Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7966 tot 7970
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 september 2010

Willem Middelkoop: Zilver interessanter dan GOUD

Volgens Willem Middelkoop is zilver op het moment interessanter dan GOUD. Beide edelmetalen zette afgelopen week nieuwe records neer. Een troy ounce GOUD is momenteel $1275,- waard. Zilver kost per ounce momenteel $20,77. De gold silver ratio is in de afgelopen maand flink gedaald.

Bron: Forexnews.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

GOUDprijs mogelijk snel naar $1.300

Nu de GOUDkoers de belangrijke de resistance van $1.250 heeft gebroken voorspellen technisch analisten dat de GOUDprijs snel richting de $1.300 kan. De GOUDhandel heeft de afgelopen maanden een steeds grotere vraag gezien en ook grote investeerders gaan en masse voor GOUD.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

Platina – het andere edelmetaal

GOUD en zilver zijn de niet enige edelmetalen. Zouden we alleen naar de prijs kijken dan is platina zelfs de meest edele van de drie. De prijs van één gram platina is op dit moment bijna €8 hoger dan de één gram GOUDprijs en niet lang geleden was het verschil zelfs €17. Maar er zijn andere factoren dan de prijs die moeten worden meegewogen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

GOUD en zilver stijgen naar nieuwe records - Must Read!

[...]

Als afsluiting een nog een bericht over zilver. Volgens Jack Barnes heeft het witte edelmetaal de potentie om binnen twee jaar naar de $50,- te stijgen. De alltime high van zilver is zo’n $48,-. De prijs steeg ergens in 1979 van $6,- naar $48,-. Dit werd veroorzaakt door de gebroeders Hunt, die hadden samen zo’n derde van al het zilver ter wereld weten te bemachtigen. Uiteindelijk liep de zilverbubbel op ‘silver thursday’ leeg.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 16 september 2010

Over GOUD, zilver, inflatie en hyperinflatie

Een lezer stelde mij de vraag of GOUD en zilver, als ze eenmaal de top bereiken, ook op de top zullen blijven staan en hoe zich dat verhoudt met de begrippen inflatie en hyperinflatie.

Voorafgegaan dat ik ook niet in de toekomst kan kijken, heb ik wel een aantal overdenkingen die wellicht van nut kunnen zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$