EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7986 tot 7990
Geplaatst op: zondag 14 november 2010

Turbulente week voor GOUD en zilver

GOUD en zilver zijn de eerste week van november 2010 turbulent begonnen. In de eerste helft van de week werden nieuwe records neergezet waarbij GOUD voor het eerst steeg boven de $ 1400,- per troy ounce en zilver steeg tot boven de $29,- per troy ounce.

Lees verder op Goudmarkt.nl
Geplaatst op: vrijdag 12 november 2010

Ongekende spanning op de GOUD- en zilvermarkt

Inside information... Must read!

Inside information... Must read!

Het had er de afgelopen dagen alle schijn van dat de drie dwaze dagen voor edelmetalen waren uitgebroken. Met zoveel papierenaanbod in de edelmetaalmarkten en een beperkt aanbod van fysiek zilver en GOUD, is het niet onlogisch dat de volatiliteit toeneemt. De belangen van hele grote spelers staan op het spel. De afgelopen dagen zijn slechts illustratief.

Met sterke fundamenten zijn de vooruitzichten op de lange termijn erg gunstig voor de edelmetalen, maar vanwaar dan die plotselinge daling gisteren?

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: donderdag 11 november 2010

Zilver uitje

Zilver is de bubble du jour en we zijn long zilver in de PolderPortefeuille. Nog tijd om bij te kopen? Er zijn genoeg argumenten voor te bedenken.

1. Sprott, de expert op edelmetaal, komt met een fysiek zilver fonds. Een fysiek GOUDfonds had hij al eerder opgezet. Sprott heeft $ 575 miljoen opgehaald. Kan de fysieke zilvermarkt dat aan, zonder ernstige prijsbewegingen? Shortsqueeze? Spring niet voor een rijdende Sprott. 

2. Zilver was enorm achtergebleven bij GOUD

3. Bovendien, iedereen weet dat de fysieke zilvermarkt gemanipuleerd wordt door JP Morgan en HSBC. Er loopt op dit moment een procedure tegen deze banken. Iedereen weet dat banken naar zijn en bovendien slecht. Dus is dit waar. 

4. En erger nog voor de sufferds die lui op de bank blijven hangen terwijl hun winstbeluste buren de zilverlingen van de straat oprapen, zilver heeft nog lang niet het niveau van 1980 bereikt en GOUD is daar allang boven. In 1980 raakte zilver de $ 41,50. Nu staat zilver op $ 27. GOUD raakte de $ 873 en staat nu $ 1400. Allemaal niet gecorrigeerd voor inflatie natuurlijk. 

Lees verder op Inveztor.nl
Geplaatst op: donderdag 11 november 2010

GOUD is geen bubble

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Er is geen enkele reden dat de GOUDprijs niet verder zal stijgen, stelt Paul Duncombe van Schroders. ‘In deze onzekere tijden is GOUD misschien wel een van de weinige asset classes met het potentieel verder te stijgen’.

[...]

Volgens Duncombe wordt GOUD gekocht door mensen die zich zorgen maken, en dat zijn er op dit moment veel. Papieren valuta worden minder waard en de vrees voor een valutaoorlog komt hoog op de politieke agenda. "Valuta zijn de wapens die gekozen worden in de economische strijd tussen Oost en West."

Lees verder op Belegger.nl
Geplaatst op: donderdag 11 november 2010

GOUDstandaard in ere herstelt?

Wordt de GOUDstandaard weer in ere herstelt? Zo ja, zal dit in haar originele vorm of in een aangepaste vorm zijn?

Als het aan Robert Zoellick, de leider van de wereldbank, ligt wordt er een aangepaste vorm van de GOUDstandaard ingevoerd. Deze vorm zal de vele valutaschommelingen tegen moeten gaan en toekomstige valuta oorlogen voorkomen. Deze nieuwe GOUDstandaard zal voor een nieuwe stabiliteit op de markten moeten zorgen nu het erop lijkt dat het Bretton Woods II systeem na 40 jaar gebruik hier niet meer toe in staat is.

Lees verder op EdelMetaal Blog

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs