Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7976 tot 7980
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 10 september 2010

Creatief wetgeven voor gevorderden

[...]

De scheuren in het kaartenhuis worden steeds zichtbaarder, nu het de heren zelfs niet meer lukt in het afgelopen vrije weekend met een extra vrije dag (Labor day) de GOUD- en zilverprijs te drukken. Als het zelfs al niet meer lukt op deze handelsluwe dagen belooft dat veel vuurwerk. Verder worden de berichten steeds luider uit de fysieke GOUD- en zilvermarkt dat men steeds meer moeite heeft ook daadwerkelijk GOUD en zilver te leveren.

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 8 september 2010

Cliffhanger op de GOUDmarkt

Het is de Europese Centrale Bank (ECB) die deze maand voor een cliffhanger op de GOUDmarkt zorgt, aldus Gero in een video op het internet. Hij maakt zich zorgen over de 500 ton GOUD die de ECB in september uit haar voorraad te koop aanbiedt. Ook vreest hij voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die zouden volgens Gero de hoge GOUDprijzen ten gelde willen maken. Beide instellingen kunnen wel wat cash gebruiken, en nu kunnen ze hun huid duur verkopen.

Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: dinsdag 7 september 2010

Westerse GOUDfanaten krijgen bijval van strenge moslims

Beleggers die geloven dat GOUD de enige zekerheid is tegen instorting van de dollar en de papieren-geldeconomie, krijgen steun vanuit een opvallende hoek. Strenge moslims in Maleisië denken er net zo over.

In de Maleisische deelstaat Kelantan heeft de bekeerde Spaanse moslim Umar Vadillo de lokale overheid zo ver gekregen, GOUDen en zilveren munten als wettig betaalmiddel in te voeren. Duizenden winkels in Kelantan hebben inmiddels met stickers aangegeven dat ze GOUDen dinars accepteren en ook belastingen kunnen in GOUD worden voldaan.

De invoering van GOUD als betaalmiddel heeft een duidelijk ideologische reden. "Onze land wordt onderdrukt. Nu vechten we terug", verklaart GOUD-propagandist Vadillo tegenover The Wall Street Journal.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 6 september 2010

Waarom beleggen in zilver interessant is

Voor een groeiend aantal personen is GOUD een van de weinige veilige havens in onzekere tijden, dit zorgt ervoor dat GOUD terug is als serieuze investeringsmogelijkheid. Dit wordt veroorzaakt door de huidige financiële situatie waar de vraag is of de ontwikkelde economieën voor een periode van Japanse deflatie of juist voor een Duitse hyperinflatie staan.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 4 september 2010

Een glimp uit een toekomst met een parallelle GOUD standaard

Economen en analisten hebben vaak discussies over het opnieuw invoeren van de GOUD standaard als vervanging van ons papieren geldsysteem. Er is echter ook een situatie denkbaar waarbij naast het huidige papieren geld een tweede op GOUD en zilver gebaseerd geldsysteem functioneert. Een voorbeeld hiervan zien we in Indonesië waar Islamitisch organisaties een alternatief geldsysteem promoten gebaseerd op de GOUDen dinar en zilveren dirham.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$