Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7971 tot 7975
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

GOUDmarkt: Trends en ontwikkelingen in 2009

Het belangrijkste jaarlijkse rapport over de zilvermarkt is eind mei uitgegeven, de World Silver Survey 2010. In dit rapport worden de statistieken en trends van het afgelopen jaar besproken, alsmede de verwachting voor het komende jaar. Naast de Silver Survey is er ook een variant voor de GOUDmarkt; de World Gold Survey.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

G20. Europa op het goede pad?

In de markt gonzen geruchten dat de FED nogmaals een een injectie wil plegen van ruim 2 triljard dollar, en u kunt wel raden waar dat geld naar toe zal gaan. Ook kunt u wel raden wat dit op termijn voor de koers gaat betekenen voor GOUD en zilver.

 

Ik voorspel u nu al dat de stress-test van de grote Europese banken ook onverwacht goed zal uitpakken! Misschien dat er ergens een stapeltje biljetten van 100 miljard ingepompt moet worden, maar dan heb je ook wat!

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDprijs verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska GOUDmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het GOUD concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver GOUD door de China National Gold GOUD raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse GOUDmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDprijs.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste GOUDproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële GOUDvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in GOUD en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar GOUD reserves verder te verhogen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 21 juni 2010

Grondstofprijzen stijgen nu China koppeling wil loslaten

De aangekondigde loskoppeling van de Chinese yuan aan de dollar stuwt de prijzen van grondstoffen. Volgens Dr Doom Roubini zou de yuan overigens ook kunnen gaan zakken.

Koppeling yuan
Koper, olie en mais stijgen in waarde op speculatie dat de vraag naar grondstoffen zal stijgen nadat China heeft aangegeven de vaste koers van de yuan aan de dollar te willen loslaten. Olie stijgt naar het hoogste niveau in zes weken, GOUD stijgt fractioneel ten opzichte van het vorige record. Wanneer de yuan sterker mag worden tegenover andere valutas worden grondstoffen goedkoper in yuan gemeten. China is de grootse verbruiker van koper en de tweede verbruiker van energie ter wereld.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 20 juni 2010

GOUD is geld en geeft rente in Vietnam

Tegenstanders van het beleggen in GOUD gebruiken vaak het argument dat GOUD geen geld is maar een grondstof en GOUD levert geen rente op zoals andere valuta. In Vietnam is de situatie op dit moment in 2010 echter geheel anders. In Vietnam is GOUD geld en wordt ook als zodanig in het dagelijkse ruilverkeer gebruikt en banken betalen rente in grammen GOUD uit aan GOUDbezitters die hun GOUD bij de bank deponeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$