Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7996 tot 8000
Bron: Cash.be
Geplaatst: dinsdag 21 september 2010

GOUD is de plaats van de dollar aan het innemen als wereldreservemunt

De GOUDfutures zijn nu al drie weken op rij naar nieuwe hoogtepunten gestegen. De beleggers blijven GOUD kopen als veilige vluchthaven voor financiële onrust. Zilver bereikte anderzijds de hoogste prijs sinds 1980.

Adam Klopfenstein, senior market strategist bij Lind-Waldock in Chicago, merkt op dat het GOUD in een stroomversnelling is geraakt. De onzekerheid over de financiële markten maakt de beleggers nerveus.

Bron: Beursbox.nl
Geplaatst: dinsdag 21 september 2010

Short in GOUD en Zilver

De grootste Amerikaanse banken zitten niet alleen enorm groot short in GOUD en zilver, ze hebben hun positie afgelopen week zelfs vergroot. Ze zitten nu op 340 miljoen ounces zilver short. Als we ergens in de markt over een hype kunnen spreken, dan zou het wel eens de veel te grote short posities van de grootste Amerikaanse banken kunnen zijn. Ze zitten in GOUD maar liefst bijna 29 miljoen ounces short. Dat is grofweg de helft van de jaarlijkse wereldproductie in GOUD. Een GOUD wereldproductie die sinds een paar jaar weer afneemt, met name omdat de productie van Zuid Afrika, Australië, Canada en de Verenigde Staten fors terugvalt.

Voor de grote banken is er geen weg terug. Ze moeten gelijk krijgen, want anders is het ergens in de toekomst over met de papieren handel in GOUD en zilver en tegelijkertijd ook met de banken.

Ze dansen dus op de rand van de vulkaan met als inzet hun eigen voortbestaan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 20 september 2010

Willem Middelkoop: Zilver interessanter dan GOUD

Volgens Willem Middelkoop is zilver op het moment interessanter dan GOUD. Beide edelmetalen zette afgelopen week nieuwe records neer. Een troy ounce GOUD is momenteel $1275,- waard. Zilver kost per ounce momenteel $20,77. De gold silver ratio is in de afgelopen maand flink gedaald.

Bron: Forexnews.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

GOUDprijs mogelijk snel naar $1.300

Nu de GOUDkoers de belangrijke de resistance van $1.250 heeft gebroken voorspellen technisch analisten dat de GOUDprijs snel richting de $1.300 kan. De GOUDhandel heeft de afgelopen maanden een steeds grotere vraag gezien en ook grote investeerders gaan en masse voor GOUD.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: zondag 19 september 2010

Platina – het andere edelmetaal

GOUD en zilver zijn de niet enige edelmetalen. Zouden we alleen naar de prijs kijken dan is platina zelfs de meest edele van de drie. De prijs van één gram platina is op dit moment bijna €8 hoger dan de één gram GOUDprijs en niet lang geleden was het verschil zelfs €17. Maar er zijn andere factoren dan de prijs die moeten worden meegewogen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$