Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7981 tot 7985
Bron: Depers.nl
Geplaatst: donderdag 7 oktober 2010

Vermogende particulieren stappen massaal in het GOUD

GOUDkoorts! Speculanten en vermogende particulieren jagen de GOUDprijs naar recordhoogten. Maar waar laat je al dat spul?

De rijken der aarde kopen massaal GOUD: met staven tegelijk en soms zelfs per ton. Dat zegt een aantal topbankiers op het Reuters Global Private Banking-Congres dat op dit moment in Genève, New York en Singapore wordt gehouden.

‘Ze steken hun geld niet alleen in GOUDfondsen of GOUDfutures, maar kopen ook fysiek GOUD’, aldus de Zwitser Josef Stadler, die als directeur bij de Zwitserse UBS Bank verantwoordelijk is voor cliënten die minstens 50 miljoen dollar te beleggen hebben.

Bron: Kitco.com
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Zilver slaat op hol

Bericht van GOUDPortal.nl:

GOUD, maar met name zilver lijken op hol te slaan. Gaat de manie nu aanslaan? Begint de sneeuwbal te rollen? Het lijkt erop van wel. De dollarindex blijft opnieuw dalen en het lijkt erop dat de Euro nog verder wordt opgepompt nu China te kennen heeft gegeven de EU middels Griekenland te gaan ondersteunen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 5 oktober 2010

Is er sprake van een GOUD bubble?

In de reguliere financiële media wordt regelmatig gerapporteerd dat de GOUDprijs opnieuw een record heeft gebroken en dat dit simpele feit dat de prijs almaar stijgt een duidelijk bewijs is dat GOUD zich in een ‘bubble’ fase bevindt en dat het onverstandig zou zijn om nu GOUD te kopen. Hieronder zullen wij aantonen dat deze redenering fout is en dat GOUD zich in het geheel niet in een ‘bubble’ bevindt en dat GOUD nog steeds relatief goedkoop is.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 oktober 2010

Amerika is praktisch de eigendom van China

De Amerikaanse suprematie als ‘s werelds belangrijkste economie zal sneller eindigen dan velen denken. Daarom is GOUD een betere investering dan de dollar, ondanks dat GOUD al maandenlang het ene record na het andere breekt.  Dat zei Tom Winnifrith, CEO van financiëledienstenbedrijf Rivington Street Holdings, op de Amerikaanse televisiezender CNBC.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 2 oktober 2010

China klaar voor de GOUDmarkt

Berlijn – Het World Gold Council heeft aangegeven dat het verder vereenvoudigen van de import van GOUD naar China er voor zal zorgen dat de invloed van het land op de wereldwijde handel in edelmetaal behoorlijk zal toenemen. Chinese investeerders maken gretig gebruik van deze extra mogelijkheden.

Waar de vraag naar GOUD in andere landen als India achterblijft vanwege de hoge GOUDprijs, zal de Chinese vraag naar GOUD ook dit jaar weer toenemen, aldus WCG’s Far East managing director Albert Cheng.

Er wordt verwacht dat het verschil tussen het Chinese vraag en aanbod, dat vorig jaar volgens de gegevens van de WGC 144 ton bedroeg, hierdoor nog verder zal toenemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$