overschreed het niveau dat de Chinese overheid voor ogen hield.

Verdere koers-stijgingen van GOUD en zilver zijn in de maak door opnieuw grote zorgen over inflatie.

Onlangs maakte China bekend dat de consumer prijsindex is gestegen met 4.9 procent ten opzichte van de prijzen van het jaar ervoor. Dit overschreed het niveau dat de Chinese overheid voor ogen hield.

Gold gained to the highest level in almost four weeks in New York on speculation rising inflation will spur demand for the metal as an alternative asset.

China’s consumer prices rose 4.9 percent in January from a year earlier, the nation’s statistics bureau said, exceeding the government’s 2011 target for four months. Billionaire investor George Soros increased his SPDR Gold Trust exchange-traded product holdings by 0.5 percent in the fourth quarter and John Paulson kept his investment unchanged, filings showed.

“With inflation concerns heating up and the metals underpinned by a mix of physical and investment demand it looks as if further gains are in the pipeline,” James Moore, an analyst at TheBullionDesk.com in London, said in a report.

Lees verder op Bloomberg
Geplaatst op: maandag 14 februari 2011

Weekend Top Story: Silver to reach $50 by 2011, and gold at $8,000 by 2015 conservative - Turk

GoldMoney CEO, James Turk laat weten dat GOUD dit jaar de $2.000 gaat aantikken en dat GOUD zelfs in de staat "backwardation" zal gaan verkeren wat wil zeggen dat verkopers geen GOUD van de hand zullen doen.

GoldMoney CEO, James Turk laat weten dat GOUD dit jaar de $2.000 gaat aantikken en dat GOUD zelfs in de staat "backwardation" zal gaan verkeren wat wil zeggen dat verkopers geen GOUD van de hand zullen doen.

Speaking at the Mining Indaba in Cape Town, Turk reiterated his view that gold will get to around $8,000 an ounce by perhaps 2015 adding, I would say though, having seen QE2, that my predictions will turn out to be on the conservative side.

What drives the gold price at the end of the day is the demand for physical gold.  Were seeing that clearly now in silver which is in backwardation going out to 2015. Money never goes into backwardation unless you reach a position where you have extreme conditions - and thats what we see in silver now - the demand for physical metal is so much higher that people dont want paper any more, they want the real thing.

Turk believes this backwardation, the situation where the price of a commodity for future delivery is lower than the price for immediate delivery, could happen to the gold market.

Lees verder op MineWeb
Geplaatst op: maandag 14 februari 2011

Overdenkingen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de recente actie van de Nederlandse Bank om het pensioen fonds van de glasblazers te dwingen hun GOUD positie af te bouwen is bij mij ingeslagen als een bom.

Hoe vreemd kan de menselijke geest werken: natuurlijk, ik weet dat de schuldenpositie in ons financieel systeem onhoudbaar is, ik weet dat de dollar en euro in feite weinig meer waard zijn dan het papier waarop ze zijn gedrukt, ik weet dat het systeem van centrale banken de feitelijke macht heeft, ik weet dat we wereldwijd afstevenen op een economische en sociale crisis die zijn weerga niet kent...

maar toch… op het moment dat het dichterbij komt, zoals nu met de actie van de DNB, voel ik mij geschokt tot in mijn vezels. Blijkbaar kan de Nederlandse Bank, een private onderneming, de rechtsspraak zo beïnvloeden dat het mensen verbiedt zich in te dekken tegen de komende storm.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: maandag 14 februari 2011

Koop GOUD zolang het nog kan!

Ee euro is monopoly geld - Funny money.

Must read!

Ee euro is monopoly geld - Funny money.

Must read!

Ik kreeg gisteren nog een aanwijzing dat de Nederlandse autoriteiten een campagne tegen GOUD en zilver begonnen zijn. De DNB heeft pensioenfonds voor de Glasfabrieken gesommeerd om hun 13% belang in GOUD terug te brengen tot hooguit 3%. Het pensioenfonds weigerde en ging naar de rechter. De rechter gaf DNB gelijk. Het pensioenfonds moet nu haar zeer winstgevende positie naar 3% terugbrengen. Wie winnen er bij dit verhaal? Niet de pensioenverzekerden... DNB heeft bestaansrecht dankzij fiat geld zoals de Euro. Ze dwingt nu pensioenfondsen die waardeloze euros op, zodat pensioengerechtigden straks de uiteindelijke en onvermijdelijke rekening gaan betalen. Dit gigantische bedrog rondom geld gaat immers een keer klappen. Iedereen die dan euros heeft, cash of op spaarrekening, is dan alle waarde die daar nu in is vastgelegd simpelweg kwijt.

Lees verder op BeursBox
Geplaatst op: maandag 14 februari 2011

AFM sluit grens voor GOUD

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders GOUD te verkopen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders GOUD te verkopen.

Het betreft nieuwe Nederlandse klanten van Goldmoney, een Engels bedrijf wat handelt in GOUD.

“Goldmoney heeft besloten om voorlopig even geen nieuwe klanten te accepteren die woonachtig zijn in Nederland of de Nederlandse Antillen. De directie heeft een brief van de AFM  ontvangen, als gevolg van het feit dat de AFM een richtlijn heeft veranderd die betrekking heeft op buitenlandse aanbieders van GOUDrekeningen. Het betreft hier een specifiek Nederlandse situatie, die zich in geen enkel ander land ter wereld voordoet.

[...]

De financiële autoriteiten in Nederland maken zich de laatste tijd behoorlijk druk om het GOUDbezit van Nederlanders. Vorige week nog de veroordeling van het pensioenfonds voor de glasindustrie, die op last van De Nederlandsche Bank binnen 2 maanden het grootste gedeelte van zijn GOUDvoorraad moet verkopen. DNB vindt het niet in het belang van de deelnemers om zoveel GOUD te bezitten. Zie ons artikel hierover. Ondanks dat GOUD van 2000 tot 2010 met een kleine 500% is gestegen, vinden de DNB en de AFM GOUD kennelijk een risicovolle belegging. Ter vergelijking; De AEX is in dezelfde periode met 56% gedaald.

Lees verder op Gewoon Nieuws
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs