EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7981 tot 7985 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 24 januari 2011

Chinezen zijn gretige kopers van GOUD

De vraag naar GOUD kan in de komende jaren gaan exploderen, dit dankzij een enorme vraag naar China. Adrian Ash, head of research bij BullionVault.com, merkt op dat de Chinese GOUDmarkt aan een razendsnel tempo groeit.
De vraag naar GOUD kan in de komende jaren gaan exploderen, dit dankzij een enorme vraag naar China. Adrian Ash, head of research bij BullionVault.com, merkt op dat de Chinese GOUDmarkt aan een razendsnel tempo groeit.

De afgelopen jaren is vanaf midden december, de periode wanneer de feestdagen op komst is, een sterke vraag naar fysiek GOUD vastgesteld. China moet namelijk een grote achterstand ophalen.

Tijdens het grootste deel van de 20ste eeuw mochten de Chinezen namelijk geen GOUD kopen. Met een spaarquotum van 30% is er veel geld beschikbaar om GOUD te kopen, wat dan ook op grote schaal gebeurt.

Lees verder op Cash.be
Geplaatst op: maandag 24 januari 2011

Shortposities GOUD en zilver

De short posities van de grote spelers in deze markt zijn kleiner aan het worden. De shorters kopen dus nu al terug! Ze wachten niet tot zilver een bodem bereikt heeft. Zilver bestaat bij de acht grootste banken een shorpositie van 256 miljoen ounces. Bij GOUD is de short positie 23,4 miljoen ounces bij de grootste acht banken. Overigens zijn de margin regels afgelopen vrijdag aangescherpt. Of dat voor iedereen geldt?

Lees verder op BeursBox
Geplaatst op: maandag 24 januari 2011

Gold or Cash?

Een prachtig promotiefilmpje van Goldcorp stelt de vraag: wat doet liever, $1.400 cash in een kluis of een troy ounce gold? Het Canadese GOUDmijnbedrijf biedt de kijker een aantal voorbeelden.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: zondag 23 januari 2011

GOUDprijs daalt tot onder 1000 euro door winstnemingen en zwakke dollar

De GOUDprijs is in januari 2011 gedaald tot onder de 1000 euro. De belangrijkste oorzaken hiervoor moeten worden gezocht in winstnemingen door investeerders en een sterke daling van de dollar en een stijging van de euro. Alhoewel alle fundamentele redenen voor een verdere stijging van de GOUDprijs op de langere termijn nog steeds aanwezig zijn, is een verdere daling op korte termijn niet uit te sluiten.

In de sterke opgaande GOUDmarkt van de afgelopen tien jaar zijn er regelmatig sterke dalingen geweest. Iedere keer waren de ‘deskundigen’ er direct bij om aan te kondigen dat dit het einde van de stijging van de GOUDprijs was. Tot op heden hebben deze deskundigen nog geen enkele keer gelijk gehad.

Lees verder op Goud Markt
Geplaatst op: zondag 23 januari 2011

Dollar en Euro in gecamoufleerde doodsstrijd: Deja Vu!

2011 is voorlopig niet vriendelijk voor de prijzen van edelmetalen. Er is een continue, niet aflatende druk op de prijzen en de verliezen lopen op. Vooral GOUD en zilver liggen onder vuur, terwijl platinum en palladium nog goed stand houden. Het mag duidelijk zijn dat men GOUD en zilver onder vuur neemt omdat deze metalen van oudsher monetaire metalen zijn en door de westerse overheden en centrale banken als ongewenste concurrentie worden gezien van hun papieren munten.

Zijn er redenen waarom de prijzen zakken? Er zijn altijd redenen en hier zal het voornamelijk om manipulatie en winstnames gaan. Want vorig jaar hebben we toch sterke winsten gezien in GOUD en vooral zilver. Ware het niet dat palladium in 2010 nog beter presteerde en op dat elan verder gaat. GOUD en zilver worden naar mijn mening express in hun opmars tegen gehouden en de huidige correctie valt op dit moment nog te rechtvaardigen als een gezonde technische correctie.

Lees verder op Gold and Glory
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs