Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7966 tot 7970
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Aangekondigde FED maatregelingen stuwen de prijs van GOUD en zilver omhoog

Op woensdag 3 november heeft de Amerikaanse centrale bank (FED) aangekondigd opnieuw 600 miljard nieuwe dollars te creëren en deze aan te wenden om de Amerikaanse economie te stimuleren. Deze quantitative easing (QE) of monetaire kwantitatieve verruiming is een experiment dat nog nooit op deze schaal is toegepast in de geschiedenis. Een van de eerste effecten is een sterke stijging van de prijzen van grondstoffen en specifiek GOUD en zilver. Zowel GOUD als zilver eindigde de handelsdag van vrijdag 5 november met een nieuw hoogste niveau. GOUD sloot op $ 1.394,- en zilver sloot op $ 26,76.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 november 2010

Zilver en GOUD niet geintimideerd: zilver +13 procent

Op 3 november, de dag van de aankondiging van de langverwachte Kwantitatieve Verruiming II, toen voorzitter Ben Bernanke aankondigde dat de Amerikaanse Centrale bank in de maanden die komen iedere maand 75 miljard dollar geld uit het niets zal creëren en in de economie zal pompen, was het belangrijk dat niet het edelmetaal, maar wel het papiergeld zou schitteren.

Daarom werd op het traditionele moment, de tweede price fix van de London Bullion Market, een papieren uppercut aan GOUD en zilver gegeven (voor hoe dat werkt, zie ons zilverdossier en het te verschijnen GOUDdossier). Echter de fysieke markt was niet geïntimideerd en vastbesloten afstand te nemen van de dollar in het voordeel van GOUD en zilver:

Bron: Middelkoops GOUD
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Eurazië koopt GOUD

Een zeer interessante ontwikkeling:

Volgens Alisdair Macleod, econoom en oud-bankier is de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de Euraziatische tegenhanger van de EU en NAFTA, bezig met de opbouw van een nieuwe economische wereldorde. Terwijl de oude economische orde bestaande uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Japan geen waarde hecht aan de betekenis van GOUD, ziet Macleod bij de deelnemende landen van het SCO, met Rusland en China als drijvende kracht, het tegenovergestelde.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Jim Rogers: Ben Bernanke begrijpt niets van economie

Ben Bernanke begrijpt niets van economie, noch begrijpt hij hoe de valutamarkten in elkaar zitten, hij begrijpt ook niets van financiën. Hij begrijpt blijkbaar alleen hoe je geld moet drukken. Bernankes intellectuele carrière is volledig gebaseerd op de gelddrukkunst. Geef de man een drukpers en hij zal sneller drukken dan wie ook ter wereld.

[...]

Rogers blijft bij zijn voorspelling dat GOUD over de volgende 10 jaar in waarde zal verdubbelen omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Verder raadt hij aan te investeren in grondstoffen in het algmeen en olie, katoen en suiker in het bijzonder. Voor de Amerikaanse economie is Rogers alles behalve hoopvol. 'Tegen 2012 krijgen we een nieuwe recessie, die veel erger zal zijn dan de vorige. Gegarandeerd.'

Bron: Cash.be
Geplaatst: vrijdag 5 november 2010

Chinese GOUDmarkt kan gaan verdubbelen

De Chinese GOUDmarkt kan in de komende 10 jaar gaan verdubbelen, zo meent de World Gold Council. De overkoepelende organisatie verwacht een sterke vraag zowel van de juwelenproducenten als vanuit de beleggershoek.

De consumptie van GOUD in China kan in het volgende decennium oplopen tot 800 à 900 ton per jaar. Wang Lixin, bij de World Gold Council general manager voor China, zei dit gisteren op een persconferentie in Shanghai.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$