Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 7996 tot 8000
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: dinsdag 20 juli 2010

Een GOUD strategie die werkt

Dr. Sjuggerud heeft een simpele strategie ontwikkeld betreffende GOUD. Hij kocht GOUD als GOUD steeg ten opzichte van vier wereldmunten. Hij vermeed GOUD als het niet zo was. Een simpele methode die voorkwam dat er GOUD in bezit was tijdens de periode 1982 tot 2000.

Wie deze methode met een bedrag van 10.000 dollar had toegepast vanaf 1971 zou nu meer dan 2 miljoen dollar bezitten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 juli 2010

GOUD niet zo duur als het lijkt

De prijs wint nu al 9 jaar op rij terrein … de grootste ETF bezit meer van het edelmetaal dan de meeste centrale banken … en de massa lijkt GOUD serieus te overwegen als belegging.

Nog even en pensioenfondsen stoppen het in portefeuille!

Gewoonlijk zijn deze fondsen de laatste idioot die tegen hogere prijzen wil kopen. Herinner je hoe deze fondsen zowel op de top van de grondstoffenbubbel als de private equity zeepbel actief werden in deze markten.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 17 juli 2010

US Mint verkoopt 20 miljoen Silver Eagle munten in een half jaar

De afgelopen jaren neemt de vraag naar fysiek zilver flink toe. De oorzaken hiervoor kunnen gevonden worden in de aanhoudende onzekerheid over de wereldwijde schuldencrisis en de daardoor verwachte inflatie. Beleggers zoeken een veilige belegging en kiezen voor onder andere GOUD en zilver. Zilver, dat historisch gezien in verhouding tot GOUD enorm goedkoop is en daarnaast steeds schaarser wordt doordat zilver in de moderne industrie verbruikt wordt, wint aan populariteit.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 juli 2010

Verkoop voor vakantie je aandelen

TA-goeroe en oud Goldman Sachs analist Charles Nenner waarschuwt voor een crash na augustus, waarbij de Dow Jones tot 5.000 punten kan kelderen. Nenner is omstreden, maar zijn recente trackrecord is beter dan veel mensen denken.

De technische modellen van Nenner zijn omstreden, maar zijn recente trackrecord is succesvol. Toen begin 2009 markten voor een ravijn stonden voorspelde hij een rally van de S&P van 660 naar 1.000 punten binnen een jaar. Ook zijn prognoses over GOUD kwamen uit. Verder voorspelde Nenner in december 2009 de voorlopige top van Amerikaanse indices binnen een tijdsbestek van vier dagen.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Inflatie - een Havenstein moment

Rudolf Havenstein was president van de Reichsbank gedurende de Weimarrepubliek. Vandaag de dag nemen centrale banken helaas dezelfde route die hij nam, welke leidde tot vernietigende hyperinflatie en de ondergang van de Reichsmark begin jaren 20. Fysiek GOUD en zilver kunnen u hierbij beschermen. De voortdurende koopkracht vermindering van nationale valuta wordt gemaskeerd door vermogensvernietiging van overgewaardeerde vermogensbestandsdelen als huizen die terugzakken naar realistische niveaus. Deze vermogensafname door dalende prijzen voelt als deflatie, maar is het niet. In feite is het een afleiding die onze ogen afhoudt van het werkelijke probleem: dat van de euro, de dollar en de meeste andere nationale valuta die koers hebben gezet richting hyperinflatie. Over hyperinflatie schreef ik reeds eerder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$