Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7976 tot 7980
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 oktober 2010

Amerika is praktisch de eigendom van China

De Amerikaanse suprematie als ‘s werelds belangrijkste economie zal sneller eindigen dan velen denken. Daarom is GOUD een betere investering dan de dollar, ondanks dat GOUD al maandenlang het ene record na het andere breekt.  Dat zei Tom Winnifrith, CEO van financiëledienstenbedrijf Rivington Street Holdings, op de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 2 oktober 2010

China klaar voor de GOUDmarkt

Berlijn – Het World Gold Council heeft aangegeven dat het verder vereenvoudigen van de import van GOUD naar China er voor zal zorgen dat de invloed van het land op de wereldwijde handel in edelmetaal behoorlijk zal toenemen. Chinese investeerders maken gretig gebruik van deze extra mogelijkheden.

Waar de vraag naar GOUD in andere landen als India achterblijft vanwege de hoge GOUDprijs, zal de Chinese vraag naar GOUD ook dit jaar weer toenemen, aldus WCG’s Far East managing director Albert Cheng.

Er wordt verwacht dat het verschil tussen het Chinese vraag en aanbod, dat vorig jaar volgens de gegevens van de WGC 144 ton bedroeg, hierdoor nog verder zal toenemen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Is GOUD een vluchthaven?

We hebben te maken met een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog.

Geldoorlog
Deze week zette Brazilië de wereld op scherp door op het risico te wijzen van een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog Dat we aan het begin van zo’n oorlog staan en er mogelijk al midden in zitten -uiteraard zonder dat te weten- krijgt steeds duidelijker vormen nu vooral Japan ongegeneerd bezig is met het interveniëren in de wereldwijde geldmarkt ten gunste van de eigen valuta. De yen moet koste wat het kost goedkoper worden. Want de exportmachine van het land moet snel en voor het te laat is op gang worden gebracht. Anders komt er echt een moment waarop de altijd zo gezagsgetrouwe Japanse bevolking het niet langer pikt en in opstand komt. Dat dit niet zal lukken is voor iedereen –behalve de politiek- duidelijk.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Centrale banken verkopen niet langer GOUD

Volgens gegevens van het World Gold Council hebben de centrale banken die de CBGA (Central Bank Gold Agreement) hebben ondertekend het afgelopen jaar slechts 6,2 metric ton GOUD verkocht. In vergelijking met de GOUD verkopen van vorig jaar betekent dit dat de centrale banken 96% minder GOUD hebben verkocht.

Deze CBGA overeenkomst is tot stand gekomen in 1999. GOUDmijn bedrijven stelden destijds dat de verkopen van GOUD door centrale banken een te grote invloed hadden op de ontwikkeling in de GOUDprijs.  De overeenkomst heeft als doel de verkoop van GOUD door centrale banken te regulieren en te beperken in omvang.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Competitieve valuta devaluaties ondersteunen de prijs van GOUD

Centrale banken voeren een onderlinge strijd in het devalueren van de prijs van hun valuta. Iedere centrale bank voert een politiek waarbij de waarde van hun valuta relatief lager moet worden dan die van andere valuta om op die manier de economie te stimuleren. Deze ontwikkeling is goed voor de prijs van GOUD als de ultieme harde valuta waar centrale banken steeds minder invloed op kunnen uitoefenen. De afgelopen week heeft de GOUDkoers voor het eerst de grens van $ 1.300,- doorbroken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$