Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7986 tot 7990
Bron: rt[z]
Geplaatst: donderdag 30 september 2010

Is GOUD een vluchthaven?

We hebben te maken met een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog.

Geldoorlog
Deze week zette Brazilië de wereld op scherp door op het risico te wijzen van een snel uit de hand lopende mondiale geldoorlog Dat we aan het begin van zo’n oorlog staan en er mogelijk al midden in zitten -uiteraard zonder dat te weten- krijgt steeds duidelijker vormen nu vooral Japan ongegeneerd bezig is met het interveniëren in de wereldwijde geldmarkt ten gunste van de eigen valuta. De yen moet koste wat het kost goedkoper worden. Want de exportmachine van het land moet snel en voor het te laat is op gang worden gebracht. Anders komt er echt een moment waarop de altijd zo gezagsgetrouwe Japanse bevolking het niet langer pikt en in opstand komt. Dat dit niet zal lukken is voor iedereen –behalve de politiek- duidelijk.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Centrale banken verkopen niet langer GOUD

Volgens gegevens van het World Gold Council hebben de centrale banken die de CBGA (Central Bank Gold Agreement) hebben ondertekend het afgelopen jaar slechts 6,2 metric ton GOUD verkocht. In vergelijking met de GOUD verkopen van vorig jaar betekent dit dat de centrale banken 96% minder GOUD hebben verkocht.

Deze CBGA overeenkomst is tot stand gekomen in 1999. GOUDmijn bedrijven stelden destijds dat de verkopen van GOUD door centrale banken een te grote invloed hadden op de ontwikkeling in de GOUDprijs.  De overeenkomst heeft als doel de verkoop van GOUD door centrale banken te regulieren en te beperken in omvang.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 29 september 2010

Competitieve valuta devaluaties ondersteunen de prijs van GOUD

Centrale banken voeren een onderlinge strijd in het devalueren van de prijs van hun valuta. Iedere centrale bank voert een politiek waarbij de waarde van hun valuta relatief lager moet worden dan die van andere valuta om op die manier de economie te stimuleren. Deze ontwikkeling is goed voor de prijs van GOUD als de ultieme harde valuta waar centrale banken steeds minder invloed op kunnen uitoefenen. De afgelopen week heeft de GOUDkoers voor het eerst de grens van $ 1.300,- doorbroken.

Bron: goldonomic
Geplaatst: dinsdag 28 september 2010

De krantenmythe van GOUD als zeepbel

Ongelooflijk dat sommige bankanalisten het aandurven om GOUD een zeepbel te noemen.

We begrijpen dat bepaalde financiële kranten dit soort sensationele ideeën afdrukken, maar ze zouden minstens een soort van redenering erbij kunnen plaatsen en zo uitleggen waarom GOUD dan wel een zeepbel zou zijn. Tijdens het lezen van hun artikel(s) wordt het duidelijk dat ze geen flauw benul hebben waar geld vandaan komt en wat de gevolgen zijn van het moderne monetaire beleid. Ze lijken ook niet te weten dat GOUD en Zilver sinds eeuwenlang het ultieme instrument zijn om koopkracht veilig te bewaren, en ze beledigen hun eigen intelligentie als ze ook maar durven dromen dit patroon te kunnen veranderen. Laat deze mensen beter jouw geld niet beheren...

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: dinsdag 28 september 2010

De crisis moet nog beginnen

Alles wat centrale banken, politici en de pratende hoofden op televisie ook zullen uitkramen en proberen, het zal falen. Net als tientallen andere fiat geldsystemen zullen de euro en dollar hard onderuit gaan. Zelfs de Zwitserse centrale bank is niet meer wat ze geweest is. Om werkloosheid te drukken en deflatie te voorkomen, zullen alle centrale banken in waanzin blijven printen, hetgeen de prijs van GOUD en zilver net zo lang zal opdrijven totdat een omslagpunt wordt bereikt en de vraag naar papiergeld instort. Welkom, hyperinflatie. Weimar leert ons dat hyperinflatie wordt voorafgegaan door deflatie. Daarna zal er een periode van onzekerheid en chaos zijn. Het zal allerminst gezellig worden. Overheden zullen proberen nieuwe valuta af te dwingen, maar in deze tijd van digitale vrijheid, zal de burgerlijke ongehoorzaamheid leiden tot vrije initiatieven. Prijzen zullen volatiel zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$