EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7971 tot 7975 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 28 januari 2011

Verwachtingen National Inflation Association

Deze Amerikaanse “inflatie associatie” heeft leerzame en duidelijke artikelen en beschouwingen over de inflatie/deflatie ontwikkelingen. Uiteraard in eerste instantie voor Amerika, maar de feiten en ontwikkelingen zijn eenvoudig op Nederland toe te passen. Vandaar het de moeite waard is om hun “Top 10″verwachtingen voor 2011 een te bekijken.

NIA’s Top 10 Predictions for 2011
(Origineel met uitgebreider tekst te vinden onder de link. Hieronder alleen kort commentaar in het Nederlands)

1) The Dow/Gold and Gold/Silver ratios will continue to decline.
Dat stelt dat in verhouding tot de beurs (Dow) GOUD meer waarde krijgt waardoor beleggers beter af zijn mer GOUD.
Maar zilver doet het nog beter dan GOUD.

Lees verder op Vrijspreker.nl
Geplaatst op: donderdag 27 januari 2011

Inflatie: een globaal probleem

In tijden van crisis worden fortuinen verloren en fortuinen gemaakt.

In tijden van crisis worden fortuinen verloren en fortuinen gemaakt.

Eindelijk begint ook de media het thema een beetje op te pikken. En toch wordt GOUD verguisd als zijnde veel te duur. Maar als we zien dat de ingrediënten van een kop koffie met suiker het voorbije jaar evenveel in prijs zijn gestegen als het GOUD, is het dan niet veeleer de euro die veel te weinig waard wordt?

 

Lees verder op Goldonomic.be
Geplaatst op: donderdag 27 januari 2011

Over bonnen, rechter – en linkerzakken

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Een beter teken aan de wand dat de economie van de US voltooid verleden tijd aan het worden is lijkt mijn inziens nauwelijks denkbaar.

Dit soort oproepen, gevoegd bij uitspraken van Alan Greenspan en Robert Zoellick, het hoofd van de Wereldbank, om GOUD weer in te voeren als fundering van een nieuwe monetair stelsel geven ook aan dat de dagen zijn geteld van het fiat systeem. Opmerkelijk is hierbij de rol van Greenspan, het vorige hoofd van de FED. De man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de enorme bubbels (bv de huizenmarkt) die ontstaan zijn in de afgelopen twintig jaar waardoor de boel op wereldschaal nu in elkaar aan het donderen is, en nu hij op zijn lauweren rust begint hij een pleidooi te houden voor een verantwoord economisch stelsel wat op GOUD gebaseerd zou moeten zijn.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: woensdag 26 januari 2011

Zilver is het nieuwe GOUD

Ryan Jordan, historicus en verbonden aan de universiteit van San Diego, schreef een interessant artikel dat verscheen op www.financialsense.com.

Ryan Jordan, historicus en verbonden aan de universiteit van San Diego, schreef een interessant artikel dat verscheen op www.financialsense.com.

Ten tijden van de kredietcrisis golden voor beleggers GOUD en staatsobligaties als veilige vluchthavens. Zilver ontbrak. Dit paste in het dogma van vele GOUDaanhangers dat zilver alleen een industrieel metaal is en bij een tegenvallende economie sterk in prijs zal dalen. Dit werd in 2008 bevestigd toen de prijs van zilver werd gehalveerd van boven de $20 naar beneden de $10.

Een ander voorbeeld hiervan is de rol van zilver in de jaren ’30 van de vorige eeuw in de Verenigde staten. Tijdens de depressie werden GOUD en staatsobligaties gebruikt om welvaart te beschermen. In 2008 werd met ditzelfde sentiment zilver benaderd, maar het aanbod van zilver was in de jaren ‘30 vijf keer groter dan de Amerikaanse vraag naar zilver, voor zowel de industrie en munten tezamen. Het beeld van zilver als industriële grondstof werd maar al te graag bevestigd en ondersteund door de belangrijkste termijnmarkt voor zilver, de COMEX. De COMEX is onderdeel van de Chicago Mercantile Exchange (CME) en is in New York gevestigd.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 26 januari 2011

Rentestijging drukt GOUDprijs

De GOUDprijs kreeg een gevoelige klap nadat de Braziliaanse overheid een renteverhoging van een half procent aankondigde.   Als de Chinese overheid ook de rente gaat verhogen, zou de GOUDprijs nog zo’n gevoelige klap krijgen.

Beide landen hebben te maken met een oplopende inflatie; een hogere rente is dan meestal het  monetaire instrument van keuze voor de centrale bank. Mensen die edelmetaal hebben als belegging moeten zich hier tegen indekken.

Lees verder op Beurz.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs