EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
44
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
40
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7971 tot 7975
Geplaatst op: donderdag 25 november 2010

GOUD is riskant, geld ook

Johan Schaberg, een ondernemende duizendpoot, stuurde anderhalve week geleden een geweldige column naar het NRC. Onder de titel “GOUD is riskant, geld ook” zet hij zijn visie over GOUD en geld uiteen. Wij zijn zo vrij geweest een scan te maken.

De titel van de column van Schaberg verwijst met een knipoog naar de AFM die enige tijd geleden waarschuwde voor beleggingen in GOUD. Schaberg stelt: “[mensen] vluchten niet in het GOUD, maar uit het geld. Zo bezien stijgt niet de waarde van het GOUD, maar daalt de waarde van geld”. Misschien moet de AFM mensen daar ook eens op wijzen, zegt Schaberg eigenlijk.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 24 november 2010

Bankaandelen in Ierland crashen, kans op bankrun

De miljarden van de ECB en het IMF zijn binnen. Ierland krijgt beschikking over 85 miljard euro uit het noodfonds waar eerder Griekenland al gebruik van heeft gemaakt. Waar iedereen stiekem had gehoopt dat hiermee de problemen zouden zijn opgelost, blijkt niets minder waar.

Bank of Ireland: in het begin van 2007 nog goed voor €97,89. De huidige waarde van een aandeel Bank of Ireland is nog geen biertje in de kroeg waard: €1,70.

De koers van de Bank of Ireland daalde dinsdag met maar liefst 23,5%. In de afgelopen 4 handelsdagen daalde BoI al met ruim 40%.

Allied Irish Banks daalde met bijna 20% en sloot op €0,89. In de GOUDen tijden van Ierland werden deze aandelen voor €62,- per stuk verhandeld.

Irish Life and Permanent moest dinsdag 10% inleveren en sloot op drie eurokwartjes per aandeel. De Anglo Irish Bank heeft geen koers meer, want deze bank is in 2009 al genationaliseerd.

Als Europa niet snel meer actie onderneemt riskeert Ierland volgens Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van Pimco (grootste obligatiebelegger ter wereld) een heuse bankrun.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 24 november 2010

George Soros: Alles op GOUD

GOUD is dit jaar ongeveer een kwart in prijs gestegen en voltooit daarmee een reeks van tien jaar van prijsstijgingen. En grote namen in de financiële industrie lijken er rekening mee te houden dat het einde van de steile klim nog niet in zicht is. Uit data van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat topbeleggers George Soros en John Paulson nu GOUD als grootste positie hebben voor hun beleggingsvehikels Soros Fund Management LLC en Paulson & Co.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 21 november 2010

Verkopen GOUD en zilver munten door US Mint onverminderd hoog

De Amerikaanse munt (US Mint) is de producent van de officiële GOUDen en zilveren troy ounce munten van de Amerikaanse overheid. De populairste munten die worden geproduceerd zijn de American Silver Eagle, de American Gold Eagle en de American Gold Buffalo. De US Mint rapporteert wekelijks de verkopen van haar GOUD en zilver programma. Uit de meest recente statistieken blijkt dat ondanks te gestegen prijs van GOUD en zilver, de verkopen op een record hoog niveau blijven. In oktober 2010 verkocht de US Mint 3.150.000 Silver Eagles en over november 2010 staat de verkoop tot nu toe op 3.775.000 Silver Eagles. Over november 2010 zijn tot nu toe 72.500 Gold Eagles verkocht, eveneens een record.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: vrijdag 19 november 2010

China overweegt GOUDreserves geleidelijk te laten groeien

Op dit moment bedragen de officiële GOUDreserves van China 1.064 ton hetgeen gelijk is aan 1,6 procent van haar totale valutareserves. Diverse Chinese deskundigen verklaren dat China zijn GOUDreserves geleidelijk verder moet laten stijgen om zich hiermee in te dekken tegen de dalende dollar. Het is voor China echter niet mogelijk om zijn GOUDvoorraad snel te verhogen omdat dit de prijs van GOUD nog sneller zal laten stijgen aldus Men Qinfa een onderzoeken van de Chinese Internationale kamer van koophandel. De verwachting is dat de interne Chinese GOUDmarkt zal stijgen van 428 ton in 2009 naar 800 tot 900 ton in 2020.

Lees verder op GoudMarkt.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs