Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7991 tot 7995
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 september 2010

De GOUDstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door GOUD, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor GOUD ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van Lehman Brothers in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek GOUD.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

Bron: Beursduivel.be
Geplaatst: donderdag 23 september 2010

Het is GOUD dat blinkt

De prijs van GOUD breekt bijna dagelijks een nieuw record. De stijging wordt onder meer gestuwd door aankopen van centrale banken en momentumtraders, maar het grote publiek is nog niet mee. We hebben nog een hele weg af te leggen.

GOUD blinkt, harder dan ooit tevoren! De prijs van het edelmetaal is op ramkoers en tekent de jongste weken bijna iedere dag een nieuwe recordkoers op. Op het moment van schrijven zien we wederom een nieuwe recordprijs op de koerstabellen staan: 1283,5 dollar/ounce. Het is een fantastische klim!

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 23 september 2010

10 jaar gevangenisstraf

Dat was de straf voor iedere Amerikaan die het in 1933 waagde om zijn of haar GOUD niet bij de overheid in te leveren. Alleen Amerikanen die hun GOUD op tijd in het buitenland hadden ondergebracht konden de dans ontspringen. De rest begroef het GOUD diep, of leverde het tegen $20,67 per ounce in bij de overheid.

Het was toegestaan per persoon hooguit 5 ounces in GOUD in munten aan te houden. Zo konden relatief kleine, persoonlijke historische muntenverzamelingen intact blijven.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: woensdag 22 september 2010

Jim Rogers: Nog een lange weg te gaan in de huidige stierenmarkt voor GOUD

Kitco News wist de legendarische grondstoffenbelegger Jim Rogers te strikken voor een exclusief interview. Hierin wordt zijn mening gepolst naar de recente positieve ontwikkelingen omtrent de prijs van GOUD.

Volgens Jim Rogers hebben we nog een lange weg af te leggen in de huidige stierenmarkt voor GOUD (en zilver). De centrale banken wereldwijd hebben de geldkraan wagenwijd openstaan, terwijl de grote massa nog amper kennis heeft van GOUD als belegging/bescherming.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 22 september 2010

GOUDportal aan het woord

Beste lezer van GOUD-Portal. Gister avond (21 september) hebben we kunnen waarnemen dat GOUD en zilver opnieuw records neer hebben gezet. Dit is niet het enige opmerkelijke. Ik raad U ook aan de dollar index wat meer in de gaten te houden. Deze dreigt namelijk onder de 80 punten te zakken op de index. Dit kan gevaarlijk worden voor de dollar en de koersen van GOUD en zilver sneller de lucht in stuwen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$