Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 7986 tot 7990
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 14 september 2010

GOUD is cash

Gisteren heb ik een presentatie / gesprek gehouden bij een aantal beleggers uit de buurt. Een gezellige middag waarbij me opviel dat er over GOUD heel weinig bekend was. Ik blijf dat jammer vinden. Wat is de rol van fysiek GOUD in een portefeuille? - Heel simpel, het is cash! U kan uw geld op een spaarrekening aanhouden in Euros of Dollars, maar dan loopt u de kans op inflatie. Immers is er niet alleen het enorme begrotingstekort, maar de hoeveelheid geld wordt bijgemaakt net naar gelang bankiers of politici geld nodig hebben voor hun onstilbare, maar altijd veel te dure ambities.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 13 september 2010

Bijzondere ontwikkelingen op de zilvermarkt, deel 2

De bewegingen op de GOUD- en zilvermarkt komen niet zomaar uit de lucht vallen. Zo werd van de week bekend, dat Rusland en China hun onderlingen handel in energie voortaan gaan verrekenen in hun eigen valuta, namelijk de Roebel en de Renminbi ( of Yuan). Deze markt heeft een omvang van boven de triljard dollar. Het afscheid van de dollar is een duidelijk teken aan de wand dat de dagen van de Westerse hegemonie geteld zijn en daarmee van de onderdrukking van GOUD en zilver.

 

Dat de wereld zich in toenemende mate begint af te keren van het Westers financieel systeem is ook geen wonder als je kijkt naar de enorme fraude die steeds zichtbaarder wordt in te doen en laten van de betrokkenen. Een fraai voorbeeld hiervan is de IPO van GM.

Bron: FondsИieuws
Geplaatst: maandag 13 september 2010

GOUD blijf stijgen, ongeacht economie

De GOUDprijs zal blijven stijgen, ongeacht wat de economie doet. Nog voor het einde van dit jaar zal de prijs voor GOUDfutures stijgen tot 1500 dollar per troy ounce.

Dat zeggen analisten in en peiling die is afgenomen door Bloomberg.

Ze houden het op een stijging dit jaar van nog eens 18 procent ten opzichte van het op 21 juni bereikte record van 1.266,50 dollar.

Beleggers kopen vooral fysiek GOUD. Eén van hen is George Soros, de hedgefondsmanager heeft 5,24 miljoen aandelen in het ETF-fonds SPDR Gold Trust.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 10 september 2010

Creatief wetgeven voor gevorderden

[...]

De scheuren in het kaartenhuis worden steeds zichtbaarder, nu het de heren zelfs niet meer lukt in het afgelopen vrije weekend met een extra vrije dag (Labor day) de GOUD- en zilverprijs te drukken. Als het zelfs al niet meer lukt op deze handelsluwe dagen belooft dat veel vuurwerk. Verder worden de berichten steeds luider uit de fysieke GOUD- en zilvermarkt dat men steeds meer moeite heeft ook daadwerkelijk GOUD en zilver te leveren.

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 8 september 2010

Cliffhanger op de GOUDmarkt

Het is de Europese Centrale Bank (ECB) die deze maand voor een cliffhanger op de GOUDmarkt zorgt, aldus Gero in een video op het internet. Hij maakt zich zorgen over de 500 ton GOUD die de ECB in september uit haar voorraad te koop aanbiedt. Ook vreest hij voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die zouden volgens Gero de hoge GOUDprijzen ten gelde willen maken. Beide instellingen kunnen wel wat cash gebruiken, en nu kunnen ze hun huid duur verkopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$