Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 7991 tot 7995
Bron: Z24! Business-Nieuws
Geplaatst: dinsdag 7 september 2010

Westerse GOUDfanaten krijgen bijval van strenge moslims

Beleggers die geloven dat GOUD de enige zekerheid is tegen instorting van de dollar en de papieren-geldeconomie, krijgen steun vanuit een opvallende hoek. Strenge moslims in Maleisië denken er net zo over.

In de Maleisische deelstaat Kelantan heeft de bekeerde Spaanse moslim Umar Vadillo de lokale overheid zo ver gekregen, GOUDen en zilveren munten als wettig betaalmiddel in te voeren. Duizenden winkels in Kelantan hebben inmiddels met stickers aangegeven dat ze GOUDen dinars accepteren en ook belastingen kunnen in GOUD worden voldaan.

De invoering van GOUD als betaalmiddel heeft een duidelijk ideologische reden. "Onze land wordt onderdrukt. Nu vechten we terug", verklaart GOUD-propagandist Vadillo tegenover The Wall Street Journal.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 6 september 2010

Waarom beleggen in zilver interessant is

Voor een groeiend aantal personen is GOUD een van de weinige veilige havens in onzekere tijden, dit zorgt ervoor dat GOUD terug is als serieuze investeringsmogelijkheid. Dit wordt veroorzaakt door de huidige financiële situatie waar de vraag is of de ontwikkelde economieën voor een periode van Japanse deflatie of juist voor een Duitse hyperinflatie staan.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 4 september 2010

Een glimp uit een toekomst met een parallelle GOUD standaard

Economen en analisten hebben vaak discussies over het opnieuw invoeren van de GOUD standaard als vervanging van ons papieren geldsysteem. Er is echter ook een situatie denkbaar waarbij naast het huidige papieren geld een tweede op GOUD en zilver gebaseerd geldsysteem functioneert. Een voorbeeld hiervan zien we in Indonesië waar Islamitisch organisaties een alternatief geldsysteem promoten gebaseerd op de GOUDen dinar en zilveren dirham.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

Goldnugget van ruim 23 KG gevonden in Australië

The Gold Digger is jaloers. Er is namelijk een héle grote GOUDklomp gevonden in het westen van Australië. Volgens de NOS is het de op 2 na grootste GOUDklomp GOUD ooit gevonden, maar uit de statistieken van The Gold Digger komt deze nugget niet eens in de top 10 voor. Het is wél de op 2 na grootste GOUDklomp ooit die met een detector is gevonden. De allergrootste goldnugget blijft natuurlijk de Welcome Stranger, met een gewicht van 2520 troy ounce (78,1 kilo), gevonden in februari 1869, Moliagul, Victoria, Australië. De grootste nugget die met een detector is gevonden is de Hand of Faith.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

Geld – hoe verder?

[...]

In het begin gaf ik aan dat ik een goldbug ben. Ik heb over veel alternatieven nagedacht, maar heb geen betere gevonden. GOUD heeft duizenden jaren, niet voor niets, gewerkt. Andere metalen of grondstoffen worden verbruikt en zijn daardoor minder stabiel. GOUD wordt wel gebruikt voor sieraden, maar veel mensen, met name in India, kopen GOUDen juwelen om koopkracht te bewaren. Ongedekt geld zou op een vrije markt niet tot stand zijn gekomen. Begin zelf maar eens ongedekt geld uit te geven, je zal weinig klanten trekken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$