Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 7966 tot 7970
Bron: EdelmetaalBlog
Geplaatst: dinsdag 27 april 2010

Toekomst verwachting GOUD: +$500 in 6 maanden!

John Embry: We zijn in de eerste fase beland van wat ik denk dat weleens kan veranderen in een hyper inflatoire situatie. Er is niet genoeg spaargeld over de gehele wereld om de schulden die de komende jaren gecreëerd worden te dekken. Hierdoor wordt er papier geld bijgedrukt in hoeveelheden die we in de geschiedenis nog nooit eerder hebben meegemaakt. Als de waarde van het papieren geld daalt door de snelle toename zal, per definitie, de waarde van GOUD in deze papieren valuta stijgen.

We zijn door een periode van disinflatie gegaan, zeker sinds ongeveer 1980. Dit is voorbij. We gaan richting een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in ons leven, misschien zelfs nog nooit hebben meegemaakt in de geschiedenis van de mensheid.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 24 april 2010

Centrale bank Rusland breidt GOUDreserve verder uit

Rusland is in 2006 begonnen met het structureel vergroten van haar GOUDreserves. In eerdere berichten werd aangegeven dat Rusland haar GOUDreserves laat toenemen om zodoende de toekomstige tekorten te kunnen financieren, maar duidelijk mag wezen dat een belangrijker doel zal zijn om op deze manier de afhankelijkheid van de dollar, de euro en andere munteenheden te verlagen.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 23 april 2010

Hoe Goldman Sachs de grootste GOUDmijn van Ghana failliet liet gaan

Goldman Sachs een van de grootste Amerikaanse investeringsbanken die onlangs door de SEC is aangeklaagd vanwege fraude gepleegd met hypotheek-derivaten, heeft een zeer slechte reputatie op het gebied  van eerlijk zakendoen. Het feit waarvoor Goldman Sachs nu is aangeklaagd, is dat men producten aan investeerders verkocht waarbij Goldman Sachs tegenstrijdige belangen had. Goldman Sachs verdiende als dealer aan de verkoop van deze producten en adviseerde deze aan zijn klanten als goede investering. Dit terwijl men zelf een grote short-positie had genomen op de daling van diezelfde producten. Zodra Goldman Sachs de producten verkocht had, had zij er een zeer groot belang bij dat deze in waarde zouden dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 april 2010

Marc Faber: “Cash is trash, accumuleer GOUD en zilver!

Marc Faber was vandaag te gast bij het ochtendprogramma van CNBC Asia. Hij ziet in de recente fraudezaak van de SEC tegen Goldman Sachs een goed excuus om weer geld bij te drukken. Verder adviseert hij beleggers om zich te ontdoen van hun ‘papieren’ cash, en fysiek GOUD en zilver te accumuleren, en voor extra exposure verkiest hij de (junior) exploratie GOUD- en zilvermijnaandelen.

Bron: EdelmetaalBlog
Geplaatst: donderdag 22 april 2010

Peter Schiff: Comex kan failliet gaan, koop fysiek GOUD en zilver.

GATA heeft het opnieuw over de manipulatie van de GOUDprijs. Overheden willen het stijgen van GOUDprijzen tegengaan.

Verder gaat het over het bankroet gaan van COMEX dat ervoor zal zorgen dat de GOUDprijzen ultiem zullen stijgen. Dit is geen onrealistisch scenario.

WallStreet verkoopt papier, geen echte grondstoffen. Dat is de reden dat men de prijs van grondstoffen als GOUD en zilver zo laag als mogelijk wilt houden.

Peter legt verder uit hoe de COMEX totaal de afgrond in kan gaan. De kans is zeer onwaarschijnlijk dat de overheid de COMEX gaat redden om iedereen uit te betalen die long gaat op zilver en GOUD, tenzij ze natuurlijk hyperinflatie op hun programma hebben staan. Dit kan nog wel eens spannend worden!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$